تخفیف یلدا

خواص انار و فواید آن برای سلامتی + عوارض احتمالی

انار، میوه‌ ای خوشرنگ و خوشمزه است که از دیرباز به عنوان یک گنجینه طبیعی برای سلامتی شناخته شده. این میوه سرشار از آنتی‌ اکسیدان‌ های قدرتمندیست که بدن را در برابر آسیب‌ های رادیکال‌ های آزاد محافظت می‌ کند. علاوه بر طعم شیرین و دلپذیر، خواص انار برای سرماخوردگی و بسیاری از بیماری‌ های دیگر نیز معروف است.

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 20 دقیقه
تعداد بازدید 5599
تاریخ بروزرسانی
از بزرگ‌ترین خواص انار، خاصیت لاغرکنندگی آن است و در بسیاری از رژیم‌های غذایی کاهش وزن توصیه می‌شود.
میانگین امتیاز 4.3 از 5

انار، میوه‌ ای خوشرنگ و خوشمزه است که از دیرباز به عنوان یک گنجینه طبیعی برای سلامتی شناخته شده. این میوه سرشار از آنتی‌ اکسیدان‌ های قدرتمندیست که بدن را در برابر آسیب‌ های رادیکال‌ های آزاد محافظت می‌ کند. علاوه بر طعم شیرین و دلپذیر، خواص انار برای سرماخوردگی و بسیاری از بیماری‌ های دیگر نیز معروف است.

در طول تاریخ، انار در طب سنتی بسیاری از فرهنگ‌ ها به عنوان یک درمان طبیعی برای طیف وسیعی از بیماری‌ ها استفاده می‌ شده است. امروزه نیز تحقیقات علمی متعدد، خواص درمانی انار را تایید کرده و نشان داده اند که این میوه می‌ تواند به پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌ های مزمن کمک کند. در این مقاله، به بررسی جامع خواص انار و تأثیر آن بر سلامت بدن می‌ پردازیم. با ما همراه باشید.

ارزش غذایی انار و مواد مغذی موجود در آن

انار کالری و چربی کمی دارد اما فیبر، ویتامین و مواد معدنی بالایی دارد. این میوه با حمایت از بسیاری از جنبه‌ های سلامت، از ایمنی گرفته تا سلامت مغز، ارزش افزودن به برنامه غذایی را دارد. در یک میوه انار متوسط (۲۸۲ گرم) مواد مغذی زیر وجود دارد:

مواد مغذی و کالریمقدار
کالری۲۳۴
پروتئین۴.۷ گرم
چربی۳.۳ گرم
کربوهیدرات۵۲ گرم
قند۳۸.۶ گرم
فیبر۱۱.۳ گرم
آهن۵٪ از نیاز روزانه
کلسیم۲٪ از نیاز روزانه
منیزیم۸٪ از نیاز روزانه
فسفر۸٪ از نیاز روزانه
پتاسیم۱۳٪ ازنیاز روزانه
فولات (ویتامین b6)۲۷٪ از نیاز روزانه
ویتامین c۳۲٪ از نیاز روزانه

خواص انار برای سلامتی

انار حاوی آنتی‌ اکسیدان‌ ها، ویتامین‌ ها و مواد معدنی است که به حفظ سلامتی و بهبود کیفیت زندگی کمک می‌ کند. در ادامه به بررسی برخی از مهم‌ ترین خواص انار برای سلامتی می‌ پردازیم:

مفید برای سرماخوردگی و سرفه

انار، این میوه خوشرنگ و پرخاصیت، نه تنها برای سلامت کلی بدن مفید است، بلکه در مبارزه با سرماخوردگی نیز نقش مؤثری دارد. خواص ضد التهابی و تقویت‌ کننده سیستم ایمنی انار، آن را به یک درمان طبیعی موثر برای کاهش علائم سرماخوردگی تبدیل کرده است.

انار دارای میزان زیادی ویتامین B6 است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌ کند. به دیگر خواص انار، ضدالتهاب بودن، خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسی‌ اش را نیز اضافه کنید. از این رو یک درمان طبیعی برای سرفه هاییست که به راحتی خوب نمی‌ شوند. سعی کنید روزانه دو مرتبه با آب انار، گلو را غرغره کنید.

