قرص چاقی؛ معرفی انواع قرص برای افزایش وزن + معایب و مزایا

بسیاری از قرص‌های چاقی چیزی جز مجموعه‌ای از مولتی ویتامین‌ها، پروتئین‌ها و فیبرها نیستند.

رعایت رژیم‌های اصولی در کنار ورزش، از اصول اولیه افزایش وزن پایدار و باثبات است، بسیاری از افراد برای فرار از لاغری به سراغ داروهای افزایش وزن می‌روند. در هر حال، بسیاری از قرص‌ها و مکمل‌های چاقی ممکن است عوارضی در پی داشته و یا فقط از وجهه تبلیغاتی برخوردار باشند. ما در این مقاله به توضیحات مفصلی درباره انواع قرص‌های چاقی موجود در بازار، افراد مجاز به مصرف آن‌ها و عوارض و ترکیبات موجود در این قرص‌ها پرداخته و بهترین قرص چاقی را نیز معرفی نموده‌ایم. با ما بمانید.

انواع قرص چاقی کدامند؟

بهترین کار برای افرادی که قصد اضافه وزن دارند این است که قبل از هر اقدامی سابقه پزشکی خود را با پزشک خود در میان بگذارند. این سابقه، شامل هر گونه آلرژی یا بیماری زمینه‌ای، داروها یا مکمل‌هایی که مصرف می‌کنند (حتی اگر گیاهی یا طبیعی باشند) و این‌که آیا باردار یا شیرده هستند یا قصد دارند به زودی باردار شوند، می‌شود.

انواع قرص چاقی مشتمل بر مولتی ویتامین‌ها، قرص‌های چاقی گیاهی و داروهای شیمیایی است. در ادامه به معرفی برخی از قرص‌های لاغری موجود در بازار ایران می‌پردازیم.

انواع قرص چاقی مشتمل بر مولتی ویتامین‌ها، قرص‌های چاقی گیاهی و داروهای شیمیایی است.

انواع قرص چاقی مشتمل بر مولتی ویتامین‌ها، قرص‌های چاقی گیاهی و داروهای شیمیایی است.

قرص گین آپ

قرص گین آپ که به عنوان قرص چاقی نیز در بازار ایران شناخته شده است، یک دارو نیست، بلکه نوعی مکمل غذایی مشتمل بر برخی ویتامین‌ها از قبیل ویتامین C,A,E,B6,B12 و فولیک اسید و بیوتین به همراه تعدادی از مواد معدنی اشتهاآور، مانند روی، سدیم، پتاسیم، کلسیم، فسفر و نیاسین است.

علاوه بر این، قرص گین آپ شامل پروتئین، کربوهیدرات، شکر و جینسینگ نیز هست که از جینسینگ در طب چینی به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی بدن و قوای جنسی نیز استفاده می‌شود. در مجموع، این قرص با افزایش اشتها و کمک به عضله‌سازی از تشکیل چربی در بافت‌های بدن جلوگیری نموده و وعده بدنی سالم و متناسب، بدون ایجاد چربی شکم و پهلو را به افراد می‌دهد.

یک دوره مصرفی قرص گین آپ شامل 60 عدد قرص کنستانتره است که پس از مصرف موجب 5 تا 7 کیلوگرم افزایش وزن در افراد خواهد شد. البته به افراد توصیه می‌شود. این قرص محصول کشور ترکیه بوده و در ایران نیز عرضه می‌شود.

قرص مخمر آب‌جو

قرص مخمر آب‌جو که به عنوان قرص افزایش وزن نیز کاربرد دارد، مجموعه‌ای از موجودات مخمر ریز و خشک شده است که خاصیت تخمیرکنندگی خود را طی فرایندهایی که روی آن‌ها انجام شده از دست داده‌اند. قرص مخمر آب‌جو حاوی مواد معدنی مختلف از جمله کلسیم، فسفر،پتاسیم، آهن، سدیم، مولیبدنیوم، مس، کلسیم، آهن، فسفر، پتاسیم، سدیم، مولیبدن، مس، منگنز، منیزیم، ید، روی، وانادیم و لیتیم است.

علاوه بر این، این قرص حاوی ویتامین‌های گروه B و پروتئین و فیبر نیز هست که به حرکات منظم روده و سلامت عمومی بدن کمک می‌کنند. اسید آمینه‌های موجود در آن نیز شامل آلانین، آرژنین، لوسین، متیونین، فنیل آلانین، اسید آسپارتیک، تریپتوفان و آمینواسیدهای مشابه است.

با وجود این ترکیبات معدنی این قرص یک مولتی ویتامین مینرال افزاینده وزن به شمار می‌رود که به کاهش سطح کلسترول خون، بهبود عملکرد سیستم گوارشی بدن، درمان انواع اسهال و سلامت پوست و مو کمک شایان توجهی می‌کند.

جالب این‌جاست که این قرص مخمر پس از ورود به سیستم گوارشی، توانایی تغییر فلور میکروبی روده را به نفع جمعیت باکتریایی سودمند داشته و با تغییر فلور روده، موجبات بهبود مشکلات گوارشی از قبیل اسهال و نفخ را فراهم می‌کند. بیوتین و اسیدآمینه‌های مجود در قرص مخمر آب‌جو نیز در کنار گروه ویتامین‌های ب به جلوگیری از ریزش مو و ضخیم شدن تارهای مو و کوتیکول ناخن کمک می‌کنند.

علاوه بر این، قرص مخمر آب‌جو برای افرادی که از مشکلات خواب رنج می‌برند نیز مناسب است و با کمک اسیدآمینه تریپتوفان حالت خواب آلودگی ایجاد می‌کند. بنابراین مصرف آن قبل از رانندگی و سایر کارهایی که نیاز به هوشیاری دارد، توصیه نمی‌شود.

قابل توجه است که قرص مخمر آب‌جو به قرص تنظیم اشتها و رفع خستگی و استرس نیز مشهور است و این به دلیل وجود ویتامین‌های گروه B موجود در این قرص است. کروم موجود در این قرص نیز برای تنظیم قند خون و کمک به تحریک ترشح انسولین از پانکراس مفید است که می‌تواند در جلوگیری از افزایش قند خون و پیشگیری از دیابت کمک‌کننده باشد. علاوه بر این، کروم در کنترل وزن نیز نقش اساسی ایفا نموده و با متابولیزه کردن گلوکز موجب سوزاندن چربی در بافت‌های هدف مانند دور کمر و شکم می‌شود.

