روغن رزماری که از برگهای گیاه رزماری استخراج میشود، قرنهاست که به عنوان یک داروی گیاهی مورد استفاده قرار میگیرد. این روغن دارای خواص متعددی برای سلامتی است و اغلب در طب جایگزین استفاده میشود. این روغن به رنگ زرد روشن تا کهربایی است و بوی قوی، گیاهی و تازه با ته رنگهایی از کافور و نعناع دارد. این روغن به دلیل ترکیبات متعددی که دارد برای سلامتی بسیار مفید است. در ادامه با مهمترین خواص این روغن آشنا خواهید شد.
خواص روغن رزماری
خواص رزماری از زمانهای قدیم به دلیل خواص داروییاش مورد استقبال قرار گرفته است. رزماری به طور سنتی برای کمک به کاهش درد عضلانی، بهبود حافظه، تقویت سیستم ایمنی، گردش خون، تقویت و رشد مو استفاده میشده است. روغن این گیاه نیز دارای خواص فراوانی است که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت:
برخی از فواید شناخته شده این روغن عبارتند از:
رشد مو
رزماری به دلیل توانایی در تحریک رشد مو مشهور است. برخی تحقیقات نشان داده است که استفاده موضعی از این روغن میتواند به افزایش ضخامت مو و کاهش ریزش آن کمک کند.
طبق تحقیقات انجام شده این روغن میتواند به تسکین مشکلات زیر کمک کند:
- چربی پوست
- شوره سر
- درماتیت
- خشکی پوست سر
مطالعه دیگری نشان داد که اسانس رزماری به اندازه یک درمان معمولی (مینوکسیدیل) در رشد مجدد مو مفید است.
دم کرده قوی رزماری و برگ گزنه یک آبکشی گیاهی عالی برای مو است. این کار میتواند به خلاص شدن از شر شوره سر و سرعت رشد مو در صورت استفاده پس از هر بار شستشو کمک کند. روغن دم کرده رزماری یک درمان فشرده برای شوره سر یا ریزش مو است. برای رسیدن به این نتیجه میتوانید آن را روی مو مالیده، حداقل یک ساعت بگذارید و سپس شستشو دهید.
درمان آلوپسی
از لحاظ تاریخی، رزماری همیشه برای تحریک رشد مو استفاده شده است. در یک مطالعه بر روی 84 فرد مبتلا به آلوپسی آره آتا (بیماری که در آن مو معمولاً به صورت تکهای میریزد)، افرادی که به مدت 7 ماه هر روز پوست سر خود را با رزماری ماساژ میدادند، نتیجه خوبی را تجربه کردند. رشد مجدد مو در مقایسه با کسانی که پوست سر خود را بدون این روغن ماساژ میدادند دیده شد.
سلامت مغز
روغن رزماری دارای فواید شناختی نیز هست. برخی مطالعات نشان داده است که این روغن میتواند حافظه و تمرکز را بهبود بخشد.
کاهش التهاب
رزماری دارای خواص ضد التهابی است که میتواند به تسکین درد و التهاب ناشی از بیماریهایی مانند آرتریت کمک کند.
سلامت پوست
این روغن ممکن است برای سلامت پوست نیز مفید باشد. برخی تحقیقات نشان داده است که این روغن میتواند به درمان آکنه و اگزما کمک کند.
روغن رزماری با استفاده موضعی (روی پوست)، گاهی اوقات برای درمان دردهای عضلانی و آرتریت و بهبود گردش خون استفاده میشود.
مفید برای استرس
استرس چنان خطری برای سلامتی است که حتی اگر همه چیز را تحت کنترل داشته باشید (رژیم غذایی، ورزش و غیره)، استرس میتواند اهداف سلامتی شما را از مسیر خارج کند.
به همین دلیل مدیریت استرس بسیار مهم است. مطالعهای در سال 2007 نشان داد که استنشاق آن باعث کاهش سطح کورتیزول در بزاق میشود. همچنین فعالیت مهار رادیکالهای آزاد را افزایش میدهد.

استنشاق روغن رزماری باعث کاهش سطح استرس میشود.
طریقه مصرف روغن رزماری
روغن رزماری را به شکلهای مختلفی میتوان استفاده کرد:
- موضعی: این روغن را میتوان به طور مستقیم روی پوست برای تحریک رشد مو، تسکین درد و التهاب یا درمان مشکلات پوستی استفاده کرد.
- استنشاق: آن را میتوانید به صورت رقیق شده در دیفیوزر پخش کرد تا به بهبود خلق و خو، حافظه و تمرکز کمک کند.
- خوراکی: این روغن را میتوان به صورت رقیق شده به غذاها و نوشیدنیها اضافه کرد. با این حال، توجه به این نکته مهم است که روغن رزماری برای مصرف خوراکی به طور کلی امن نیست و فقط باید تحت نظر یک متخصص واجد شرایط استفاده شود.
نکات مربوط به نگهداری
این روغن را باید در ظرف دربسته در جای خنک و تاریک نگهداری کرد. در این شرایط تا دو سال باقی میماند.
عوارض جانبی روغن رزماری چیست؟
این روغن به طور کلی برای اکثر افراد بی خطر در نظر گرفته میشود. با این حال، برخی از افراد ممکن است در صورت استفاده موضعی از روغن رزماری دچار تحریک پوست شوند. زنان باردار یا شیرده باید قبل از استفاده از آن با پزشک خود مشورت کنند.
آنچه ازمقاله روغن رزماری آموختیم:
روغن رزماری فواید بالقوه چشمگیری برای سلامتی دارد. استشمام عطر آن برای خلق و خو و سلامت مغز و چشم شما مفید است. خواص این روغن برای پوست نیز برای محققان به اثبات رسیده است. با این حال، مهم است که از تداخلات بالقوه آن با برخی داروها آگاه باشید.
منابع:
این مطالب را از دست ندهید ...