تخفیف میلاد اما رضا 1404

تغذیه دختران در دوران بلوغ در دوران بلوغ چه بخوریم؟

تغذیه مناسب در دوران بلوغ برای دختران حیاتی است زیرا از رشد سریع، سلامت استخوان، بلوغ جنسی سالم و پیشگیری از مشکلات تغذیه‌ای در آینده حمایت می‌کند. یک رژیم غذایی متعادل و غنی از مواد مغذی، پایه و اساس سلامت جسمی و روانی آن‌ها در این مرحله مهم از زندگی را بنا می‌نهد.

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 17 دقیقه
تعداد بازدید 17307
تاریخ بروزرسانی
تغذیه دختران در دوران بلوغ
میانگین امتیاز 4.8 از 5

بلوغ دختران یکی از مهمترین مراحل زندگی آنها به حساب می آید چون شامل تغییرات دگرگون کننده ای است. در این دوره، نوجوانان با بلوغ بدنشان، تغییرات سریع جسمی، عاطفی و شناختی را تجربه می‌کنند. یکی از عوامل حیاتی گذر از تغذیه دختران در دوران بلوغ است.

دوران بلوغ نیز از این قاعده مستثنی نیست و آشنایی با نیازهای تغذیه‌ای زنان در مراحل مختلف زندگی به تدوین برنامه غذایی بهتر برای دختران نوجوان کمک می‌کند.

تغذیه مناسب نه تنها از رشد جسمی پشتیبانی می‌کند، بلکه بر سلامت عاطفی و سلامت کلی نیز تأثیر می‌گذارد. در این مقاله، اهمیت تغذیه خوب در دوران بلوغ دختران و تأثیرهای گسترده آن بر سلامت و رشد نوجوانان را بررسی خواهیم کرد.

چرا دوران بلوغ نیاز به تغذیه خاص دارد؟

همانطور که گفته شد و می‎دانید رژیم غذایی مناسب برای بلوغ اهمیت بالایی دارد اما چرا باید حواسمان به این موضوع باشد؟ وقتی کودک وارد دوران بلوغ می‌شود تغییرات فیزیکی چشمگیری را تجربه می‌کند. برای مثال حدود 20 درصد از قد نهایی دوره بزرگسالی خود را اضافه می‌کنند.

تغییر بعدی در وزن است و مسلما با رشد قدی شاهد افزایش وزن هم هستیم. اندازه بسیاری از اندام ها افزایش پیدا می‌کند و مهمتر از همه توده استخوانی است که در این دوره 45 درصد رشد می‌کند.

تمام این تغییرات نیاز به تغذیه دارد، بنابراین والدین متوجه افزایش اشتهای نوجوان خود می‌شوند اما غذا خوردن به تنهایی کافی نیست انتخاب ها باید هوشمندانه باشد و اینجاست که به اهمیت تغذیه دختران در دوران بلوغ پی می‌بریم.

حتی با سالم ترین رژیم غذایی نوجوانان ممکن است مقدار مناسب ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز برای رشد را دریافت نکنند.  کمبود مواد مغذی – عدم دریافت کالری، پروتئین، ویتامین ها، مواد معدنی و موارد دیگر به اندازه کافی – می‌تواند رشد و نمو را در دوران بلوغ مختل کند.

بسیاری از دانشمندان معتقدند که تغذیه دختران در دوران بلوغ به یک مکمل مولتی ویتامین هم نیاز دارد که باید به صورت روزانه استفاده شود.

متاسفانه بسیاری از نوجوان ها در دوران بلوغ به سمت استفاده از فست فودها، غذاهای فرآوری شده و نوشیدنی های حاوی قند اضافه میروند. این غذاهای وسوسه برانگیز نه تنها کمکی به رشد نمی‌کنند بلکه باعث مختل شدنش هم می‌شوند.

چرا دوران بلوغ نیاز به تغذیه خاص دارد؟
رژیم غذایی مناسب برای بلوغ اهمیت بالایی دارد.