به این ترتیب، قرص مخمر آب‌جو بیشتر به عنوان قرص کنترل وزن و سلامت مشهور است نه کاهش یا افزایش وزن. آخرین خاصیت این قرص شگفت‌انگیز، پیشگیری از سرطان به دلیل دارا بودن سلنیوم است.

تنها قرص چاقی مورد تایید دکتر کرمانی

قرص فت فست

قرص فت فست بر پایه گیاهان تولید شده و به افزایش وزن کمک می‌کند. این قرص به طور سریع بدن را چاق کرده و وعده می‌دهد که طی یک دوره یک ماهه و با مصرف 60 عدد قرص، در حدود 6 الی 15 کیلوگرم بر وزن افراد لاغر می‌افزاید. اما باید توجه داشت که قرص چاقی فت فست هرچند گیاهی، اما عوارض خاص خود را دارد و برای زنان باردار و شیرده، افراد بالای 60 سال و زیر 15 سال و مبتلایان به بیماری‌های کلیوی منع مصرف دارد.

ترکیبات فت فست شامل تمام انواع ویتامین‌های گروه ب به جز ویتامین ب 12 و مواد معدنی از قبیل آهن، فسفر، سدیم، پتاسیم، روی، کروم، منیزیوم و مواردی از این قبیل است. قرص فت فست محصول آمریکا و دارای گواهینامه تایید از سازمان غذا و داروی آمریکا و اروپاست که در داروخانه‌ها عرضه می‌شود.

قرص چاقی فت فست برای زنان باردار و شیرده، افراد بالای 60 سال و زیر 15 سال و مبتلایان به بیماری‌های کلیوی منع مصرف دارد.

فت فست برای زنان باردار و شیرده، افراد بالای 60 سال و زیر 15 سال و بیماران کلیوی منع مصرف دارد.

قرص فست اکستریم

قرص فست اکستریم یکی دیگر از انواع قرص‌های چاق کننده موجود در بازار است که مکانیسم آن افزایش ترشح آنزیم‌های چاقی در بدن است. مصرف این قرص برای افرادی که دچار ضعف عمومی بوده و استعداد چاقی ندارند توصیه شده و وعده‌ی 10 کیلوگرم افزایش وزن را می‌دهد.

ترکیبات موجود در فست اکستریم کاملا گیاهی و بدون عوارض هستند. بهترین شیوه مصرف آن دو عدد در روز به مدت یک ماه، دو تا سه ساعت قبل از نهار و شام است. قرص فست اکستریم علاوه بر افزایش اشتها می‌تواند جذب مواد غذایی را نیز افزایش دهد و به همین دلیل باید همراه با وعده‌های غذایی پرکالری و سرشار از پروتئین مصرف شود تا بهترین نتیجه را بدهد.

این قرص نباید همزمان با آنتی بیوتیک‌ها مصرف شود و برای افراد زیر 18 سال،بالای 60 سال، مبتلایان به بیماری‌های قلبی و کلیوی، فشار خون بالا یا پایین، زنان باردار و شیرده و مبتلایان به دیابت منع مصرف دارد. ترکیبات قرص فست اکستریم گیاهی بوده و از عصاره تریستریس، گلوتامین و ریشه درخت بامبو تشکیل شده است.

قرص سوپر فت فست نیو

قرص سوپر فت فست نیو نیز یکی دیگر از انواع قرص‌های چاقی است که با هدف افزایش اشتها، عضله‌سازی طبیعی، افزایش جذب موادغذایی، تبدیل پروتئین به ماهیچه و جلوگیری از ایجاد چاقی شکم و پهلو، مژده‌ی چاق شدن اندام‌ها بدون بازگشت را داده و در بازار ایران در دسترس عموم قرار دارد.

این قرص چاقی بر روی انواع فرم‌های بدنی جواب می‌دهد. برای تشخیص نوع اصلی آن باید به پوشش در قوطی توجه شود. روی در قوطی قرص، لوگوی فت فست Fat Fast حک شده است. مصرف فت فست نیو همزمان با راکوتان و سایر داروها ممنوع بوده و برای افراد بالای 60 سال، زنان باردار و شیرده و بیماران کلیوی و کبدی توصیه نمی‌شود.

ترکیبات موجود در این قرص نیز مشابه انواعی که در بالا ذکر شد شامل برخی ویتامین‌ها از قبیل ویتامین‌های گروه ب (به جز ب 12)، مواد معدنی و سایر ریزمغذی‌های اشتهاآور طبیعی است.

کپسول چاقی دراگون

قرص دراگون نیز یکی دیگر از قرص‌های افزایش وزن ساخت کشور آمریکاست که 6 الی 12 کیلوگرم افزایش وزن در یک دوره را تضمین می‌کند. از این قرص علاوه بر چاقی بدن برای چاقی صورت نیز استفاده می‌شود. قرص دراگون با تنظیم متابولیسم بدن و افزایش قدرت جذب غذا به چاق شدن افراد لاغر کمک می‌کند.

اما در عین حال برخی افراد از اعتیادآور بودن این قرص سخن می‌گویند و از عوارضی همچون خواب آلودگی یا بی‌خوابی با مصرف دراگون یاد می‌کنند. از سوی دیگر، برخی متخصصان بر این باورند که با قطع کردن مصرف دراگون این مشکلات از بین نمی‌روند و علائم ترک اعتیاد ظاهر می‌شود.

قرص سیپروهپتادین

قرص سیپروهپتادین در گروه قرص‌های آنتی هیستامین یا ضدآلرژی جای می‌گیرد و عوارضی مانند خواب آلودگی ایجاد می‌کند. این قرص با این‌که دقیقا قرص چاقی محسوب نمی‌شود، اما مانند سایر آنتی هیستامین‌ها از خاصیت اشتهاآور بودن برخوردار است و به همین دلیل عده‌ای از افراد ممکن است آن را با قرص‌های چاقی اشتباه بگیرند.

