همه چیز درباره ریزش مو در زنان علت، انواع و روش های درمان

یکی از معیار های زیبایی در زنان، مربوط به موهای آنهاست. موهای سالم، درخشان و پرپشت نشانه سلامت جسمانی و روانی زنان است. همچنین اعتماد به نفس آن ها را بالاتر می برد و باعث می شود احساس بهتری نسبت به خودشان داشته باشند. به همین دلیل است که ریزش مو در زنان بسیار اهمیت دارد.

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 27 دقیقه
تعداد بازدید 14
تاریخ بروزرسانی
ریزش مو در زنان

یکی از معیار های زیبایی در زنان، مربوط به موهای آنهاست. موهای سالم، درخشان و پرپشت نشانه سلامت جسمانی و روانی زنان است. همچنین اعتماد به نفس آن ها را بالاتر می برد و باعث می شود احساس بهتری نسبت به خودشان داشته باشند. به همین دلیل است که ریزش مو در زنان بسیار اهمیت دارد.

انسان به طور طبیعی روزانه 50 تا 100 تار مو از دست می دهد و اگر به تعداد این موهای از دست رفته رویش مجدد مو اتفاق نیفتد به معنی ریزش مو در زنان (آلوپسی در زنان) است. در این مقاله قصد داریم علل ریزش مو در زنان را بررسی کنیم و از طریق اصلاح سبک زندگی و تغذیه سالم به پیشگیری، کنترل و درمان ریزش مو کمک کنیم. تا انتها با ما باشید.

انواع ریزش مو در زنان

ریزش مو در زنان بر خلاف مردان که تمایل به ریزش مو در خط جلویی دارند به این صورت است که خط جلویی را حفظ می کنند ولی تراکم موها در این قسمت یک تا دو سوم کمتر می شود. چهار نوع ریزش مو داریم که به توضیح هر مورد می پردازیم:

  • آلوپسی آندروژنیک
  • آلوپسی تلوژن افلوویوم
  • آلوپسی آره آتا
  • آلوپسی ناشی از کشش

آلوپسی آندروژنیک

شکل رایجی از ریزش مو در خانم ها و آقایان است که ناشی از ژنتیک می باشد. این ریزش در الگوی مردانه آلوپسی از بالای هر دو شقیقه شروع می شود و با گذشت زمان خط مو به عقب حرکت می کند، در قسمت تاج سر مو نازک تر شده و به سمت طاسی جزئی یا کامل پیش می رود.

در الگوی زنانه مو در قسمت بالایی نازک شده و در قسمت میانی پهن می شود و معمولا خط مو کمتر نمی شود و به ندرت باعث طاسی می شود.

آلوپسی تلوژن افلوویوم

شکل رایجی از ریزش موی موقت است که در پاسخ به استرس و شوک عصبی ظاهر شده و ناحیه کف بالای سر را درگیر می کند. در 95% بیماران مدتی پس از قطع شرایط استرس زا بهبودی دیده می شود.

انواع ریزش مو در زنان
ریزش مو در زنان انواع و اقسام مختلفی دارد.

آلوپسی آره آتا

ریزش موی آره آتا با حمله سیستم ایمنی به فولیکول های مو اتفاق می افتد و معمولا سر و صورت را درگیر می کند. روند پیشرفت این آلوپسی در افراد مختلف، متفاوت است.

در برخی افراد موها به صورت تکه های کوچک و گرد می ریزند و در برخی دیگر ریزش مو گسترده تر است. بهبودی این آلوپسی نیز غیر قابل پیش بینی است، در برخی افراد موهای از دست رفته مجدد رشد می کنند ولی در برخی دیگر خیر.

آلوپسی ناشی از کشش

استفاده از مواد شیمیایی مثل رنگ مو، محکم بستن مو، اکستنشن مو، استفاده از سشوار و حرارت بالا هم ریزش مو را تحریک می کنند. کشیدن بیش از حد موها باعث ضعیف شدن ساقه مو در فولیکول آن شده و آلوپسی کششی اتفاق می افتد.