سوء تغذیه دختران در دوران بلوغ چه مشکلاتی به بار می آورد؟

سوء تغذیه دختران در دوران بلوغ مساله‌ای است که کمتر به آن بها داده می شود. در این دوران بدن دختران از طریق مواد غذایی برای بارداری و شیردهی در آینده آماده می شود و در صورت عدم دریافت مواد مغذی، اثرات مخربی روی زندگی آنها در آینده خواهد داشت.

از جمله این تاثیرات منفی، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • ناتوانی در یادگیری و کاهش بازدهی عملکرد بدن
  • مشکلات جدی مربوط به زایمان در مادران نوجوان
  • مشکلات تغذیه و عدم رشد کافی نوزادان این مادران
  • ضعیف شدن استخوان‌ بندی و ایجاد مشکلات جدی برای دندان‌ها در صورت عدم دریافت کلسیم کافی
  • به دنیا آوردن نوزادانی با نقص‌های مادرزادی و کمبود وزن

مهم‌ترین موارد تغذیه دختران در سن بلوغ

مواد مغذی مورد نیاز دختران در سن بلوغ به چند دسته تقسیم می‌شود که عبارتند از انرژی مورد نیاز، درشت مغذی ها و ریز مغذی ها.

انرژی

میزان نیاز به انرژی برای نوجوانان پیش از نوجوانی بر اساس جنسیت، رشد و سطح فعالیت متفاوت است. نیاز به انرژی در این دوران بر اساس نیاز روزانه، نه وزن بدن، بالاترین مقدار است.

از سن نه تا سیزده سالگی، دختران باید حدود ۱۴۰۰ تا ۲۲۰۰ کالری در روز دریافت کنند. اگر پیش از دوران نوجوانی و رسیدن به بلوغ فعالیت فیزیکی بالا باشد در دوره بلوغ برای جبران افزایش مصرف انرژی، باید کالری بیشتری مصرف کنند.

درشت مغذی ها

برای کربوهیدرات ها میزان AMDR یا محدوده‌های توزیع قابل قبول درشت مغذی‌ها معادل 45 تا 65 درصد کالری دریافتی روزانه است (یعنی برای 1400 تا 1600 کالری میزان توصیه شده کربوهیدرات 158 تا 228 گرم است).

کربوهیدرات هایی که فیبر بالایی دارند باید بخش عمده‌ای از کالری دریافتی را تشکیل دهند. مورد بعدی پروتئین است که برای رشد بسیار مورد نیاز است. AMDR برای پروتئین 10 تا 30 درصد کالری دریافتی روزانه است (یعنی برای 1400 کالری پروتئین مورد نیاز 35 تا 105 گرم و برای 1600 کالری 40 تا 120 گرم است).

مهم‌ترین موارد تغذیه دختران در سن بلوغ
یکی از موارد مهم در تغذیه دختران در دوران بلوغ، مصرف درشت مغذی هاست.

AMDR برای چربی 25 تا 35 درصد کالری روزانه است. یعنی برای 1400 کالری چربی مورد نیاز 39 تا 54 گرم و برای 1600 کالری 44 تا 62 گرم است.

ریز مغذی ها

ویتامین های کلیدی مورد نیاز در دوران بلوغ شامل ویتامین های D، K و B12 هستند. مصرف کافی کلسیم برای دختران در سن بلوغ بسیار ضروری است چون به ساخت استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان در مراحل بعدی زندگی کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید:  چطور آهسته و پیوسته به سمت هدف حرکت کنید؟

دختران جوان با شروع قاعدگی به مصرف بیشتر آهن نیاز پیدا می‌کنند و بهتر است مکمل دریافت کنند. بیشتر مواردی که گفته شد بهتر است با مصرف غذای سالم جذب بدن شوند و آهن یک استثنا است.

ویتامین های گروه B برای متابولیسم انرژی و پروتئین مورد نیاز هستند. فولات و ویتامین B12 برای رشد DNA و سلول مورد نیاز هستند. بسیاری از نوجوانان از مصرف شیر اجتناب می‌کنند که آنها را در معرض خطر کمبود ریبوفلاوین، ویتامین D و کلسیم قرار می‌دهد. ویتامین D و کلسیم از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند زیرا استخوان ها در حال رشد هستند و این زمان حیاتی برای ذخیره توده استخوانی است.