سیپروهپتادین به عنوان داروی ضد‌افسردگی، آرام‌بخش و درمان کابوس و میگرن نیز تجویز می‌شود. زنان باردار یا شیرده، مبتلایان به زخم معده، انسداد روده، صرع، اختلالات کبدی و کلیوی، مشکل پروستات، بیماری‌های خونی و فشار چشم (گلوکوم) باید از مصرف سیپروهپتادین خودداری کنند. علاوه بر این، مصرف خودسرانه این دارو به عنوان اشتهاآور و قرص چاقی نیز به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. از عوارض سیپروهپتادین به کاهش حافظه و خشکی دهان می‌توان اشاره نمود.

قرص چاقی؛ معرفی انواع قرص برای افزایش وزن + معایب و مزایا - 3 - قرص چاقی - رژیم چاقی

قرص سیپروهپتادین، عوارضی مانند خواب آلودگی ایجاد می‌کند.

چه افرادی می‌توانند از قرص چاقی استفاده کنند؟

افرادی که به دلیل اضافه وزن دچار مشکلات عدیده شده‌اند، افرادی که انواع رژیم‌های غذایی و ورزش‌ها را امتحان کرده‌اند، اما همچنان در افزایش وزن مشکل دارند، معمولا از این قرص‌های چاقی استفاده می‌کنند. با این حال، باید توجه شود که داروهای افزایش وزن تجویزی در کنار رژیم غذایی و ورزش استفاده می‌شود و جایگزین آن‌ها نیست. علاوه بر این، قرص‌های چاقی شیمیایی اغلب حاوی کورتون بوده که تنها باعث پف کردن و ورم بدن شما می‌شوند.

حتی انواع گیاهی آنها حاوی برگ سنا است که در دوز کم مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما دوز بالای آن موجب اسهال و مشکلات گوارشی می‌شود.

انواع قرص‌ها که عوارض آن اضافه وزن است کدامند؟

برخی از داروها می‌توانند باعث افزایش وزن در برخی افراد شوند و این موضوع ممکن است وسوسه‌کننده به نظر برسد. با این وجود، افزایش وزن با عوامل مختلفی از قبیل سن، جنسیت، الگوهای خواب و نوع برنامه غذایی نیز مرتبط است. افزایش وزن مرتبط با دارو، به خصوص در مورد انواع خاصی از داروها نیز غیرمعمول نیست. به عنوان مثال، بسیاری از استروئیدها می‌توانند باعث افزایش وزن شوند. داروهایی که مشکلات سلامت روان مانند افسردگی و اسکیزوفرنی را درمان می‌کنند نیز همین‌طور هستند.

افزایش وزن ناشی از دارو می‌تواند دلایل زیادی داشته باشد. برخی از داروها ممکن است اشتها را تحریک کنند. برخی از داروها متابولیسم بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهند که باعث می‌شود بدن کالری را با سرعت کمتری بسوزاند. برخی از داروها ممکن است باعث احتباس آب در بدن شوند. برخی داروها نیز ممکن است بر نحوه ذخیره و جذب قندها و سایر مواد مغذی توسط بدن تأثیر بگذارند.

همچنین، اگر دارویی باعث خستگی یا تنگی نفس فرد شود، ممکن است منجر به کاهش فعالیت و اضافه وزن او شود. در مجموع، داروهایی که ممکن است باعث افزایش وزن شوند، عبارتند از:

  • داروهای دیابت، مانند انسولین، تیازولیدین دیون‌ و سولفونیل اوره
  • داروهای ضدروان‌پریشی، مانند هالوپریدول، کلوزاپین، ریسپریدون، الانزاپین، کوتیاپین و لیتیوم
  • داروهای ضدافسردگی، مانند آمی تریپتیلین، ایمی پرامین، پاروکستین، اسیتالوپرام، سیتالوپرام، میرتازاپین و سرترالین
  • داروهای صرع، مانند والپروات، دیوالپروکس، کاربامازپین و گاباپنتین
  • داروهای هورمونی استروئیدی، مانند پردنیزون یا قرص‌های ضدبارداری
  • داروهای کاهنده فشار خون، مانند مسدود کننده‌های بتا (پروپرانولول و متوپرولول)

توجه به این نکته مهم است که همه این داروها باعث افزایش وزن نمی‌شوند. به عنوان مثال، داروی دیابت متفورمین ممکن است باعث کاهش وزن شما به جای افزایش وزن شود. توپیرامات (دارویی که برای تشنج و میگرن استفاده می‌شود) نیز ممکن است منجر به کاهش وزن شود.

قابل توجه است که عوارض جانبی تقریباً با هر دارویی وجود دارد. آن‌چه کمتر رایج است آن دسته عوارض جانبی است که می‌تواند بهبودی فرد را از همان وضعیتی که به دنبال درمان آن است پیچیده‌تر کند. داروهایی که می‌توانند باعث افزایش وزن شوند، از این قبیل داروها هستند.

با این حال، تحقیقات نشان می‌دهد تعداد فزاینده‌ای از مردم داروهایی مصرف می‌کنند که باعث افزایش وزن می‌شوند (از جمله بیماری قلبی و دیابت نوع 2). یک مطالعه اخیر نشان می‌دهد از هر 5 بزرگسال آمریکایی، 1 نفر حداقل یک دارو از این نوع را مصرف می‌کند که رایج‌ترین آن‌ها برخی از مسدودکننده‌های بتا و داروهای دیابت مانند انسولین و سولفونیل اوره هستند.

این نوع اضافه وزن از طریق داروها می‌تواند سلامت کلی بدن را به خطر بیندازد. به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) افراد چاق در معرض افزایش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها و شرایط بهداشتی جدی از جمله بیماری قلبی، سکته مغزی و مرگ هستند. همچنین، افزایش وزن به عنوان یک عارضه جانبی می‌تواند در پای‌بندی افراد به دارو اختلال ایجاد کند. در ادامه به مکانیسم چاقی توسط داروهای مختلف اشاره شده است.

قرص چاقی؛ معرفی انواع قرص برای افزایش وزن + معایب و مزایا - 5 - قرص چاقی - رژیم چاقی

برخی از داروها باعث افزایش وزن در برخی افراد می‌شوند و این موضوع، وسوسه‌کننده به نظر می‌رسد.