علاوه بر این ویتامین C موجود در انار به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک و به این ترتیب بدن را در برابر ویروس‌ ها و باکتری‌ های عامل سرماخوردگی مقاوم‌ تر می‌ کند. با پختن انار یک آنتی بیوتیک خیلی قوی بوجود می‌ آید که هر نوع عفونت ناشی از سرما‌خوردگی مانند گلو درد، گوش درد وعفونت‌ های ریه‌ها را ترمیم و درمان می‌ کند.

انار برای سرماخوردگی
انار به دلیل آنتی اکسیدان بالا برای مقابله با سرماخوردگی عالی است.

خواص انار برای لاغری

متخصصان تغذیه به این دلیل انار را در رژیم‌ های لاغری توصیه می‌ کنند که مانند هر میوه دیگری، سرشار از فیبر است که به کاهش وزن و سوزاندن چربی‌ ها کمک می‌ کند.

انار نه تنها احساس سیری را افزایش می‌ دهد، بلکه می‌ تواند طعم غذایی که می‌ خورید را نیز بهبود بخشد. یک مطالعه گروهی از داوطلبان را که مکمل عصاره انار دریافت کردند در مقابل گروه دارونما مورد آزمایش قرار داد.

محققان دریافتند که گروه اولیه‌ ای که مکمل‌ها را مصرف کردند، 22 درصد غذای کمتری نسبت به گروه دارونما خوردند و ادعا کردند که غذا طعم بهتری داشت.

نکته دیگر آنکه انار موجب کاهش حدود ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ کالری در روز می‌ شود و می‌ تواند به کاهش وزن ۴۵۵ گرم در هفته کمک کند. دلیل آن هم این است که آب انار فعالیت کاتالیزوری را در بدن افزایش داده و موجب سوخت و ساز بیشتر در بدن می‌ شود. به زبان ساده، آب انار به سرعت بخشیدن به فرآیند چربی‌ سوزی در بدن کمک می‌کند.

اگر می‌ خواهید تفاوت در وزن خود مشاهده کنید، باید حداقل به مدت دو هفته، روزانه یک فنجان دانه انار مصرف کنید. راه‌ های مختلفی وجود دارد که می‌ توانید این میوه فوق العاده را در رژیم غذایی خود بگنجانید؛ به عنوان مثال آن را به سالاد، ماست و یا اسموتی اضافه کنید. البته این نکته را فراموش نکنید که این کار را در کنار یک رژیم غذایی سالم انجام دهید.

تخفیف یلدا

مقابله با سرطان

انار حاوی آنتی‌اکسیدان‌ های بسیار زیادی است که برای جنگ با سرطان فوق‌العاده عمل می‌ کنند. این میوه‌‌ برای مقابله با سرطان سینه، پروستات، و کولون بسیار مفید است؛ چرا که هورمون‌ های استروژن را تنظیم می‌ کند.

علاوه بر این سرشار از ایزوفلاون (نوعی استروژن گیاهی دارای ساختاری مشابه با استروژن زنان) است که به کاهش سلول‌ های سرطانی کمک زیادی می‌ کند. اگر برای صبحانه یک لیوان آب انار میل کنید خدمت بزرگی به سلامتی خود کرده‌ اید.

خداحافظی با آلزایمر

مطالعات نشان داده‌اند که انار می‌ تواند در پیشگیری و حتی کند کردن پیشرفت بیماری آلزایمر نیز نقش داشته باشد. مصرف منظم این میوه سبب جلوگیری از آسیب‌های عصبی می‌شود. هنوز پژوهش‌ های جامع و دقیقی در این رابطه انجام نشده، اما به نظر می‌ رسد که تأثیر آنتی‌ اکسیدانی آن، از سیستم عصبی در برابر آسیب‌ های پیری حفاظت می‌ کند. به این ترتیب از ابتلا به بیماری آلزایمر نیز پیشگیری می‌ کند.