تغذیه دختران در سن بلوغ زمینه ساز سلامتی اونها در بزرگسالیه.
اغلب نوجوان ها در سن بلوغ به دلیل تغییرات هورمونی، تمایل شدیدی به خوردن غذاهای ناسالم پیدا می‌کنن. نتیجه‌ی این سبک غلط چیزی نیست جز اضافه وزن و انواع بیماری‌ها بهترین زمان برای پیشگیری از این مشکل همین حالاست.
پس فرصت رو از دست نده
برای ثبت نام کلیک کن
kermany

بایدها و نبایدهای تغذیه دختران در دوران بلوغ

برای حفظ سلامت، رشد کافی و تغذیه دختران در دوران بلوغ باید مواردی همچون رژیم غذایی سالم و متعادل که با نیازهای فرد مطابقت داشته باشد، آموزش داده شود. این برنامه غذایی باید از پنج گروه اصلی غذایی تشکیل شده باشد:

  • میوه و سبزیجات
  • غذاهای نشاسته ای مانند سیب‌ زمینی، نان، برنج، ماکارونی و سایر کربوهیدرات های نشاسته ای
  • لوبیا و حبوبات، ماهی، تخم مرغ، گوشت و سایر پروتئین ها
  • لبنیات و جایگزین های آن
  • روغن ها و کره ها

آهن، کلسیم و ویتامین D از بایدهای تغذیه ای در دوران بلوغ دختران هستند.

آهن را می‌توان در منابع حیوانی (گوشت و ماهی) و منابع گیاهی (غلات سبوس‌دار، سبزیجات برگ سبز تیره، حبوبات و میوه‌های خشک) یافت. بدن انسان آهن را نسبت به سبزیجات راحت تر از گوشت و ماهی جذب می‌کند.

اگر فرد به گوشت علاقه چندانی نداشت می‌توان از غذاهایی مانند غلات صبحانه غنی شده، حبوبات و سبزیجاتی که برگ سبز تیره دارند استفاده کنید. برای جذب بهتر آهن می‌توان از غذا یا نوشیدنی که حاوی ویتامین C است هم استفاده کرد.

کلسیم علاوه بر تقویت استخوان ها و دندان روی عملکرد بهتر عضلات و عصب ها نیز تاثیر می‌گذارد. دختران در سن بلوغ باید روزانه حداقل 800 میلی گرم کلسیم دریافت کنند.

بایدها و نبایدهای تغذیه دختران در دوران بلوغ
مصرف غذاهای حاوی کلسیم در دوران بلوغ بسیار اهمیت دارد.

مصرف ویتامین D نیز برای داشتن استخوان، عضلات و دندان های سالم ضروری است. این ویتامین به جذب بهتر کلسیم هم کمک می‌کند. بهترین منبع جذب ویتامین D نور مستقیم خورشید است.

در فصل های پائیز و زمستان که اشعه های خورشید برای تولید ویتامین D زیاد قوی نیستند بهتر است روزانه 10 میلی گرم مکمل ویتامین D استفاده کنید.

غذاهای پرچرب، به ویژه چربی اشباع، شکر یا نمک، باید فقط به مقدار کم یا به دفعات کم مصرف شوند. بنابراین به عنوان یک نوجوان در سن بلوغ باید تعداد دفعات استفاده از فست فود را پایین بیاورید.

این غذاها می‌توانند سرشار از چربی اشباع، نمک و یا شکر باشند که مصرف زیاد آنها می‌تواند برای سلامتی مضر باشد. از 11 سالگی به بعد مقدار مصرف نمک حداکثر 6 گرم و مصرف شکر 30 گرم باید باشد.

مصرف نوشیدنی های انرژی زا در میان نوجوانان بسیار شایع است در صورتی که افراد زیر 16 سال به هیچ وجه نباید از این نوشیدنی ها استفاده کنند و افراد بالای 16 سال نیز باید مصرف آن را محدود کنند.