داروهای دیابت

حفظ وزن سالم، بخش مهمی از درمان دیابت نوع 2 است. اما برخی از داروهایی که برای کمک به مدیریت این بیماری تجویز می‌شوند، افزایش وزن را در پی دارند. به عنوان مثال، انسولین تزریقی با کمک به سلول‌های بدن در جذب گلوکز باعث افزایش وزن می‌شود، اما زمانی که سلول‌ها گلوکز بیش از حد جذب کنند، بدن آن را به چربی تبدیل می‌کند.

سولفونیل اوره‌ها (مانند گلیبورید، گلیپیزید و گلیمپراید) سطح قند خون را تا 20 درصد کاهش می‌دهند، اما با تحریک سلول‌های بتا در لوزالمعده برای ترشح انسولین می‌توانند وزن را حدود 2 الی 3 کیلوگرم افزایش دهند.

داروهای ضدافسردگی

افزایش وزن قابل توجه یک عارضه جانبی داروهای ضدافسردگی به‌ویژه SSRI (مهارکننده بازجذب انتخابی سروتونین) است. این دارو با افزایش میزان سروتونین در مغز علاوه بر تنظیم خلق و خو، کنترل وزن و اشتها را نیز در دست می‌گیرد. اما بسیاری از داروهای ضد افسردگی جدیدتر نسل دوم، اغلب افزایش وزن به همراه ندارند.

مسدود کننده‌های بتا

بتا بلوکرها با کاهش ضربان قلب باعث کاهش فشار خون شده و به همین دلیل است که اغلب به عنوان درمانی برای فشار خون بالا، آنژین و ضربان قلب نامنظم تجویز می‌شوند. عوارض جانبی مسدودکننده‌های بتا، شامل خستگی، بی‌خوابی و ضربان قلب آهسته است که همه این‌ عوامل می‌توانند در کنار یک سبک زندگی کم‌تحرک منجر به اضافه وزن شوند. تصور می‌شود این موضوع به دلیل تغییرات در متابولیسم، حساسیت به انسولین و تاثیر بر متابولیسم عضلات اسکلتی باشد.

کورتیکواستروئیدهای خوراکی

کورتیکواستروئیدهای خوراکی – مانند پردنیزون و متیل پردنیزولون – برای بسیاری از بیماری‌ها از آلرژی‌های شدید و بثورات گرفته تا آرتریت روماتوئید تجویز می‌شوند، اما عوارض جانبی زیادی دارند؛ از جمله افزایش وزن یا پوکی استخوان! عدم تعادل الکترولیت منجر به احتباس آب می‌شود. استروئیدهای خوراکی با ایجاد احتباس آب و کاهش حساسیت بدن به انسولین باعث افزایش تولید هورمون گرسنگی (گرلین) می‌شوند که اشتها را تحریک می‌کند.

قرص چاقی؛ معرفی انواع قرص برای افزایش وزن + معایب و مزایا - 7 - قرص چاقی - رژیم چاقی

استروئیدهای خوراکی با ایجاد احتباس آب، باعث افزایش تولید هورمون گرسنگی می‌شوند که اشتها را تحریک می‌کند.

داروهای میگرن

افرادی که اضافه وزن دارند و از میگرن رنج می‌برند، در یک چرخه معیوب قرار می‌گیرند. به این ترتیب که وزن اضافی، آن‌ها را در معرض خطر بیشتر و شدیدتر میگرن قرار می‌دهد. با این حال افزایش وزن یکی از عوارض جانبی برخی از داروهای پیشگیری کننده از میگرن، از جمله پروپرانولول (ایندرال) و دیوالپروکس سدیم (دپاکوت) است.

داروهای محرک اشتها

برخی داروها که توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) به عنوان محرک اشتها تایید شده، عبارتند از:

مارینو

مارینو یک داروی کانابینوئیدی است که روی گیرنده‌های کانابینوئیدی در مغز عمل می‌کند. این دارو به کاهش حالت تهوع در افراد مبتلا به سرطان کمک کرده و اشتها را در افراد مبتلا به HIV تحریک می‌کند. تنها پزشک می‌تواند در تعیین این‌که آیا این دارو برای یک فرد سالم مفید و بی‌خطر است یا خیر کمک کند.

مژسترول

مژسترول یک پروژسترون مصنوعی است که اشتها را تحریک نموده و برای درمان بی‌اشتهایی استفاده می‌شود. این دارو عوارض جانبی هورمونی بالقوه دارد و می‌تواند باعث لخته شدن خون شود.

اکساندرولون (اکساندرین)

اکساندرولون یک مشتق تستوسترون مصنوعی است. وزن را مانند استروئیدهای آنابولیک یا تستوسترون طبیعی در بدن افزایش می‌دهد و باعث تحریک غیرمستقیم اشتها می‌شود. این دارو اغلب در موارد زیر تجویز می‌شود:

  • ترومای شدید
  • عفونت
  • عمل جراحی

اکساندرولون می‌تواند باعث تغییراتی در کلسترول شود که ممکن است خطر تصلب شرایین را افزایش دهد.

قرص چاقی؛ معرفی انواع قرص برای افزایش وزن + معایب و مزایا - 9 - قرص چاقی - رژیم چاقی

اکساندرولون می‌تواند باعث تغییراتی در کلسترول شود که خطر تصلب شرایین را افزایش می‌دهد.

آیا این قرص‌ها برای افزایش وزن مجاز هستند؟

واقعیت این است که قرص چاقی از هر نوع که باشد، نوعی چاقی یکنواخت را در بدن به وجود می‌آورد که در طولانی مدت نیز بی‌اثر شده و از بین می‌رود. به‌طورکلی، استفاده از داروهای شیمیایی و قرص‌ها برای افزایش وزن توصیه نمی‌شود، چرا که اغلب پس از مدتی اثر خود را از دست می‌دهند و افراد مجددا شاهد کاهش وزن خود خواهند بود.