مطالعه‌ ای بر روی افراد میانسال و مسن نشان داد افرادی که روزانه 230 میلی لیتر آب انار مصرف می‌ کردند، عملکرد حافظه بصری بهتری نسبت به گروه دارونما داشتند. علاوه بر محافظت از سلول‌ های عصبی در برابر آسیب اکسیداتیو، این مطالعه نشان داد که ترکیبات موجود در آب انار ممکن است فعالیت مناطق مغز مسئول کنترل عملکردهای حافظه بصری را افزایش دهند.

www.health.com

سلامت قلب و عروق

مصرف انار میزان چربی بد و فشار خون بالا را کاهش می‌ دهد و باعث بهبود جریان خون می‌ شود. این خواص، ناشی از وجود فلاوونوئیدهای آن است که آنتی‌اکسیدان‌ های بسیار قوی محسوب می‌ شوند. برای کاهش چربی خون روزانه یک لیوان آب انار میل کنید. البته مصرف دانه‌ های انار نیز به همین میزان موثر است.

بیشتر بخوانید:  با فواید شگفت انگیز روغن بادام زمینی آشنا شوید

آزمایش‌ ها نشان داده‌ اند که عصاره انار، استرس اکسیداتیو، التهاب در شریان‌ ها و فشار خون را کاهش می‌ دهد و به مبارزه با تصلب شرایین کمک می‌ کند – تجمع پلاک در شریان‌ ها می‌ تواند منجر به حملات قلبی و سکته شود.

در یک مطالعه انسانی، به افراد مبتلا به بیماری قلبی روزانه ۱ فنجان (۲۲۰میلی لیتر) آب انار به مدت ۵ روز داده شد. آب انار به طور قابل توجهی دفعات و شدت درد قفسه سینه را کاهش داده که نشانگر اثر محافظتی بر سلامت قلب است.

خواص درمانی انار
انار آسیب سلولی، التهاب در رگ‌های خونی و فشار خون را کاهش می‌دهد.

مقابله با مشکلات گوارشی

از زمان قدیم انار را برای مقابله با مشکلات گوارشی استفاده می‌ کردند. فیبرهای موجود در این میوه و به‌ خصوص خواص ضدباکتریایی، ضد ویروسی و ضد التهابی آن برای سیستم گوارش بدن بسیار مفید است. اگر از مشکلاتی مانند نفخ، اسهال، سنگینی معده رنج می‌ برید و به راحتی نمی‌ توانید غذاها را هضم کنید، به سراغ انار بروید.

تحقیقات نشان می‌ دهد که سلامت دستگاه گوارش، که عمدتاً توسط باکتری‌ های روده تعیین می‌ شود، به شدت با سلامت کلی مرتبط است. به این ترتیب، حمایت از سلامت دستگاه گوارش شما مهم است و انار می‌ تواند بخشی از این تلاش باشد. انار می‌ تواند سطوح باکتری‌ های مفید روده، از جمله بیفیدوباکتریوم و لاکتوباسیلوس را افزایش دهد.

پوستی زیبا و شفاف

انار تأثیر زیادی روی شفاف شدن پوست دارد. آنتی‌ اکسیدان بالای این میوه، پیری را از پوست شما دور می‌ کند. امروزه از خواص این میوه در تهیه‌ محصولات آرایشی نیز بیشتر استفاده می‌ شود. به عقیده‌ متخصصان این میوه در فیبرهای پوست تأثیر می‌ گذارد و خاصیت ارتجاعی آن‌ها را بالا می‌ برد. البته توجه داشته باشید ۸۰ درصد تأثیر مثبت این میوه روی پوست از طریق مصرف آن و نه از راه استعمال خارجی بدست می‌ آید.

برخی از دیگر فواید انار برای پوست عبارت است از:

بازسازی بافت سلولی:  نه تنها انار ضد التهاب است بلکه میزان بالایی از اسید‌های چرب ضروری دارد که به طور خارق‌ العاده‌ای موجب تحریک سلول‌ های پوستی و بازسازی آنها می‌ شود.

قدرت ضد پیری: لایه‌ های بیرونی پوست از کلاژن و فیبرهای الاستیک تشکیل شده است. چین و چروک‌ ها به دلیل کاهش میزان کلاژن، الاستیک و ویتامین ث ایجاد می‌ شوند. یک عدد انار ۴۸ درصد ویتامین ث روزانه را تامین می‌ کند.