علل ریزش مو در زنان چیست؟

علل ریزش مو بسته به عوامل گوناگون از جمله ژنتیک (این مورد باعث آلوپسی و طاسی می شود)، بیماری های خاص (تداخل در تیروئید)، سبک زندگی، تغذیه و داروهایی که مصرف می کنید متفاوت است. بهترین راه برای تشخیص علت ریزش مو و پیشگیری از آن مراجعه به پزشک است.

بسیاری از مردم فکر می کنند که ریزش مو تنها بر مردان تاثیر می گذارد. با این حال، مطالعات نشان می دهد که بیش از 50٪ از زنان، ریزش موی قابل توجهی را تجربه خواهند کرد. مهم ترین علت ریزش مو در زنان ریزش مو با الگوی زنانه (FPHL) است. این عارضه حدود 30 میلیون نفر را در ایالات متحده تحت تأثیر قرار می دهد.

my.clevelandclinic.org

علل ریزش مو در زنان عبارتند از:

اختلالات هورمونی

هورمون ها نقش پیام رسانی بین سلول های بدن را به عهده دارند و از آنجا که چرخه رشد مو را کنترل می کنند پس تداخل در هورمون ها باعث ریزش مو خواهد شد. در این بخش با چند نمونه از تداخلات هورمونی رایج آشنا می شویم.

ریزش مو به دلیل اختلالات هورمونی
گاهی اوقات ریزش مو در زنان به دلیل اختلالات هورمونی آنهاست.

تغییر سطح هورمون ها در دوران بارداری و شیردهی

بارداری باعث تغییرات هورمونی در بدن می شود که بر چرخه مو تاثیر می گذارد. در دوران بارداری، سطح هورمون های استروژن و پروژسترون بیشتر می شود که مانع از ریزش مو شده و باعث پرپشت شدن موها می شوند. پس از زایمان سطح این هورمون ها کاهش یافته و به مقدار اولیه می رسد که ریزش مو را تحریک می کند.

تغییر سطح هورمون ها در دوران یائسگی

در دوران یائسگی سطح هورمون های زنانه مانند استروژن و پروژسترون کمتر شده و نسبت هورمون تستوسترون که هورمونی مردانه است به هورمون های زنانه بیشتر شده در نتیجه ریزش مو تحریک می شود. در این دوره موی سر زنان نازک تر شده، حالت خود را از دست داده و آلوپسی  به صورت پراکنده در تمام قسمت های سر اتفاق می افتد.

سندرم تخمدان پلی کیستیک (pcos)

سندرم تخمدان پلی کیستیک یکی از رایج ترین اختلالات هورمونی در زنان است که باعث افزایش وزن، آکنه و ریزش مو می شود. در این اختلال هورمونی سطح هورمون های مردانه مانند تستوسترون بیشتر شده و به فولیکول مو آسیب می زند که با کوتاه کردن چرخه مو باعث تحریک ریزش مو می شود.

در این نوع ریزش مو که به آلوپسی آندروژنیک معروف است ریزش مو از بالای شقیقه ها شروع می شود و ناحیه جلوی سر را درگیر می کند.

علل ریزش مو در زنان چیست؟
سندرم تخمدان پلی کیستیک موجب ریزش مو در زنان می شود.

کمبود های تغذیه ای

یکی از مهم ترین عوارض رژیم های غذایی ناسالم و غیر اصولی که در آن ها برخی درشت مغذی ها و ویتامین ها حذف می شود سوء تغذیه و کمبود ویتامین ها و مواد معدنی ضروری بدن است که در نهایت ریزش مو را تشدید می کنند. کمبودهای تغذیه ای که موجب ریزش مو می شوند عبارتند از:

کمبود آهن

یکی از دلایل اصلی ریزش مو در زنان مربوط به کم خونی و فقر آهن است چون خانم ها در دوران قاعدگی و زایمان خون زیادی از دست می دهند. کم خونی به معنی کاهش تعداد گلبول های قرمز خون است که این در گلبول های قرمز، پروتئینی غنی از آهن به نام هموگلوبین وجود دارد.

با توجه به اینکه وظیفه هموگلوبین انتقال اکسیژن به سلول های بدن است بنابراین با کم خونی و فقر آهن اکسیژن کمتری به فولیکول های مو می رسد و در نهایت ریزش مو تحریک می شود.