از سوی دیگر، این چاقی یکنواخت در اغلب موارد چندان هم مطلوب نظر نیست و فرم زیبایی به بدن نمی‌دهد و حتی بدن را از حالت استاندارد خود هم خارج می‌کند. از سوی دیگر، امکان اعتیادآور بودن این قرص‌ها نیز مطرح است و باید به این نکته نیز توجه شود.

ورزشکاران و بدن‌سازان ممکن است از داروهای ذکر شده در بالا به‌طور غیرقانونی برای عضله‌سازی و افزایش عملکرد ورزشی استفاده کنند. استفاده نامناسب از داروها یا استروئیدهای آنابولیک با خطرات متعددی برای سلامتی همراه است که برخی از آن‌ها جدی هستند. بسیار مهم است که این داروها فقط تحت نظر پزشک مصرف شود. برخی از شایع‌ترین عوارض جانبی گزارش شده داروهای ذکر شده عبارتند از:

  • توهمات
  • تحریک پذیری شدید
  • بزرگ شدن قلب
  • مشکلات یا نارسایی کلیه
  • آسیب کبدی
  • افزایش موی صورت
  • اختلالات خلقی
  • نوسانات خلقی
  • رشد سینه (در مردان)
  • کوچک شدن بیضه‌ها
  • توقف چرخه قاعدگی
  • سرطان پروستات
  • توقف رشد (در کودکان و نوجوانان)

عوارض جانبی برخی از انواع قرص‌ چاقی

عوارض جانبی برخی از قرص‌های چاقی، عبارتند از:

  • تهوع
  • استفراغ
  • اسهال
  • یبوست
  • فشار خون پایین
  • افزایش ضربان قلب
  • پانکراتیت
  • بیماری کیسه صفرا
  • مشکلات کلیوی
  • افکار خودکشی
هر چقدر غذا می‌خوری به وزن دلخواهت نمی‌رسی؟
برای افزایش وزن و رسیدن به وزن ایده‌آل لازم نیست سراغ غذاهای چرب و فست‌فود برید. این کار فقط باعث تجمع چربی تو بدنتون می‌شه و اصلا روش سالمی برای افزایش وزن نیست.
اگه به دنبال یه راهکار سالم برای افزایش وزنی، ما تا آخر راه همراهت هستیم
برای دریافت رژیم افزایش وزن دکتر کرمانی کلیک کن
call-to-action

مولتی ویتامین‌های اشتها آور کدامند؟

اصطلاح “اشتها” بیشتر برای اشاره به میل به خوردن غذا استفاده می‌شود. برای افرادی که اشتهای خود را از دست داده‌اند، پزشک ممکن است یک محرک اشتها تجویز کند. محرک‌های اشتها داروهایی هستند که می‌توانند اشتها را افزایش دهند. در برخی موارد، تغییر سبک زندگی نیز اشتها را تحریک می‌کند.

کاهش اشتها همیشه نتیجه یک رژیم ورزشی سنگین نیست. برخی از افراد، به‌ویژه سالمندان به دلیل مصرف برخی از داروها اغلب با کمبود اشتها دست و پنجه نرم می‌کنند. به همین دلیل مصرف مولتی ویتامین‌های اشتهاآور، از قبیل موارد زیر برای بازگرداندن اشتها توصیه می‌شوند:

  • ویتامین Cاین ویتامین فوق‌العاده در مرکبات و مکمل‌های مختلف یافت می‌شود و بزرگ‌ترین تقویت‌کننده سیستم ایمنی و متابولیسم است. طبق یک مطالعه، ویتامین C را می‌توان برای کنترل اشتها در هر دو مورد افزایش وزن و کاهش وزن استفاده کرد.
  • ویتامین D3 این ویتامین نه تنها به افراد کمک می‌کند تا سیستم ایمنی خود را تقویت کنند، بلکه استخوان‌ها و ماهیچه‌ها را نیز بازسازی می‌کند.
  • ویتامین Eاین ویتامین در مبارزه با استرس اکسیداتیو و افزایش اشتها موثر است.
  • روی – روی، هضم را بهبود می‌بخشد که بخش مهمی در هر قرص اشتهاست که به افزایش وزن کمک می‌کند. کمبود روی می‌تواند باعث از دست دادن اشتها و کاهش وزن شود.
  • تیامین کمبود تیامین که به عنوان ویتامین B1 نیز شناخته می‌شود، می‌تواند اشتهای افراد مسن را کاهش دهد.
  • روغن ماهی روغن ماهی تحریک‌کننده اشتهاست. روغن ماهی معمولاً برای هر بزرگ‌سالی که به ماهی حساسیت ندارد، بی‌خطر در نظر گرفته می‌شود. با این حال، شواهد در مورد استفاده از روغن ماهی به عنوان محرک اشتها هنوز زیاد نیست.

ترکیبات موجود در قرص‌های افزایش وزن کدامند؟

بعضی افراد گاهی از انواع قرص چاقی و برخی مکمل‌ها برای کمک به افزایش حجم عضلانی خود استفاده می‌کنند. تمرینات بدنی شدید اغلب باعث تحریک اشتهای فرد می‌شود. ورزشکاران از جمله علاقمندان پای ثابت قرص‌های چاقی و لاغری هستند. آن‌ها گاهی اوقات مواد دیگری مانند ویتامین‌ها، مواد معدنی و کراتین را به صورت پودر یا قرص مصرف می‌کنند. ترکیبات غالب موجود در بسیاری از قرص‌های چاقی مواد زیر هستند:

  • آب پنیر
  • کازئین
  • شکر نارگیل ارگانیک
  • مالتودکسترین تاپیوکای آلی
  • پودر کاکائو ارگانیک
قرص چاقی؛ معرفی انواع قرص برای افزایش وزن + معایب و مزایا - 12 - قرص چاقی - رژیم چاقی

ورزشکاران، گاهی اوقات مواد دیگری مانند ویتامین‌ها، مواد معدنی و کراتین را به صورت پودر یا قرص مصرف می‌کنند.

برخی قرص‌ها نیز مواد زیر را در خود جای داده‌اند:

  • هورمون‌ها
  • گلوتن
  • شیرین کننده‌های مصنوعی
  • طعم و رنگ‌های مصنوعی
  • مواد اصلاح شده ژنتیکی
  • سویا

بهترین قرص چاقی کدام است؟

یافتن بهترین قرص چاقی برای افزایش وزن دشوار است، زیرا نه تنها بازار از محصولاتی که به کاهش وزن کمک می‌کنند اشباع شده، بلکه محصولات بی‌کیفیت، تقلبی و غیرقانونی نیز در قالب محصولات واقعی به فروش می‌رسند که گاهی عوارضی جبران ناپذیر بر جای می‌گذارند.

