تخفیف یلدا

گیاه‌خوار باش تا کامروا باشی

تازگی‌ها رژیم غذایی گیاه‌خواری بحث برانگیز شده. خیلی‌ها معتقد هستند که برای حفظ سلامتی و محیط زیست باید مصرف گوشت و محصولات حیوانی رو کنار گذاشت و به گیاه‌خواری رو آورد. اما اگر بخوایم با دید منطقی به این داستان نگاه کنیم مسلما نمی‌شه همه مواد غذایی مورد نیاز بدن رو از محصولات گیاهی دریافت […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 3 دقیقه
تعداد بازدید 10266
تاریخ بروزرسانی
رژیم های گیاهخواری از زبان دکتر کرمانی
میانگین امتیاز 4.5 از 5

تازگی‌ها رژیم غذایی گیاه‌خواری بحث برانگیز شده. خیلی‌ها معتقد هستند که برای حفظ سلامتی و محیط زیست باید مصرف گوشت و محصولات حیوانی رو کنار گذاشت و به گیاه‌خواری رو آورد. اما اگر بخوایم با دید منطقی به این داستان نگاه کنیم مسلما نمی‌شه همه مواد غذایی مورد نیاز بدن رو از محصولات گیاهی دریافت کرد. یکی از همین مواد غذایی پروتئینه. درسته پروتئین در بعضی از گیاهان هم وجود داره اما پروتئین حیوانی متفاوته و بدن به اون نیاز داره.

بعضی از افراد به خاطر عقاید مذهبی متفاوتی که دارن رژیم گیاه‌خواری می‌گیرن. بعضی دیگر هم به خاطر دلایل اخلاقی و حفاظت از محیط زیست و حیوانات این رژیم رو انتخاب می‌کنن. رژیم گیاه‌خواری به چند دسته تقسیم می‌شه:

  • رژیم لاکتو: در این رژیم خوردن گوشت، ماهی، مرغ و تخم مرغ مجاز نیست اما محصولات لبنی را می‌تونید مصرف کنید.
  • رژیم اوو: گوشت، ماهی، مرغ و لبنیات مجاز نیستند و تنها می‌تونید از تخم مرغ استفاده کرد.
  • رژیم وگان: وگان سخت‌ترین نوع رژیم گیاه‌خواریه و توی اون مصرف گوشت، ماهی، تخم مرغ، محصولات لبنی و مواد خوراکی حاوی اون حذف می‌شه.
  • رژیم پسترین: تقریبا نیمه گیاه خواریه و با اینکه گوشت و مرغ نمی‌خورن اما ماهی، تخم مرغ و لبنیات رو مصرف می‌کنن.

نمی‌شه منکر مزایای رژیم‌های گیاه‌خواری شد. این رژیم‌ها به بهبود سلامت بدن کمک می‌کنن. اگر دنبال کاهش وزن هستید تحقیقاتی ثابت کردن افرادی که رژیم گیاه‌خواری دارن به طور متوسط در 18 هفته، دو کیلو کاهش وزن بیشتری نسبت به کسانی که از رژیم غیرگیاه‌خواری پیروی می‌کنند، داشتند. البته محدودیت غذایی رژیم‌های گیاه‌خواری باعث شده پایبندی به اون هم مشکل باشه. پس اگر اراده زیادی دارید و محدودیت غذایی و تنوع کم غذاها توی این رژیم‌ها براتون مهم نیست، می‌تونید لاغری با این رژیم رو امتحان کنید.

بیشتر بخوانید:  خواص ازگیل را دست کم نگیرید!

رژیم گیاه‌خواری به کاهش خطر ابتلا به سرطان، تثبیت قند خون، بهبود سلامت قلب و کاهش BMI  کمک می‌کنه. با این حال رژیم گیاه‌خواری خطراتی هم داره. خطر کمبود مواد غذایی و مفید برای بدن مثل اسیدهای چرب مفید امگا3، روی، سلنیوم آهن و ویتامین B12 ، کلسیم، ویتامین D با پیروی از این رژیم بالا می‌ره. کمبود این مواد مغذی می‌تونه منجر به ضعف، کم‌خونی، پوکی استخوان‌ها و مشکلات تیروئیدی بشه.

خب حالا که به طور مختصر با انواع رژیم‌ها گیاه‌خواری و مضرات و فواید اون آشنا شدید بهتون پیشنهاد می‌کنیم نظر دکتر کرمانی رو هم درباره این رژیم‌ها بشنوید و بعد برای پیروی از این رژیم برای لاغری تصمیم بگیرید. یادتون نره توی مجموعه به اندام برنامه غذایی گیاه‌خواری برای کسانی که به جز غذاهای گیاهی شیر و تخم مرغ هم می‌خورن با هدف کاهش وزن داده ارائه می‌شه.

گیاه‌خوار باش تا کامروا باشی - 1 - - ویدیو

مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
-محمد 1402/02/19

سلام جناب دکتر ممنون بابت مطالب ارزشمندتون ولی علم امروز ثابت کرده تمام موادی که فرمودید گیاهخواران دچار کمبود می شوند در خود گیاهان است. مخصوصا اینکه با یک برنامه صحیح حتی بدنسازان و ورزشکاران زیادی در دنیا مانند پاتریک بابوبیان و نیمای دلگادو گیاهخوار مطلق هستند. برای اطلاعات بیشتر می توانید مستند تغییر دهندگان بازی ( the game changers) را ببینید. ضمنا ویتامین ب۱۲ در روده خود انسان تولید میشه و تولید کننده آن باکتری های مفید است نه گوشت. می توان آن را در ریشه گیاهان ارگانیک یافت کرد.

مجدار 1401/08/19

سلام خیلی ممنونم از مطالب مهم و خوب شما اقای دکتر و همکاران