بیوتین

بیوتین (B7)، یکی از ویتامین های گروه B و محلول در آب است که در حبوبات، زرده تخم مرغ، جگر، شیر، مغزیجات و دانه های روغنی وجود دارد. کمبود بیوتین معمولا به دلیل سوء تغذیه در دوران بارداری یا کاهش وزن های سریع اتفاق می افتد که باعث نازک شدن مو و ریزش مو می شود.

کمبود های تغذیه ای که موجب ریزش مو در زنان می شود
کمبودهای تغذیه ای همچون بیوتین موجب ریزش موها می شود.

ویتامین D

ویتامین D، ویتامینی محلول در چربی است که برای سلامت مو ضروری می باشد چون فولیکول های مو را تقویت کرده، میزان تولید کراتین، نوعی پروتئین ساختاری در مو را افزایش می دهد و رطوبت مو را حفظ می کند.

پس می توان گفت کمبود ویتامین D یکی از مهم ترین و شایع ترین دلایل ریزش مو و خشکی مو در افراد است. معمولا افراد مبتلا به آلوپسی آره آتا یا ریزش موی سکه ای درگیر کمبود ویتامین D هستند.

روی

روی، ماده معدنی ضروری برای تقویت سیستم ایمنی بدن، ترمیم زخم ها، تنظیم عملکرد هورمون ها، سلامت مو و  پوست به شمار می رود. روی در بسیاری از مواد غذایی از جمله حبوبات، لبنیات، گوشت، غلات کامل و بادام وجود دارد پس پیروی از یک برنامه غذایی کامل و مغذی می تواند به پیشگیری از ریزش مو کمک کند.

بیشتر بخوانید:  11 عادت بد که باعث نفخ معده می شود

رژیم های غذایی غیر اصولی

رژیم های غذایی نادرست و غیر اصولی که کالری دریافتی را بیش از حد محدود می کنند باعث تحریک و تشدید ریزش مو می شوند. زمانی که بدن کالری بسیار محدودی را دریافت می کند دچار کمبود انرژی شده و انرژی در دسترس خود را صرف حفظ و بقای عملکرد بافت های بدن می کند و رشد مو را نادیده می گیرد.

همچنین در این رژیم های غذایی معمولا درشت مغذی های مهم مثل پروتئین و کربوهیدرات کمتر دریافت می شوند در نتیجه بدن دچار کمبود ویتامین ها و مواد معدنی شده و آلوپسی اتفاق می افتد.

عوامل ریزش مو
رژیم های غذایی غیر اصولی موجب ریزش مو در زنان می شود.

عوامل استرس زا

استرس و اضطراب عواملی هستند که نقش مهمی در میزان ریزش مو دارند. ریزش مو در این دوران موقتی خواهد بود و با برطرف شدن استرس، درمان می شود.استرس ها انواع و اقسام مختلفی دارند. مهم ترین آنها عبارتند از:

استرس های روانی

زمانی که فرد به دلیل درگیری های ذهنی مانند مسائل عاطفی یا شرایط کاری دچار شوک و فشار عصبی می شود، خون رسانی از طریق عروق به مغز و عضلات نسبت به فولیکول های مو بیشتر می شود پس سلول های مو اکسیژن و مواد مغذی کمتری دریافت می کنند.

همچنین در شرایط استرس زا سطح هورمون کورتیزول بیشتر می شود و این هورمون، فولیکول های مو را از فاز رشد (آناژن) به فاز استراحت (تلوژن) می برد و آلوپسی تلوژن افلوویوم ظاهر می شود. ریزش موی سریع، نازک شدن موها و کاهش حجم مو از علائم این عارضه هستند. این آلوپسی موقتی است و بعد از برطرف شدن استرس مجدد رویش مو اتفاق می افتد.

تغییرات بزرگ در زندگی

قرار گرفتن در شرایط استرس زای فیزیکی مانند بیماری های خاص، زایمان و رژیم های غذایی سخت و غیر اصولی به فولیکول مو آسیب زده و با افزایش سطح هورمون کورتیزول آن را وارد فاز استراحت میکند. معمولا استرس ناشی از شرایط فیزیکی نسبت به شرایط روانی و احساسی خیلی سریع تر شناسایی و برطرف می شود.