با در نظر گرفتن این موضوع، ما تحقیقات کاملی انجام دادیم که کمک می‌کند تا قرص‌های مناسب برای افزایش وزن معرفی شوند. این قرص‌ها قرار است اشتهای افراد لاغر را تحریک نموده و کالری دریافتی آن‌ها را افزایش دهند. قاعده کلی این است که زنان بالغ روزانه بین 1800 تا 2200 کالری و مردان 2200 تا 2600 نیاز دارند.

مکمل‌های تقویت‌کننده اشتها یا مکمل‌های افزایش وزن، مملو از پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند که سیگنال‌های تحریکی را به عضلات و اندام‌های بدن افراد لاغر ارسال می‌کنند. بهترین قرص‌های چاقی معمولا حاوی این مواد هستند که در ادامه بیان می‌شود.

کراتین

کراتین یکی از مهم‌ترین مکمل‌ها در بین تمام ورزشکارانی است که می‌خواهند توده عضلانی و قدرت خود را افزایش دهند. کراتین باعث می‌شود که آب به سلول‌های عضلانی متصل شده و یک اثر پمپاژ شده ایجاد کرده و به رشد ماهیچه نیز کمک کند.

از کراتین معمولا برای افزایش قدرت استفاده می‌شود، اما می‌تواند به افزایش وزن نیز کمک کند. بسیاری از مطالعات نشان داده‌اند کراتین می‌تواند به بهبود عملکرد ورزشی و افزایش عضلات در طول زمان کمک کند. انواع مختلفی از کراتین در دسترس است، اما در حال حاضر کراتین مونوهیدرات برای افزایش وزن توصیه می‌شود.

BCAA

این ماده برای سنتز پروتئین و رشد عضلات مفید است. یکی از مهم‌ترین BCAA‌ها ال لوسین است که رشد ماهیچه‌ها را افزایش داده و به ریکاوری عضلات، پس از یک روند تمرینی شدید کمک می‌کند.

لاکسوژنین

لاکسوژنین را می‌توان در قرص‌های گیاهی یافت. این ماده باعث سنتز پروتئین‌های مختلف در بدن شده و به افزایش قدرت عضلانی فرد کمک می‌کند.

اپیکاتچین

این ماده را می‌توان در شکلات تلخ و برخی از گونه‌های چای یافت. اپیکاتچین رشد عضلات را هدایت نموده و می‌تواند افزایش وزن را تحریک کند. ورزشکاران از آن برای محاسبه مقدار وزنی که باید بر حسب توده عضلانی اندازه‌گیری شود، استفاده می‌کنند.

اپیکاتچین موجود در قرص چاقی، را می‌توان در شکلات تلخ و برخی از گونه‌های چای یافت.

اپیکاتچین موجود در قرص چاقی را می‌توان در شکلات تلخ و برخی از گونه‌های چای یافت.

اکسید نیتریک

این ماده برای قرص‌های افزایش وزن اهمیت کلیدی دارد، زیرا نحوه دریافت مواد مغذی دریافتی توسط بدن را کنترل می‌کند.

مکمل‌های تستوسترون

این تقویت‌کننده‌ها سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند که به افزایش تستوسترون پس از شروع کاهش طبیعی آن کمک می‌کنند و اشتها را در این فرآیند افزایش می‌دهند. طبق یک مطالعه، دوز مناسب مکمل‌های تستوسترون برای شروع می‌تواند باعث افزایش وزن شود.

GDA

GDAها به عنوان عوامل دفع گلوکز نیز شناخته می‌شوند. کار آن‌ها ایجاد نوسانات در سطح انسولین بدن است که کربوهیدرات‌ها را برای تغذیه ماهیچه‌ها انتقال می‌دهد. هنگامی که کربوهیدرات‌ها وارد ماهیچه‌ها می‌شوند، با اتصال به مولکول‌های آب باعث حجیم شدن ماهیچه‌ها و افزایش وزن می‌شوند.

اسید فسفاتیدیک

با توجه به اهمیت پروتئین‌ها در عضله‌سازی و همچنین افزایش وزن، این اسید، سنتز پروتئین را در بدن سرعت می‌بخشد.

اسید آراشیدونیک

اسید آراشیدونیک مشابه مواد فوق، سنتز پروتئین را تقویت نموده و در ترکیب توده عضلانی بدن یافت می‌شود. در طول تمرین و برای پیشگیری از آسیب‌های عضلانی، ورزشکاران از این اسید چرب امگا 6 استفاده می‌کنند.

در طول تمرین و برای پیشگیری از آسیب‌های عضلانی، ورزشکاران از این اسید چرب امگا 6 استفاده می‌کنند.

در طول تمرین و برای پیشگیری از آسیب‌های عضلانی، ورزشکاران از این اسید چرب امگا 6 استفاده می‌کنند.

آیا قرص چاقی بدون ضرر داریم؟

برخی قرص‌های چاقی و پودرهای افزایش وزن بدون نسخه در سوپرمارکت‌ها، فروشگاه‌های بزرگ و داروخانه‌ها به فروش می‌رسند. این محصولات نیز مانند بسیاری از مکمل‌های دیگر معمولاً با وعده‌ها و ضمانت‌های مبالغه‌آمیز بسته بندی شده و به بازار عرضه می‌شوند.

محصولات افزایش وزن ممکن است ادعا کنند که اشتهای قوی‌تری ایجاد می‌کنند، متابولیسم را کاهش می‌دهند و باعث افزایش وزن در مناطق خاصی از بدن می‌شوند. اما واقعیت این است که همان‌طور که چیزی به نام کاهش موضعی برای لاغری وجود ندارد، هیچ راهی نیز برای هدایت وزن به ناحیه خاصی از بدن از طریق مکمل‌ها نیست.