نوشیدنی های انرژی زا معمولا علاوه بر شکر مقدار بالایی کافئین نیز دارند. مصرف بالای کافئین می‌تواند موجب اضطراب و مشکل بی خوابی شود.

همچنین توصیه می‌شود نوجوانان در سن بلوغ از خوردن ماهی هایی که جیوه بالایی دارند خودداری کنند چون روی رشد سیستم عصبی تاثیر منفی می‌گذارد.

مشکلات تغذیه‌ای رایج در دوران بلوغ و راه‌حل‌های آن‌ها

دوران بلوغ پیوسته با رشد و تغییر همراه است بنابراین نیاز به افزایش جذب کلسیم و آهن ممکن است تبدیل به یک چالش شود. بسیاری از نوجوانان به دلیل سبک زندگی خاص این دوره ممکن است به سمت غذاهایی جذب شوند که ارزش تغذیه ای آنچنانی نداشته باشند.

والدین در حل چنین مشکلات تغذیه ای نقش مهمی دارند و باید سعی کنند تا جای ممکن مصرف غذاهای سرشار از آهن مانند گوشت، ماهی و غلات غنی شده با آهن را در برنامه غذایی فرزندشان افزایش دهند. از سوی دیگر غذاهای حاوی کلسیم بالا نیز نباید فراموش شود، برای مثال شیر، لبنیات و سبزیجات دارای برگ سبز.

ایجاد عادات غذایی سالم در دوران بلوغ از بروز مشکلات تغذیه ای در آینده پیشگیری می‌کند، متاسفانه بسیاری از افرادی که در سن بزرگسالی دچار اضافه وزن بالایی هستند در دوران بلوغ تغذیه متعادل و سالمی نداشته اند.

نقش والدین در بهبود تغذیه دختران نوجوان

والدین می‌توانند بیشترین تاثیر را روی تغذیه سالم نوجوانان در سن بلوغ را داشته باشند بنابراین آنها در خط مقدم قرار دارند. عادات تغذیه ای و ذائقه از همان سنین پایین شکل می‌گیرند پس اگر غذاهایی که در خانه استفاده می‌شوند سالم و دارای ارزش غذایی بالا باشند نوجوان رشد سالمی خواهد داشت:

  • فراموش نکنید در کنار وعده های غذایی اصلی همیشه سبزیجات قرار بگیرد.
  • وعده ها از موادی تشکیل شوند که تا جای ممکن شکل اصلی و ارگانیک خود را حفظ کرده باشند.
  • میان وعده ها را خودتان در منزل درست کنید مخصوصا میان وعده هایی که قرار است در فضای خارج از خانه مانند مدرسه استفاده شوند.
  • تا جای ممکن از دادن غذاهای بسته بندی شده یا فست فودها به فرزندان اجتناب کنید این غذاها ارزش غذایی نداشته و به صورت مستقیم روی ذائقه تاثیر می‌گذارند.
نقش والدین در بهبود تغذیه دختران نوجوان
والدین می‌توانند بیشترین تاثیر را روی تغذیه سالم نوجوانان در سن بلوغ داشته باشند.

نقش مدرسه در بهبود تغذیه دختران نوجوان

نقش مدرسه و فضای آن کمتر از والدین نیست و می‌تواند روی نوع تغذیه نوجوانان در سن بلوغ تاثیر بگذارد:

  • مدارس می‌توانند با ارائه میان وعده های سالمی مانند شیر روی تغذیه صحیح دانش آموزان تاثیر بگذارند.
  • بیشتر مدارس بوفه ای برای خرید انواع میان وعده ها دارند و باید روی آنچه توسط این بوفه ها فروخته می‌شود نظارت کرد. برای مثال ممنوعیت فروش میان وعده های ناسالمی مانند چیپس و پفک یا دیگر موارد بسته بندی شده مشابه می‌تواند کمک بزرگ باشد.
  • از سوی دیگر مدرسه می‌تواند نقش ایجاد آگاهی در نوجوانان را هم بر عهده بگیرد و با آموزش های خود آنها را بیشتر با تاثیر مثبت عادات غذایی سالم آشنا کند.
  • نسل جوان برای متقاعد شدن نیاز به آگاهی و آموزش دارد بنابراین تنها با منع کردن غذاهای نا سالم کاری از پیش نخواهد رفت.
بیشتر بخوانید:  کالری انواع پاستا چقدر است؟