ممکن است در شرایط نامساعد و استرس زا آلوپسی آره آتا اتفاق بیفتد که منجر به ریزش سکه ای مو می شود اما موقتی است و مدت زمانی بعد از بهتر شدن شرایط برطرف می شود.

عواملی که موجب ریزش موها می شود
شرایط سخت مثل استرس بیش از حد ممکن است با ریزش مو همراه باشد.

بیماری های خود ایمنی

زمانی که بدن به اشتباه به سلول ها و بافت های خودش حمله می کند و آن ها را از بین می برد، میزان التهاب در بدن بیشتر شده، سیستم ایمنی بدن ضعیف شده و فرد دچار بیماری های خود ایمنی می شود. ریزش مو از عوارض برخی بیماری های خودایمنی است. بیماری های خود ایمنی که باعث ریزش مو می شوند عبارتند از:

لوپوس

لوپوس یک بیماری خودایمنی است که در آن پوست و فولیکول های مو ملتهب می شوند و ریزش موهای سر و صورت تحریک می گردد و ممکن است در برخی افراد ریزش موی سکه  ای نیز دیده شود.

کم کاری تیروئید

هورمون های تیروئید برای تنظیم سوخت و ساز بدن و تامین انرژی سلول ها ضروری هستند و همچنین به رشد فولیکول های مو کمک می کنند. با کم شدن سطح هورمون تیروئید، فولیکول های مو وارد مرحله استراحت شده و مو ها نازک تر و شکننده شده در نتیجه آلوپسی تحریک می شود.

ریزش مو به دلیل کم کاری تیروئید
کم کاری تیروئید فولیکول های مو را وارد فاز استراحت و ریزش می کند.

درمان ریزش مو در زنان

روش های مختلفی برای درمان ریزش مو در زنان وجود دارد. این روش ها عبارتند از:

کنترل ریزش مو با تغذیه

داشتن یک رژیم غذایی سالم و اصولی که درشت مغذی های مهم (پروتئین، کربوهیدرات و چربی) را فراهم کند می تواند ویتامین ها و مواد معدنی ضروری را برای بدن تامین کرده و مانع از ریزش مو شود. مواد مغذی کلیدی برای کنترل ریزش مو عبارتند از:

  • آهن
  • پروتئین
  • بیوتین
  • روی
  • اسید های چرب امگا3
  • آهن

نقش آهن در کنترل ریزش مو

با مصرف مواد غذایی که منبع آهن هستند مانند انواع گوشت، حبوبات، غلات کامل و خرما مواد مغذی و اکسیژن بیشتری به فولیکول های مو رسیده و ریشه فولیکول های مو تقویت می شود. در نتیجه موهای سالم تر، پرپشت تر و ضخیم تری خواهید داشت.

نقش پروتئین در کنترل ریزش مو

مصرف پروتئین کافی در طول روز اسید آمینه های مورد نیاز بدن مانند سیستئین و متیونین را تامین می کند همچنین میزان کراتین که پروتئین موجود در پوست، مو و ناخن می باشد را افزایش می دهد. بنابراین ساقه مو را تقویت کرده و از ریزش مو پیشگیری می کند.

نقش پروتئین ها در کنترل ریزش مو
مصرف پروتئین کافی در کنترل ریزش مو موثر است.

نقش بیوتین در کنترل ریزش مو

ویتامین ب 7 محلول در آب که از طریق غذا و مکمل دارویی تامین می شود به تجزیه کربوهیدرات، پروتئین و چربی ها کمک می کند و با تقویت ساختار مو از نازک شدن مو و شکنندگی مو جلوگیری می کند.

نقش روی در کنترل ریزش مو

زینک ماده معدنی ضروری بدن است که از طریق غذاها به طور کامل جذب نمی شود و باید در کنار رژیم غذایی مکمل زینک هم استفاده کنید. مصرف روی با ترمیم فولیکول های مو و همچنین تولید  کراتین و کلاژن به رشد مو کمک می کند و از ریزش مو و شکنندگی مو پیشگیری می کند.