خواص انار و فواید آن برای سلامتی - - خواص انار - خواص مواد غذایی
آنتی اکسیدان بالای انار مانع پیری زودرس پوست می‌شود.

مهار سنگ کلیه

مطالعات آزمایشگاهی و انسانی نشان داده‌اند که عصاره انار به کاهش تشکیل سنگ کلیه کمک می‌ کند، مزیتی که عمدتاً به فعالیت آنتی اکسیدانی آن نسبت داده می‌ شود.

در یک مطالعه، به بزرگسالان ۱۸ تا ۷۰ ساله که سنگ کلیه داشتند، ۱۰۰۰ میلی گرم عصاره انار به مدت ۹۰ روز داده شد. مشخص شد که این میوه، به مهار مکانیسم تشکیل سنگ در بدن کمک می‌ کند.

بهبود سلامت دهان

ترکیبات انار به مبارزه با میکروارگانیسم‌ های مضر مانند انواع خاصی از باکتری‌ ها، قارچ‌ ها و مخمرها کمک می‌ کند. برای مثال، مطالعات نشان می‌ دهند که دانه‌ های انار با هدف قرار دادن میکروب‌ های دهانی که می‌ توانند در صورت رشد بیش از حد مشکل‌ ساز شوند، از سلامت دهان محافظت کنند – مانند میکروب‌ هایی که باعث بوی بد دهان یا پوسیدگی دندان می‌ شوند.

خواص انار برای سلامت دهان و دندان
انار خاصیت ضد میکروبی بالایی دارد و به همین دلیل برای سلامت دهان و دندان مفید است.

جلوگیری از افزایش قند خون

یک مطالعه اخیرا نشان داد که مصرف منظم آب انار به جلوگیری از افزایش قند خون کمک می‌ کند. کاهش گلوکز و بهبود سطح انسولین موجود در افراد سالم، پس از نوشیدن یک لیوان آب انار نشان می‌ دهد که کارایی آن در حفظ سطح قند خون ممکن است به جلوگیری از هوس غذایی نیز کمک کند.

بسیاری از غذاها – چه خام و چه فرآوری شده – حاوی قندهای آزاد هستند که می‌ توانند باعث افزایش سطح خون شوند. آنتی اکسیدان‌ های موجود در انار به سختی کار می‌ کنند تا از ترشح این قندهای آزاد بلافاصله پس از مصرف، در جریان خون جلوگیری کنند و به بدن شما زمان می‌دهند تا آنها را با سرعت قابل کنترل‌ تری مصرف کند.

خواص انار برای بارداری

انار، این میوه خوشرنگ و پرخاصیت، نه تنها برای سلامتی عمومی مفید است، بلکه برای مادران باردار نیز فواید بسیاری دارد. مصرف انار در دوران بارداری می‌ تواند به بهبود سلامت مادر و جنین کمک کند.

آنتی‌ اکسیدان‌ های موجود در انار به تقویت سیستم ایمنی بدن مادر و جنین کمک کرده و از آن‌ها در برابر آسیب‌ های رادیکال‌ های آزاد محافظت می‌ کنند. فیبر موجود در انار نیز به بهبود هضم و جلوگیری از یبوست در دوران بارداری کمک می‌ کند.

راهنمای کامل خرید و نگهداری انار

انار میوه‌ای خوشمزه و پرخاصیت است که در فصل پاییز به وفور یافت می‌شود. برای اینکه بتوانید بهترین استفاده را از این میوه بکنید، بهتر است اطلاعاتی در مورد خرید، نگهداری و مصرف آن داشته باشید.

خصوصیات انار تازه
انار رسیده پوستی براق و قرمز تیره دارد.

خرید انار

  • رنگ: انار رسیده پوستی براق و قرمز تیره دارد. از خرید انارهایی با پوست چروکیده یا لکه‌ دار خودداری کنید.
  • وزن: انار سنگین‌ تر معمولاً آبدارتر است.
  • صدای تکان خوردن دانه‌ها: هنگام تکان دادن انار، صدای تکان خوردن دانه‌ های آن نشان‌ دهنده‌ی آبدار بودن آن است.
  • فصل: بهترین زمان برای خرید انار فصل پاییز است.
بیشتر بخوانید:  افشای حقیقت درباره 10 خرافه ی رایج

نگهداری انار

  • دمای محیط: انار را در دمای محیط و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید.
  • یخچال: اگر می‌ خواهید انار را برای مدت طولانی‌ تری نگهداری کنید، می‌ توانید آن را در یخچال قرار دهید.
  • دانه‌ های انار: اگر انار را دانه کرده‌ اید، می‌ توانید دانه‌ ها را در یک ظرف در بسته به مدت چند روز در یخچال نگهداری کنید.