متاسفانه فقدان مقررات توسط سازمان غذا و دارو باعث می‌شود که تولید کنندگان قرص چاقی نیز هر چیزی را که می‌خواهند برای فروش محصولات خود بگویند، به عنوان واقعیت به مشتری القا کنند.

با این همه، به نظر می‌رسد بسیاری از قرص‌های افزایش وزن چیزی جز مولتی ویتامین‌های گران‌قیمت نیستند. مهم این است که افرد مراقب محصولات ترکیبی که حاوی مواد بالقوه مضر هستند، باشند. به عنوان مثال، کافئین و گوارانا ممکن است به مکمل‌ها اضافه شوند وهیچ راهی برای دانستن میزان این مواد در قرص‌ها وجود ندارد.

علاوه بر این، استفاده منظم از محرک‌های اشتها وابستگی می‌آورد و بدون آن‌ها ممکن است احساس خستگی رخ دهد. استفاده از محرک‌های اشتها برای افرادی که مبتلا به بیماری‌های قلبی زمینه‌ای یا مشکل خواب هستند، می‌تواند خطرناک باشند.

یکی دیگر از مکمل‌های رایج افزایش وزن کراتین است. کراتین باعث می‌شود ماهیچه‌ها آب اضافی را نگه دارند. بنابراین مصرف مکمل‌هایی که حاوی کراتین است، برای افرادی که مبتلا به بیماری پارکینسون، اختلال دوقطبی یا بیماری کلیوی هستند، مضر است.

طبق نظریات آکادمی تغذیه و رژیم غذایی، شواهد برای اثربخشی قرص‌های افزایش وزن محدود است. بنابراین در درجه اول به تمام افراد توصیه می‌شود که اگر نیاز به افزایش وزن دارند، راه‌های سالم‌تر، ایمن‌تر و مبتنی بر شواهد تجربی برای انجام این کار وجود دارد، مانند افزودن غذاهای پرکالری به رژیم غذایی‌ یا انجام ورزش‌های مناسب را انجام دهند.

باید توجه داشت که سیستم بدنی هر کس متفاوت است و آن‌چه برای یک فرد جواب می‌دهد ممکن است برای شخص دیگری کارساز نباشد. مشورت با یک متخصص تغذیه می‌تواند توصیه‌های اختصاصی برای افزایش وزن به روشی ایمن و سالم را در پی داشته باشد.

از سوی دیگر باید توجه داشت که افزایش وزن سالم زمان می‌برد. بنابراین توصیه می‌شود افراد به جای این‌که به دنبال راه حلی سریع باشند، سعی کنند به آن‌چه می‌خورند و نوع ورزشی که انجام می‌دهند، نگاه دقیق‌تری بیندازند؛ چرا که ممکن است کالری یا پروتئین کافی در رژیم غذایی خود برای حمایت از افزایش وزن دریافت نکرده باشند و کلید حل مشکل‌شان نیز همین باشد.

بنابراین اکیدا توصیه می‌شود با وجود این‌که ادعاها و وعده‌های انواع قرص چاقی و افزایش وزن بدون نسخه ممکن است امیدوارکننده به نظر برسد، اما این مکمل‌ها بدون مشورت با پزشک یا متخصص تغذیه مصرف نشوند.

طبق نظریات آکادمی تغذیه و رژیم غذایی، شواهد برای اثربخشی قرص‌های افزایش وزن محدود است.

طبق نظریات آکادمی تغذیه و رژیم غذایی، شواهد برای اثربخشی قرص‌های افزایش وزن محدود است.

تغییر سبک زندگی برای تحریک اشتها

چند راه ساده برای کمک به افزایش اشتها در کنار مصرف داروها یا مکمل‌ها وجود دارد. این تغییرات سبک زندگی عبارتند از:

  • وعده‌های غذایی را لذت‌بخش‌تر کنید. سعی کنید با دوستان و خانواده یا در حین تماشای برنامه مورد علاقه‌تان غذا بخورید. اگر در طول وعده غذایی خود اوقات خوبی داشته باشید، ممکن است اشتهای‌تان افزایش یابد.
  • غذاهایی را که دوست دارید بخورید و منوی خود را تغییر دهید. برخی از افراد داشتن یادداشت روزانه غذایی را برای پیگیری پیشرفت خود و اطمینان از دریافت کالری کافی مفید می‌دانند.
  • برای وعده‌های غذایی وقت بگذارید. اگر خوردن سه وعده غذای کامل در روز بسیار طاقت‌فرسا است، می‌توانید غذای خود را به پنج یا شش وعده کوچک‌تر در روز تقسیم کنید. هنگام تلاش برای افزایش اشتهای خود، مهم است که وعده‌های غذایی خود را حذف نکنید.
  • مقداری از کالری خود را بنوشید. نوشیدنی‌های حاوی کالری مانند شیک‌های پروتئینی و اسموتی‌های میوه، می‌توانند به شما کمک کنند کالری مورد نیاز روزانه خود را برآورده کنید. فقط مطمئن شوید که به سراغ نوشیدنی‌های مغذی می‌روید و از نوشیدن نوشیدنی‌های حاوی کالری کاذب مانند نوشابه خودداری کنید.
  • مصرف شیرینی‌ها را در برنامه غذایی روزانه خود جای دهید.

استفاده از قرص چاقی در سال‌های اخیر به یکی از جایگزین‌های پرطرفدار برای افراد لاغری که از امتحان رژیم‌ها، ورزش‌ها و گزینه‌های متعدد افزایش وزن خسته شده‌اند، تبدیل شده است. البته بسیاری از قرص‌های چاقی چیزی جز مجموعه‌ای از مولتی ویتامین‌ها، پروتئین‌ها و فیبرها نیستند.

البته در این میان عوارض جانبی برخی داروها مانند داروهای ضدافسردگی یا ضدمیگرن نیز موجب چاق شدن افراد می‌شود، اما این چاق شدن متاسفانه بدون تناسب صورت می‌گیرد و حتی ممکن است منجر به ایجاد مخاطراتی برای فرد شود. بهترین قرص‌های چاقی موجود در بازار حاوی کراتین، اپیکاتچین، اکسید نیتریک، اسید فسفاتیدیک و برخی مواد دیگر هستند. اما توصیه اغلب پزشکان استفاده از رژیم غذایی و ورزش به جای داروهای شیمیایی یا گیاهی است. ما در این مقاله سعی نمودیم به تمام زوایای مرتبط با قرص چاقی بپردازیم. لطفا ما را از نظرات ارزشمندتان بهره‌مند سازید.