نقش اسیدهای چرب امگا 3 در کنترل ریزش مو

اسید های چرب امگا 3 خاصیت ضد التهابی دارند و نقش مهمی در سلامت پوست، مو و ناخن ایفا می کنند. ماهی های چرب یکی از مهم ترین منابع امگا 3 به شمار می روند. این اسید چرب مواد مغذی را به فولیکول های مو میرساند و باعث افزایش گردش خون در پوست سر می شود همچنین با کاهش التهاب فولیکول های مو، رشد موها را افزایش می دهد.

بهترین مواد غذایی برای قطع ریزش مو

دریافت ویتامین ها و مواد معدنی ضروری بدن از طریق تغذیه روزانه نقش بسیار مهمی در سلامت پوست و مو دارد. با داشتن یک رژیم غذایی اصولی و سالم می توانید رویش مجدد موهایی ضخیم، براق و پرپشت را تجربه کنید. مواد غذایی مفید برای پیشگیری از ریزش مو عبارتند از:

اسفناج

اسفناج گیاهی سرشار از پروتئین، آهن، روی، منگنز و ویتامین های A ،E ،C ،K ،B است که همگی در سلامت مو و پیشگیری از ریزش مو نقش مهمی دارند. آهن موجود در اسفناج اکسیژن رسانی به فولیکول های مو را افزایش می دهد و با تقویت فولیکول های مو از ریزش موی ناشی از کمبود آهن پیشگیری می کند.

بهترین مواد غذایی برای قطع ریزش مو
اسفناج از جمله مواد غذایی مفید برای کنترل ریزش موهاست.

عدسی

عدس پروتئینی گیاهی و غنی از پتاسیم، بیوتین و آهن است که گلبول های قرمز خون را افزایش داده و با افزایش خونرسانی به فولیکول های مو، اکسیژن و مواد مغذی بیشتری به آن ها می رساند در نتیجه موهایی ضخیم تر، سالم تر و زیباتر خواهید داشت.

ماهی

غذاهای دریایی به ویژه ماهی های چرب مثل سالمون سرشار از پروتئین، ویتامین ها و اسیدهای چرب امگا 3 هستند که به تقویت و کاهش التهاب فولیکول های مو کمک کرده و رشد مو را تحریک می کنند.

مغزیجات و دانه ها

مغزیجات و دانه های روغنی که چربی سالم را برای بدن تامین می کنند، غنی از مواد معدنی ضروری، ویتامین E، روی و به ویژه سلنیوم هستند که همه این موارد در تقویت مو، ضخامت، رشد و درخشان بودن مو تاثیر دارند.

نوشیدن آب

نوشیدن آب کافی روزانه برای سلامت پوست و مو ضروری است. با نوشیدن آب گردش خون بیشتر شده و اکسیژن بیشتری نیز به پوست صورت، پوست سر و فولیکول های مو میرسد و با توجه به اینکه هر تار مو 25% از آب تشکیل شده در نتیجه نوشیدن آب کافی خشکی موها را برطرف کرده و از ریزش مو جلوگیری می کند.

مواد غذایی مفید برای ریزش مو
نوشیدن آب کافی روزانه برای سلامت مو ضروری است.

درمان ریزش مو با داروهای شیمیایی

برای درمان ریزش مو باید در ابتدا علت ریزش مو در زنان و نوع آن را تشخیص دهیم سپس روش درمان مناسبی را انتخاب کرده و اقدام به درمان کنیم. داروهایی که اغلب برای ریزش مو در زنان استفاده می شوند، عبارتند از:

بیشتر بخوانید:  آشنایی با کبد چرب گرید 1 و روش‌های درمان قطعی آن

ماینوکسیدیل

ماینوکسیدیل داروییست که به دو صورت موضعی و خوراکی وجود دارد. محلول موضعی آن برای درمان ریزش مو استفاده می شود. زمانی که این محلول با پوست سر تماس پیدا می کند رگ های خونی پوست سر را تحریک می کنند و با افزایش جریان خون در این رگ های خونی اکسیژن و مواد مغذی بیشتری به فولیکول های مو می رسانند.

 در نتیجه مرحله آناژن (رشد مو) فعال تر شده و فولیکول های مو تقویت شده و روند ریزش مو به ویژه آلوپسی آندروژنیک را درمان می کند.