کدام گروه از دختران در دسته پرخطر قرار دارند؟

از نظر تغذیه، گروه‌هایی از دخترانِ در سن بلوغ که در دسته پرخطر قرار دارند عبارتند از:

  • دخترانی که رژیم‌های غذایی بسیار محدود کننده یا مد روز را دنبال می‌کنند: این رژیم‌ها اغلب فاقد مواد مغذی ضروری برای رشد و تکامل سالم در دوران بلوغ هستند و می‌توانند منجر به کمبود ویتامین‌ها، مواد معدنی و انرژی شوند.
  • دخترانی که دچار اختلالات خوردن هستند یا در معرض خطر ابتلا به آن‌ها قرار دارند: بی‌ اشتهایی عصبی، پرخوری عصبی و سایر اختلالات خوردن می‌توانند عواقب جدی برای سلامت جسمی و روانی داشته باشند و در دوران بلوغ به دلیل فشارهای اجتماعی و تغییرات بدنی شایع‌تر هستند.
  • دخترانی که مصرف فست فود، غذاهای فرآوری شده و نوشیدنی‌های شیرین بالایی دارند: این نوع رژیم غذایی معمولاً کمبود مواد مغذی ضروری دارد و سرشار از قند، چربی‌های ناسالم و نمک است که می‌تواند منجر به اضافه وزن، چاقی و افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن در آینده شود.
  • دخترانی که به دلیل محدودیت‌های اقتصادی یا عدم دسترسی به غذاهای سالم، دچار ناامنی غذایی هستند: عدم دسترسی منظم به غذای کافی و مغذی می‌تواند منجر به سوء تغذیه، کمبود ریزمغذی‌ها و مشکلات رشدی شود.
  • دخترانی که به دلیل باورهای غلط یا اطلاعات نادرست در مورد تغذیه، انتخاب‌های غذایی نامناسبی دارند: عدم آگاهی کافی در مورد تغذیه سالم می‌تواند منجر به حذف گروه‌های غذایی مهم یا مصرف بیش از حد مواد غذایی ناسالم شود.
تخفیف میلاد اما رضا 1404

سخن پایانی:

تغذیه دختران در دوران بلوغ یکی از مهمترین و حساس ترین دوره های زندگی است که می‌تواند روی مراحل بعدی زندگی آنها نیز اثر گذار باشد. نیاز به کلسیم و آهن در این دوره بیشتر خواهد شد بنابراین باید غذاهایی که سرشار از این مواد مغذی هستند استفاده شود.

استفاده از گوشت قرمز، گوشت سفید، سبزیجات و میوه ها، حبوبات و دانه های مغذی در این دوره بسیار مهم است و از طرف دیگر غذاهای بسته بندی شده، فست فودها و نوشیدنی های انرژی زا باید محدود شوند. والدین و مدارس هر کدام در تغذیه مناسب دوره بلوغ نقش بسیار مهمی دارند و باید در این زمینه برنامه ریزی داشته باشند.

سوالات متداول مقاله تغذیه دختران در سن بلوغ:

1- آیا رژیم غذایی بد می‌تواند موجب آکنه در دوران بلوغ شود؟

ارتباط دقیق رژیم غذایی با آکنه مورد اختلاف است. با وجود باور به نقش غذاهای چرب و شکلات، تحقیقات محدود، لبنیات و غذاهای شیرین را نیز مرتبط دانسته است. در حال حاضر، شواهد کافی برای اثبات تاثیر قطعی رژیم غذایی بر آکنه وجود ندارد، اما تغذیه سالم برای سلامتی مهم است.

