انبه برای لاغری مفید است؟ | کالری انبه و میزان مجاز مصرف آن

آیا انبه برای لاغری مفید است و توصیه می‌شود؟ انبه  میوه‌ای هسته‌دار، گرمسیری و به اندازه یک گریپ فروت است. رنگ پوست آن از زرد تا سبز یا قرمز- سبز متغیر است. گوشت این میوه نرم و زردرنگ است و دارای یک هسته غیر قابل خوردن و سخت در قسمت وسط می‌باشد. انبه، میوه خوش‌طعم […]

انبه برای لاغری مفید است به شرط آنکه محدود مصرف شود.
4.1 از 5

زمان مطالعه 35 دقیقه

تعداد بازدید 20557

تاریخ انتشار

آیا انبه برای لاغری مفید است و توصیه می‌شود؟ انبه  میوه‌ای هسته‌دار، گرمسیری و به اندازه یک گریپ فروت است. رنگ پوست آن از زرد تا سبز یا قرمز- سبز متغیر است. گوشت این میوه نرم و زردرنگ است و دارای یک هسته غیر قابل خوردن و سخت در قسمت وسط می‌باشد.

انبه، میوه خوش‌طعم بومی آسیای جنوبی است و برای هزاران سال یک محصول مهم در هند بوده است اما اکنون در کشورهای دیگر از جمله ایالات متحده، مکزیک و کارائیب رشد می‌کند. از نظر تاریخی انبه فقط در پایان فصل خشک در دسترس بود، اما امروزه می‌توان آن را در تمام سال در فروشگاه‌های مواد غذایی پیدا کرد. در این مقاله به بررسی خواص انبه برای سلامتی و میزان کالری آن می‌پردازیم:

خواص انبه برای لاغری

انبه سرشار از فروکتوز است، قند طبیعی که به وفور در این میوه یافت می‌شود و بسیاری را در مورد گنجاندن آن در رژیم کاهش وزن دچار شک و تردید می‌کند. اما باید بگوییم انبه برای لاغری مفید است؛ زیرا این میوه به صورت طبیعی شیرین است و مصرفش می‌تواند هوس خوردن غذاهای شیرین را کم کند؛ البته اگر به اندازه مصرف شود و زیاده‌روی نکنید.

انبه به دلیل اینکه قند طبیعی بالایی دارد، نباید در مصرف آن زیاده‌روی کنید.

انبه به دلیل اینکه قند طبیعی بالایی دارد، نباید در مصرف آن زیاده‌روی کنید.

انبه به دلیل غلظت بالای فروکتوز شیرین‌تر از سایر میوه‌هاست. به همین دلیل ضروری است که تعداد انبه‌های مصرفی خود را محدود کنید. حتی اگر به انبه علاقه دارید، سعی کنید مصرف آن را به 1 فنجان در روز محدود کنید.

مصرف محدود به شما کمک می‌کند تا حداکثر فواید تغذیه‌ای انبه را به دست آورید، بنابراین همیشه مراقب مقدار مصرفی خود باشید.

نکته دیگر آنکه تحقیقات نشان داده خوردن غذاهای سرشار از آب می‌تواند سیر نگه‌تان دارد. در واقع یکی از تحقیقات نشان داده خوردن میوه قبل از یک وعده غذایی می‌تواند مقدار دریافت کالری در آن وعده را تا 15 درصد کاهش دهد.

اگر می‌خواهید از انبه برای لاغری استفاده کنید، آن را در هنگام صبحانه یا ناهار میل کنید و از مصرف آن قبل از خواب یا درست بعد از وعده ناهار اجتناب کنید. انجام این کار می‌تواند جذب مواد مغذی شما را مختل و در فرآیندهای گوارشی شما مشکل ایجاد کند.

انبه حاوی انواع ویتامین‌های A،B،C،E و K، پتاسیم، کلسیم و کربوهیدرات است.

انبه حاوی انواع ویتامین‌های A،B،C،E و K، پتاسیم، کلسیم و کربوهیدرات است.

ارزش تغذیه‌ای انبه

انبه کالری کمی دارد، در حالی که از نظر مواد مغذی مانند ویتامین C، مس و ویتامین‌های B6، A و E بسیار غنی است. به طور مشخص، یک فنجان انبه (165 گرم) تقریبا 70 درصد از مصرف روزانه توصیه شده برای ویتامین C را تامین می‌کند.

ویتامین‌های C ،B6  و مس به حفظ عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن کمک و ویتامین‌های A، C و E از سلول‌ها در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می‌کنند.

انبه سرشار از فولات است که برای تقسیم سلولی سالم و تکثیر DNA استفاده‌می‌شود. پزشکان توصیه می‌کنند زنان باردار حداقل 400 میکروگرم فولات در روز مصرف کنند، زیرا برای جلوگیری از نقص مادرزادی بسیار مهم است.