مکمل های تغذیه ای

مکمل های تغذیه ای معمولا به صورت کپسول، شربت و تزریق در دسترس هستند و تحت عنوان مولتی ویتامین شناخته می شوند.

این مولتی ویتامین ها معمولا حاوی ویتامین های گروه ب، آهن و سایر ویتامین ها و مواد معدنی ضروری برای بدن هستند و با مصرف روزانه آن ها می توانید کمبود ویتامین ها و مواد معدنی بدن را جبران کرده و از ریزش مو پیشگیری کنید. بیوتین، هیر ویت، فیتو، اپتی ومن و مولتی دیلی تعدادی از رایج ترین مولتی ویتامین ها می باشند.

درمان های غیر تهاجمی ریزش مو

علاوه بر مصرف داروهای شیمیایی، روش های غیر جراحی نیز می توانند به درمان ریزش مو کمک کنند که عبارتند از:

PRP (پلاسمای غنی از پلاکت)

PRP روشی ایمن برای احیای موهای از دست رفته است. در این روش بعد از خونگیری از فرد پلاکت خون را در آزمایشگاه جدا می کنند و به قسمت هایی از پوست سر که دچار ریزش مو شدند تزریق می شود. پلاکت ها فولیکول های مو را تحریک می کنند که فاز آناژن طولانی تر شود در نهایت با رویش مجدد موها تراکم موها بیشتر خواهد شد.

درمان های غیر تهاجمی ریزش مو
PRP روشی ایمن برای احیای موهای از دست رفته است.

لیزر تراپی

اگر مدت زمان کوتاهیست که دچار ریزش مو شدید یا ریزش موی شما کم است یکی از بهترین و موثرترین روش های درمانی برای شما لیزر تراپی می باشد. در این روش فولیکول های فعال مو تحت تاثیر قرار گرفته و موهای نازک شده شما به موهایی ضخیم تبدیل می شوند.    

درمان های پزشکی

اختلال هورمونی و ژنتیک از عوامل بسیار مهم و تاثیر گذار در ریزش مو هستند که امروزه از طریق هورمون درمانی و کاشت مو می توان ریزش مو را درمان کرد. این روش ها عبارتند از:

هورمون درمانی

یکی از مهمترین دلایل ریزش مو در زنان عدم تعادل هورمونی است در واقع در این شرایط میزان هورمون تستوسترون که هورمونی مردانه است نسبت به هورمون های زنانه استروژن و پروژسترون بیشتر می شود و معمولا در دوران یائسگی یا در افراد درگیر سندروم پلی کیستیک تخمدان دیده می شود.

در این موارد پزشک قرص هایی مانند اسپیرونولاکتون تجویز می کند که میزان هورمون تستوسترون را کاهش می دهند و تعادل هورمونی را ایجاد می کنند.

کاشت مو

زنانی که موهای کم پشتی دارند یا مردانی که به طور ژنتیکی دچار طاسی هستند می توانند برای رویش مجدد مو از جراحی کاشت مو کمک بگیرند. در این روش فولیکول های مو را از ناحیه ای که مقاوم به ریزش مو است و به اصطلاح آن را بانک مو می نامند به نواحی دارای طاسی و کم پشت پیوند می زنند.

درمان های پزشکی ریزش مو
زنانی که موهای کم پشتی دارند می توانند برای رویش مجدد مو از جراحی کاشت مو کمک بگیرند.

اصلاح سبک زندگی

خوردن غذاهای ناسالم، بی تحرکی و استرس، سبک زندگی ناسالم بسیاری از افراد است و معمولا این گروه از افراد درگیر ریزش مو و مشکلات پوستی هستند. با اصلاح سبک زندگی می توانید گام بزرگی در جهت بهتر شدن سلامت جسمانی و روانی بردارید که در نهایت پوست و موی سالم و شادابی به شما هدیه می دهد. این موارد عبارتند از:

مدیریت استرس

امروزه با توجه به تغییر سبک زندگی و ماشینی شدن جوامع آمار افراد درگیر اضطراب و افسردگی رو به افزایش است که یکی از شایع ترین عوارض آنها ریزش مو به ویژه آلوپسی تلوژن افلوویوم است که البته موقتی است و با رفع استرس رویش مجدد موها شروع خواهد شد. یوگا، مدیتیشن و خواب کافی به مدیریت استرس کمک می کنند.