2- در دوران بلوغ چه بخوریم؟

دختران در دوران بلوغ برای رشد سالم و تامین انرژی به رژیم غذایی متعادل شامل میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین، لبنیات یا جایگزین‌های غنی‌ شده و غلات کامل نیاز دارند. مصرف کافی آهن و کلسیم در این دوران بسیار مهم است.

تغذیه دختران در دوران بلوغ - - تغذیه دختران در دوران بلوغ - برنامه ریزی رژیم
مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 4.8 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
فاطمه 1403/05/28

سلام وقتتون بخیر،خواهر من ۱۴سالشه وزنش ۴۵کیلو و قدش ۱۶۵،خیلی زود سرما میخوره و بدنش ضعیفه و ریزش مو خیلی زیاد هم داره،آزمایش کلی هم ازش گرفتم همه چی خوبه،باید چیکارش کنم؟هیچی نمیخوره

کارشناس به اندام 1403/05/28

سلام وقت بخیر عزیزم هم برنامه غذایی سالم و کاملی باید داشته باشه با نظر پزشک هم مکمل استفاده کنن

-برکه 1403/05/16

سلام من ۱۳ سالمه وزنم ۴۰ و قدم ۱۶۰ خوبه یا نه !؟

کارشناس به اندام 1403/05/16

سلام اره عزیزم خوبه

.. 1403/02/16

سلام من ۱۲ سالمه ۱۶۰ قدمه و ۴۳ کیلو هم وزن دارم خوبه

کارشناس به اندام 1403/02/16

سلام عزیزم به نسبت سن بله وزن خوبه

الی 1403/01/16

سلام وقتتون بخیرمن ۱۴سالمه وزنم ۴۸ یا ۵۰ هست قدم ۱۶۷ خوبه یانه راهنمایی میکنید؟؟؟

کارشناس به اندام 1403/01/16

سلام بله عزیزم به نسبت قدتون خوبه

-مهرسا 1402/12/06

سلام من ۱۳سالمه وزنم ۴۸هست وقدم ۵۹هست خوبه هست

کارشناس به اندام 1402/12/06

سلام عزیزم وزن مناسب شما 45 40 کیلو هست برای لاعری میتونین ازطربق لینک ثبت نام رژیم و انجام بدین

- 1402/09/27

سلام من ۱۶ سالمه وزنمم ۴۲ هستش آیا نرمال هست؟

کارشناس به اندام 1402/09/27

سلام عزیزم به چه اندازه قدی ؟ نسبتا باید مناسب باشه

آرمیتا 1402/07/14

سلام من دختر ۱۲ ساله هستم وزنم ۳۹ و قد ۱۵۰ است خوبه

کارشناس به اندام 1402/07/14

سلام بله عزیزم خوبه

-nadin bahrami 1402/06/01

سلام من ۱۱ و نیم سالمه قدم ۱۵۲ و وزن ، ۵۲ آیا من اضافه وزنی دارم؟😭

کارشناس به اندام 1402/06/01

سلام بله عزیزم 44 46 برای شما مناسبه برای لاغری ودریافت رژیم هم میتونین روی این لینک بزنید وثبت نام کنید

-مهدی 1402/01/21

سلام ایا کالری منفی برای نوجوانان 16 سال با وزن 92 کیلو گرم و قد 172 سانتی متر خوب است لطفا راهنمایی کنید

کارشناس به اندام 1402/01/21

سلام کالری منفی نداریم همه موادغذایی کالری دارن هرچند خیلی کم برای لاغر شدن شما باید رژیم وبرنامه غذایی داشته باشید که میتونین روی لینک بزنید وثبت نام کنید

Nazanin 1401/12/18

سلام من 16 سالمه وزنم55 قد165 نرمال هست؟

کارشناس به اندام 1401/12/18

سلام عزیزم چندکیلو کمترهم میتونین باشید حدود۵۰ کیلو شما برای رژیم میتونین روی لینک بزنید وثبت نام خودتون رو انجام بدین

الناز 1401/11/17

سلام من ۱۲سالمه وزنم ۴۳ قدم ۱۵۰ خوبه

کارشناس به اندام 1401/11/17

سلام الناز جان تا 38الی 40 هم میتونین کاهش وزن داشته باشید برای رژیم عزیزم روی این لینک بزن وثبت نام انجام بده