طرز تهیه آب انار خانگی: تازه و طبیعی

تهیه آب انار طبیعی در خانه بسیار آسان‌ تر از آن چیزیست که فکر می‌ کنید. با کمی حوصله و مواد اولیه ساده می‌ توانید آب اناری تازه و خوشمزه برای خود و خانواده‌تان آماده کنید.

مواد لازم:

  • انار رسیده و شیرین
  • آب سرد
  • صافی یا پارچه نخی تمیز

مراحل تهیه:

  • انار را خوب بشویید و خشک کنید.
  • آن را به چند قسمت تقسیم کنید.
  • دانه‌های انار را از قسمت‌های سفید جدا کرده و در کاسه بریزید.
  • دانه‌های انار را در ظرف بزرگ بریزید و به آرامی با دست یا یک قاشق چوبی آن‌ها را له کنید.
  • آب انار را از صافی یا پارچه نخی تمیز عبور دهید تا هسته‌ ها و تفاله آن جدا شود.
  • آب انار را در ظرفی در دار ریخته و در یخچال قرار دهید تا خنک شود.
طرز تهیه آب انار خانگی
طرز تهیه آب انار خانگی بسیار آسان است.

طبع انار چگونه است؟

به طور کلی طبع انار سرد و خشک است و اگر سرد مزاج هستید باید آن را با مصلحاتی همچون گلپر و گلاب که هر دو طبع  گرم دارند مصرف کرد. همچنین انار شیرین و انار ترش مصلح همدیگر هستند. پس بهتر است در یک کاسه چندین انار را دانه دانه کرده و با هم مخلوط و سپس مصرف کنید.

با وجود این انار میوه‌ ایست که انواع مزه آن نیز طبع‌ های متفاوتی دارد. به عنوان مثال:

  • طبع انار شیرین، معتدل است: این نوع انار نیروی جنسی را افزایش می‌ دهد. چون رگ‌ ها را باز کرده و خون‌ رسانی بهتری به عروق صورت می‌ گیرد. طبع این انار‌ها معتدل است و به همین دلیل برای کبد را بسیار مفید است و از آن جا که خون را تصفیه می‌کند، رنگ چهره را هم باز می‌ کند.
  • طبع انار ترش، سرد و خشک است: انار ترش ادرارآور است و حرارت معده و خون را نیز فرو می‌ نشاند.
  • طبع انار ملس یا ترش و شیرین، معتدل است: انار ملس برای فرونشاندن حرارت صفرا بسیار مناسب است.

عوارض مصرف انار

اگر مشکلات یبوست و گوارش دارید در خوردن این میوه احتیاط کنید. همچنین اگر به مشکلات زیر دچار هستید:

  • اگر شما هم اکنون در حال مصرف داروهای استاتین هستید قبل از مصرف منظم انار، حتماً با پزشک خود مشورت کنید. استاتین داروییست که برای کنترل چربی خون بالا مصرف می‌شود. در واقع این میوه خواص داروهای استاتین را بالاتر می‌برد و برای همین باعث ایجاد مسمومیت می‌شود.
  • حواستان به مصرف آب این میوه باشد. معمولاً آب‌ میوه‌ها همیشه شیرین‌تر هستند. برای همین توصیه می‌کنیم آب انارهای بدون قند و بدون مواد نگهدارنده استفاده کنید.
عوارض مصرف انار
مصرف زیاد انار موجب کاهش هورمون‌های مردانه می‌شود.
  • مبتلایان به زخم معده نیز باید از مصرف انار ترش اجتناب کنند؛ زیرا استفاده از این میوه سبب مشکلات گوارشی و تشدید زخم معده می‌شود.
  • زیاده روی در مصرف انار ترش سبب کاهش هورمون‌های مردانه می‌شود.
  • انار شیرین ممکن است برای برخی افراد، بسیار نفاخ باشد.
  • انارهای ترش قابض هستند و باعث بروز یبوست می‌شوند.