مراقبت های روزانه

علاوه بر مصرف غذاهای سالم و اصلاح سبک زندگی بهتر است در طول روز هم روتین سلامت پوست و موی خود را داشته باشید و مراقبت های لازم را انجام دهید. این مراقبت ها عبارتند از:

حرارت ابزارهای حالت دهنده مو

ابزارهای حرارتی مانند سشوار و اتو مو به زیبایی مو ها کمک می کنند اما استفاده مکرر از آنها به بافت مو ها آسیب می زند و باعث خشکی مو، وز شدن مو و همچنین موخوره می شود.

مراقبت های روزانه مراقبت از مو
برای مراقبت از موها بیش از حد از سشوار استفاده نکنید.

عدم استفاده مکرر از ابزار حالت دهنده مو

معمولا موها را به سه دسته تقسیم میکنند: موی خشک، موی چرب و موی معمولی که هر فردی باید شامپوی مناسب برای شستن موهای خود را انتخاب کند. همچنین بهتر است بعد از شستن مو از یک نرم کننده برای حفظ رطوبت و سالم ماندن مو استفاده کنید.

خودداری از کشیدن ریشه مو

محکم بستن موها باعث ضعیف شدن پیاز و ریشه مو شده و آلوپسی کششی رخ می دهد. در این عارضه پوست سر قرمز و ملتهب شده بنابراین ممکن است برگشت ناپذیر باشد و رویش مجدد مو اتفاق نیفتد.

آنچه از مقاله ریزش مو در زنان آموختیم:

موهایی زیبا، پرپشت و سالم یکی از معیار های زیبایی زنان به شمار می رود که نقش مهمی در سلامت روان و اعتماد به نفس زنان دارد. زنان به دلایل گوناگونی مانند: ژنتیک، بیماری های هورمونی، استرس و تغذیه نادرست دچار آلوپسی میشوند اما در بیشتر مواقع شناسایی علت و تشخیص ریزش مو در زنان به درمان و کنترل آن کمک می کند.

داشتن یک رژیم غذایی متعادل و سالم که تمام گروه های غذایی را تامین کند می تواند در پیشگیری و درمان ریزش مو موثر باشد چون مواد مغذی را به فولیکول های مو می رساند و باعث تقویت فولیکول های مو می شود. برای داشتن یک رژیم غذایی اصولی می توانید از رژیم های غذایی دکتر کرمانی استفاده کنید.

campaign

رژیم دکتر کرمانی تنها رژیمیه که حسرت هیچ غذایی رو به دلت نمی‌ذاره کافیـه همیـن الان تصمیم بگیری که می‌خـوای وزنت رو کم کنی و به اون اندامی که همیشه آرزوش رو داشتی برسی! از همین لحظه ما کنارتیم تا باهم به هدفت برسیم.

سوالات متداول مقاله ریزش مو در زنان:

1- آیا ریزش 100تار مو در روز طبیعی است؟

با توجه به اینکه بیش از 100,000 فولیکول مو در پوست سر وجود دارد ریزش 50 تا 100 تار مو در طول روز کاملا طبیعی است.

2- آیا ماسک های خانگی مو به تقویت مو کمک می کنند؟

حفظ رطوبت مو به شما موهایی سالم و پرپشت هدیه می دهد. مخصوصا اگر به دلیل رنگ یا استفاده از ابزارهای حرارتی موهایی آسیب دیده و خشک دارید حتما از ماسک خانگی مو استفاده کنید چون این ماسک های خانگی چربی مو را تنظیم کرده و ساقه مو ها را تقویت می کنند و به آبرسانی و درخشندگی موها کمک می کنند.

3- بعد از چه مدت زمانی تاثیر درمان روی موها دیده می شود؟

درمان ریزش مو در زنان و رویش مجدد موهای از دست رفته بسته به نوع ریزش مو در افراد مختلف متفاوت است. باید صبور باشید. درمان این عارضه معمولا بین 3 تا 6 ماه زمان می برد.

منبع:

همه چیز درباره ریزش مو در زنان - - ریزش مو در زنان - بیماری و درمان
مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*