نرگس 1401/11/16

سلام ممنونم از این مقاله زیباتون خیلی عالی بود👏 فقط اینکه وزن مناسب در سن ۱۲ سالگی باید چقدر باشه؟ الان دوست های من همه بالای ۴۰ کیلو هستند من ۳۷ کیلو هستم

کارشناس به اندام 1401/11/16

سلام مرسی نرگس جان از همراهیتون عزیزم استخوان بندی اندازه قد و... در افراد مختلف فرق داره در تعیین وزن مناسب تاثیر دارن وزنت خوبه

ستاره 1401/10/28

سلام من ۱۳ سالمه و دچار افزایش وزن شدم تازه به بلوغ رسیدم باید چی کار کنم این خوبه یا بده

کارشناس به اندام 1401/10/28

سلام ستاره عزیزم حتما وزنتون روکاهش بدین ودربازه نرمالی باشید تامانعی برای رشد وسایر موارد نباشه اضافه وزن روی تعادل هورمون ها قاعدگی و..تاثیر داره برای رژیم عزیزم روی این لینک بزن وثبت نام خودت وانجام بده ماهم کنارت هستیم

نازنین 1400/11/29

ممنون اما این رو میخوام بکم که در دوره‌ی سن بلوغ باید لاغر شد یا نه من هم دوازده سالمه ممنون خوب بود اکه میشه به سوالم جواب بدید🌹🌹

کارشناس به اندام 1400/11/29

سلام نازنین جان چاقی یا لاغری شما در این سنین به تغذیه شما و همچنین میزان فعالیتت داره توی این دوران باید مراقب باشی یه سبک تغذیه سالم رو داشته باشی که به بدنت آسیب نرسه و تمام مواد غذایی مورد نیاز بدنت تامین بشه و به رشد سالمت کمک بشه

..... 1400/10/08

سلام من ۱۳ سال دارم اول رژیم گرفته بودم ولی کم کم بی اشتها شدم و واقعا میترسم که چاق بشم از طرفی دیگه این مقاله رو خوندم نگران عوارض شدم

کارشناس به اندام 1400/10/08

سلام دوست خوبم استفاده از رژیم های غیر منطقی و بی محتوا هست که به شما آسیب میرسونه اگر از یه رژیم اصولی استفاده کنی که مناسب با سنت باشه و به رشد جسمیت هم کمک کنه هیچ آسیبی بهت نمیرسه و به سلامتی بیشترت هم کمک کردی برای دریافت رژیم کاهش وزن کودک و نوجوان دکتر کرمانی که مناسب با سنت هست به این لینک مراجعه کن

....... 1400/06/24

من سالمه و خوب غذا نمیتنونم بخورم الان واقعا با خوندن این مقاله ترس برم داشت ینی من در ینده میتونم نیاز الان بدنمو تامین کنم؟

کارشناس به اندام 1400/06/24

سلام دوست خوبم به هر حال هر چی زودتر این نیازها برطرف بشه بهتره

عسل نیکی 1400/04/16

عالی بود من یک دختر ۱۴ ساله هستم و همینطور که در مقاله آمده بود ترس از چاقی دارم،اما اینجا یاد گرفتم که باید رژیم سالم داشته باشم

کارشناس به اندام 1400/04/16

سلام دوست عزیز خوشحالیم از این بابت

سحر 1399/12/03

واقعا خوبه که مادان در رشد و تغذیه کودکان اهمیت بدن

شیوا 1399/07/27

عالی بود، واقعا چه خوبه که مادران راجع به فواید غذاخوردن سالم بخصوص در زمان نوجوانی فرزندانشون و عواقب امتناع از آن با خبر باشند. کی فکر میکنه که عواقب ناسالم خوردن در نوجوانی تا بارداری و بچه دارشدن و.... آنها در آینده تاثیرگذار!!!!!!!

کارشناس به اندام 1399/07/27

دوست خوبم، ممنون که همراه ما هستین.