انبه همچنین منبعی عالی از املاح و ویتامین‌های زیر می‌باشد:

  • ویتامین A
  • ویتامین سی
  • ویتامین K
  • ویتامین E
  • ویتامین B6
  • ویتامین B5
  • پتاسیم
  • بتاکاروتن
  • ریبوفلاوین
  • تیامین
  • مس
  • فولات
  • نیاسین
  • کولین
  • منیزیم

یک انبه متوسط حاوی کالری و ارزش تغذیه‌ای زیر می‌باشد:

کالری و مواد مغذی مقدار
کالری 202
پروتئین 3 گرم
چربی 1 گرم
کربوهیدرات 50 گرم
فیبر 5 گرم
قند 45 گرم

طبع انبه

طبع انبه رسیده گرم و خشک است، ولی انبه‌ای که کاملا نرسیده طبعی سرد و خشک دارد، به همین دلیل میوه نرسیده انبه را نباید با معده خالی مصرف کنید، زیرا باعث ایجاد بلغم و سودا در بدن می‌شود.

میزان مناسب مصرف انبه برای لاغری

شایان ذکر است که با توجه به وجود قند نسبتا بالا در انبه نسبت به بیشتر میوه‌ها پیشنهاد می‌شود که اگر از انبه برای لاغری استفاده می‌کنید، مصرف روزانه آن نباید بیش از دو فنجان (330 گرم) باشد.

نحوه مصرف انبه برای لاغری

توصیه می‌شود از انبه برای لاغری و دیگر خواص سلامتی‌اش حتما استفاده کنید. انبه می‌تواند یک افزودنی عالی برای هر وعده غذایی باشد. آن را به اشکال مختلف می‌توان مصرف کرد، از جمله:

  • آن را به اسموتی اضافه کنید.

  • چاشنی انبه درست کنید.

  • شربت انبه را امتحان کنید.

  • ماهی را با انبه مزه‌دار کنید.

  • آن را نگینی خرد کرده و به سس‌ها اضافه کنید.

  • آن را در ترکیب با سایر میوه‌های استوایی سرو کنید.

  • انبه را به سالادهای تازه (مثلاً سالاد کینوا) اضافه کنید.

  • برای تهیه مربا از انبه استفاده کنید.

  • مکعب‌های انبه را فریز کرده و به شربت خود اضافه کنید.

نکته:

یک انبه قرمز همیشه یک انبه‌ی رسیده نیست! برای اینکه بدانید میوه آماده خورده شدن است، آرام فشارش دهید. یک انبه رسیده کمی نرم است. درست مانند دیگر میوه ها از جمله هلو، انبه نیز وقتی رسیده می‌شود نرم تر است.

اگر انبه ای که خریدید سفت بود، بیرون و در دمای اتاق قرارش دهید تا به رسیده شدن ادامه دهد. وقتی انبه‌ها رسیده شد می‌توانید آنها را تا بیش از 5 روز در یخچال نگهداری کنید.

دیگر خواص انبه برای سلامتی

ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در انبه می‌توانند برای سلامتی مفید باشند. به عنوان مثال، ویتامین K به لخته شدن خون کمک کرده و در جلوگیری از کم‌خونی نقش مهمی دارد. این ویتامین همچنین نقش مهمی در کمک به تقویت استخوان‌ها دارد.

انبه سرشار از ویتامین C است که برای تشکیل رگ‌های خونی و کلاژن سالم مورد نیاز است.

انبه را می‌توان به عنوان بخشی از اسموتی‌ها و بسیاری از غذاهای دیگر به رژیم غذایی اضافه کرد.

انبه را می‌توان به عنوان بخشی از اسموتی‌ها و بسیاری از غذاهای دیگر به رژیم غذایی اضافه کرد.

در ادامه مقاله به برخی از خواص این میوه خوشمزه می‌پردازیم. از جمله خواص انبه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها

انبه منبع خوبی از ترکیبات محافظ با خواص آنتی‌اکسیدانی است. این مواد شیمیایی گیاهی شامل گالوتانین و منگیفرین است. هر دو دارای توانایی مقابله با استرس اکسیداتیو را دارند.

مانند سایر غذاهای گیاهی، بسیاری از این ترکیبات در داخل و زیر پوست میوه یافت می‌شوند. طبق مطالعات انجام شده محققان به این نتیجه رسیدند که به دلیل وجود مواد شیمیایی گیاهی موجود در انبه، مصرف آن در پیشگیری از چاقی نقش دارد.

تقویت سیستم ایمنی بدن

انبه منبع خوبی از مواد مغذی است که از عملکرد سیستم ایمنی حمایت می‌کند. یک فنجان انبه 10٪ از مصرف روزانه توصیه شده ویتامین A و تقریبا 3/4 از  ویتامین C مورد نیاز روزانه را تامین می‌کند. انبه همچنین حاوی اسید فولیک و ویتامین B6 است که به عملکرد سیستم ایمنی نیز کمک می‌کند.

مفید برای سیستم گوارشی

علاوه بر خواص انبه برای لاغری، از آن برای حمایت سلامت دستگاه گوارش نیز می‌توانید استفاده کنید، زیرا حاوی آنزیم‌های گوارشی، آب، فیبر و سایر ترکیبات مفید است.