آنچه از مقاله خواص انار آموختیم:

انار، میوه‌ای خوشرنگ و پرخاصیت است که از دیرباز به عنوان یک داروی طبیعی برای درمان بسیاری از بیماری‌ها شناخته شده است. این میوه سرشار از آنتی‌ اکسیدان‌ها، ویتامین‌ ها و مواد معدنی است که به حفظ سلامتی و بهبود کیفیت زندگی کمک می‌ کند.

خواص انار موجب شده که این میوه برای پیشگیری و درمان برخی مشکلات سلامتی از جمله کاهش وزن و چاقی، جلوگیری از رشد سلول‌های سرطانی، ریکاوری عضلات بعد از ورزش و مبارزه با سرماخوردگی توصیه شود. انار یک آنتی اکسیدان قوی و سرشار از اسیدهای آلی ساده و سایر ترکیبات است که به کاهش فشار خون و التهاب کمک می‌کند.

سوالات متداول مقاله خواص انار:

1- دانه انار یا آب انار؛ کدام بهتر است؟

بهتر است به جای آب انار خود میوه انار را میل کنید؛ زیرا مانند بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات، آب انار به اندازه انار فیبر ندارد. فیبر همراه با ویتامین C میوه که هر دو از مواد مغذی ضروری هستند، در فرآیند آب‌ گیری از بین می‌روند. همچنین آب انار حاوی قند بیشتری نسبت به دانه‌های انار است.

2- چه مقدار انار در روز مصرف کنیم؟

مصرف روزانه نصف تا یک لیوان آب انار طبیعی یا یک فنجان دانه انار برای اکثر افراد مناسب است. اما برای افراد با شرایط خاص مانند دیابت یا بیماری‌ های کلیوی، بهتر است با پزشک خود مشورت کنند.

3- انار چه ویتامین‌هایی دارد؟

برخی از مهم‌ ترین ویتامین‌ های موجود در انار عبارتند از: ویتامین C، ویتامین K، ویتامین E و ویتامین A.

4- چگونه انار را نگهداری کنیم؟

انار را در دمای اتاق و به دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید. برای مدت طولانی‌ تر، می‌توانید انار را در یخچال بگذارید.

منابع:

www.healthline.com

خواص انار و فواید آن برای سلامتی - 1 - خواص انار - خواص مواد غذایی
مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 4.3 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
-نعمتی 1402/09/05

سلام خیلی ممنون این نسخه شما خیلی برام کمک کرد ایشالله همیشه موافق باشید

کارشناس به اندام 1402/09/05

سلام خداروشکز سلامت باشید

کاوه 1402/08/28

ممنون از وقتی که گذاشتید مطالب عالی بودن استفاده کردم براتون آرزوی موفقیت دارم یا حق

کارشناس به اندام 1402/08/28

سپاس از حضور وتوجه شما بزرگوار برقرار باشید عزیزم

-حسن عبدالهی 1402/08/11

سلام عالی بود

کارشناس به اندام 1402/08/11

سلام تشکرازشما

ایلیانوش 1402/02/13

ممنون از سایت کرمانی. انار میوه بسیار پرخاصیتیه

کارشناس به اندام 1402/02/13

ممنون توجه وهمراهی شما هستیم عزیزم

مهین 1401/10/16

عالی بود ممنون از توضیحات

کارشناس به اندام 1401/10/16

عالی وجود ولطف شماست پایدار باشید

شاهین ولایی 1401/10/16

سپاس از مطالب کامل وعلمی و مفید شما!

کارشناس به اندام 1401/10/16

تشکرازهمراهیتون عزیزم

0 1401/09/12

ممنون از توصیحات مفیدتان پیشن۶اد میدم اول ضرر این میوه انار را بگید و فوایدش چون انقدرتشویق به خوردن میشیم دیگه به مضراتش فکر نمیکنیم موفق باشید باسپاس@

فرانك 1401/09/05

استفاده بردم عالي

المیرا 1401/08/22

بسیار عالی

رسول 1401/08/18

عااااالی