منبع: ++++++++++++++

3.9/5 - (42 امتیاز)
    به اشتراک بگذارید

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما

-دلارام ۰۶ فروردین ۱۴۰۲

سلام ممنون میشم نظرتونو راجب قرص چاقی بادی سافتلون بدین که عوارض و خطر داره؟

کارشناس به اندام ۰۷ فروردین ۱۴۰۲

سلام عزیزم هیچ قرص ودارویی برای چاقی توصیه وتایید وتجویز نمیشه مولتی ویتامین یا مخمر میتونه کمی اشتها رو باز کنه برایاینکه وزنتون بره بالا باید رژیم داشته باشید

سحر ۰۶ فروردین ۱۴۰۲

سلام ببخشید گین اپ که میگن غیرمجازه چجور قابل مصرف هست؟

کارشناس به اندام ۰۷ فروردین ۱۴۰۲

سلام عزیزم اصل وتقلبی باشه هر ماده غذایی یا دارویی مصرفش توصیه نمیشه اما در داروخانه ها موجوده واستفاده هم میشه اینجور موارد اول اینکه اصل باشه ودوم اگر ورزش میکنید با نظر مربی متخصص دوره ای استفاده بشه

نرگس ۰۵ بهمن ۱۴۰۱

فت فست آشغالی بیش نیس.من پنج سال خوردم اصلا هم گیاهی نی.چ جور دکتری هستین ک اونو گیاهی خوب میبینی.تازمانی ک بخوریش اشتهات فوق العاده اس بزاری کنارقشنگ ابتر میشی.حالا جالبه من بعد پنج سال گذاشتم کنار تودوهفته معده ام قفل شد فقط میتونستم اب بخورم بقیه چیزهارو بالامیاوردم خلاصه هرچی بالا اومده بودم اومدم پایین بازتودوهفته.رفتم متخصص معده گفت دیوونه ای مگه اینارومیخوری ایناتوش کروتونه.باد میندازه فقط.کروتونم ب مرور عوارض داره الان من تواوج جوونی استخونام داغونن هی زانوهام قفل میشن.نخورین این اشغالارو نخورین .اصلا هم گیاهی نیستن

کارشناس به اندام ۰۶ بهمن ۱۴۰۱

نرگس جان این مقاله معرفی داروهای باعنوان داروی چاقی هست توصیه به مصرف نداریم اشاره هم شده سوابق پزشکی هرفردباید بررسی بشه وفقط با رژیم وزن بالا میره همه داروها حتی دارویی که برای درمان بیماری میخوریم عارضه دارن

ویدیا ۲۱ دی ۱۴۰۱

سلام ببخشید این قرص چاقی گین آپ اصلی رو از کجا باید سفارش بدم...من تا حالا نزدیک ۱۰ تا از انواع مختلف قرصارو استفاده کردم همراه با مکمل و خیلی چیزایه دیگه اما هم عوارض داشته هم باز لاغر شدم و با بعضیاشون اصلا تغییری نکردم...اگه این گین آپ عوارض نداذه لطفا لینکشو بزارین که سفارش بدم

کارشناس به اندام ۲۲ دی ۱۴۰۱

سلام عزیزم برای چاق شدن باید رژیم بگیرید داروها معجزه نمیکنن که میتونین روی این لینک کلیک کرده وثبت نام وثبت نام انجام بدین

ارین ۱۷ دی ۱۴۰۱

سلام خوبید مح ای دو دوره دارم گین آپ اصلی مصرف میکنمو هیچ تغییری نکردم مشکل از چیح

کارشناس به اندام ۱۸ دی ۱۴۰۱

سلام عزیزم این داروها معجزه نمیکنن وتاثیرشون برای همه یکسان نیست برای چاق شدن باید برنامه غذایی داشته باشید شما میتونین روی لینک کلیک کرده وثبت نام انجام بدین ورژیم چاقی دریافت کنید

ارمان ۱۷ دی ۱۴۰۱

سلام وقت بخیر من خودم قرص گین آپ دو دوره مصرف کردم خیلی تاثیر خوبی داره و اشتها رو باز میکنه یکی از بهترین قرص های چاقی هست چون تمام ویتامین هارو داره و بعد اتمام دوره مصرف شما اشتهای شمارو از بین نمیبره ولی باید اصلش رو بخرید نمونه تقلبی خیلی زیاد شده من دو دوره از این قرص چاقی گین آپ مصرف کردم و به همراه جوانه گندم و به وزن ایده آل که میخواستم رسیدم و به صورت یک نواخت تمام بدن فرم گرفتن و هیچ نوع چربی پیدا نکردم و ازش راضی بودم و الان نزدیک به دو ماه هستش دیگه نخوردم ولی اشتهای خوب رو دارم و وزن هم کم نکردم وخیلی ازش راضی بودن فقط خواهشا از عطاری نگیرید تقلبی هستش و ضرر داره اصل مال ترکیه هستش و بنده از سایت ترک فت خریداری کردم باضمانت و خیلی هم راضی بودم هستم و آقای دکتر هم فرمودن تمام ویتامین ها رو داره

فاطمه ۰۵ دی ۱۴۰۱

سلام وقتتون بخیر من میخوام قرص چاقی گین آپ بگیرم و برای چاقی صورت مصرف کنم‌. میخواستم بدونم طبق این مقاله،این قرص مورد تایید آقای دکتر هست و عوارضی نداره یا خیر. ممنون میشم جواب بدید.

کارشناس به اندام ۱۴ دی ۱۴۰۱

سلام وقت بخیر فاطمه خانم این قرص به تنهایی شما رو چاق نمیکنه باتوجه به ترکیباتش اشتهاروباز میکنه موضعی هم نمیشه صورت ویا قسمت خاصی رو چاق ولاغر کرد درصورت تقلبی بودن دارو قطعا عوارض ب همراه داره

امیر محمد ۱۸ آبان ۱۴۰۱

خوبه