آنزیم‌های گوارشی موجود در انبه آمیلاز نامیده می‌شوند که کربوهیدرات‌های پیچیده را به قندهای ساده تجزیه‌می کنند. همچنین از آن‌جایی که انبه حاوی مقدار زیادی آب و فیبر است، می‌تواند به رفع مشکلات گوارشی مانند یبوست و اسهال کمک کند.

انبه یک غذای عالی برای سلامت دستگاه گوارش است، زیرا حاوی آنزیم‌های گوارشی، آب و فیبر است.

انبه یک غذای عالی برای سلامت دستگاه گوارش است، زیرا حاوی آنزیم‌های گوارشی، آب و فیبر است.

طبق مطالعات انجام شده افراد مبتلا به یبوست مزمن که در یک دوره 4 هفته‌ای انبه خوردند، به دلیل محتوای فیبر بالای آن بهبود قابل توجهی در علائم خود داشتند. جالب اینجاست که برگ‌های درخت انبه نیز به لطف مواد شیمیایی گیاهی موجود در خود، فعالیت ضد اسهالی بالقوه‌ای دارند.

افزودن انبه به رژیم غذایی، میکرو فلور روده را بهبود می‌بخشد. مطالعات نشان می‌دهد که این موضوع به دلیل وجود پلی‌فنول‌ها و ترکیبات محافظ مانند گالو‌تانن در میوه انبه می‌باشد.

فیتوکمیکال‌های انبه همچنین برای اثرات محافظتی معده مورد مطالعه قرار گرفته‌اند. این فیتوکمیکال‌ها هم خواص ضدالتهابی و هم آنتی‌اکسیدانی را به سیستم گوارشی هدیه داده و حتی ممکن است به کاهش التهاب در شرایطی مانند کولیت اولسراتیو کمک کنند.

انبه برای پوست و مو

انبه حاوی سطوح بالایی از دو ویتامین A و C است. ویتامین C در تشکیل کلاژن نقش مهمی دارد. این پروتئین به عنوان یک داربست برای پوست عمل می‌کند و آن را باطراوت و محکم نگه می‌دارد. ویتامین C یکی از مهم‌ترین آنتی اکسیدان‌ها است که نقش محافظتی در برابر آسیب‌های محیطی به بدن ایفا می‌کند.

کمبود ویتامین C‌‌ می‌تواند بر بهبود زخم تاثیر گذاشته و خطوط و چین و چروک را افزایش دهد. موها هم برای تولید کلاژن و هم برای کمک به جذب آهن که برای رشد مو مورد نیاز است، به ویتامین C نیاز دارند.

انبه به دلیل اینکه سرسار از ویتامین‌های A و C است، مصرف آن برای سلامت پوست و مو توصیه می‌شود.

انبه به دلیل اینکه سرسار از ویتامین‌های A و C است، مصرف آن برای سلامت پوست و مو توصیه می‌شود.

همه سلول‌ها از جمله پوست و مو برای رشد به ویتامین A نیاز دارند. یکی از نقش‌های کلیدی ویتامین A، مشارکت آن در تولید سبوم است. این ماده روغنی پوست بدن و پوست سر ما را مرطوب نگه می‌دارد.

انبه برای سلامت قلب

نه تنها انبه برای لاغری، بلکه برای حمایت از سیستم قلبی عروقی نیز مفید است:

  • این میوه منبع عالی منیزیم و پتاسیم است، که هر دو با کاهش فشار خون و نبض منظم مرتبط می‌باشند.
  • علاوه بر این، انبه منبع ترکیبی به نام مانگیفرین است، که مطالعات اولیه نشان می‌دهد ممکن است بتواند التهاب قلب را کاهش دهد.
  • منیزیم و پتاسیم به حفظ نبض سالم و کاهش سطح فشار خون کمک می‌کند.
  • طبق مطالعات حیوانی، از سلول‌های قلب در برابر التهاب و استرس اکسیداتیو محافظت می‌کند و ممکن است سطح چربی را متعادل نگه‌دارد.

انبه برای لاغری مفید است؟ | کالری انبه و میزان مجاز مصرف آن - 8 - انبه برای لاغری - زندگی رژیمی

نتایج پژوهشی که در ژورنال تغذیه و دانش غذاها به چاپ رسید نشان داد که مصرف انبه، رژیم غذایی افراد را به یک رژیم استاندارد نزدیک و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد.

محققان با بررسی‌هایی که روی 12000 داوطلب بین 2 تا 18 سال و 17500 بزرگسال انجام دادند به این نتیجه رسیدند کودکان و بزرگسالانی که انبه مصرف می‌کنند افرادی هستند که میوه‌ی بیشتری می‌خورند.

محققان مشاهده کردند کودکان مصرف کننده انبه اسیدهای چرب اشباع نشده‌ی مونوی کمتر و در عوض ویتامین آ (34 درصد)، ویتامین ث (57 درصد)، کلسیم (18درصد) و پتاسیم (19درصد) بیشتری دریافت می‌کنند.

خواص انبه در بارداری

انبه سرشار از ویتامین C است. یک فنجان از برش‌های انبه دوز توصیه شده روزانه ویتامین C شما را تامین می‌کند. ویتامین C برای ترمیم بافت، تقویت سیستم ایمنی و رشد استخوان‌های جنین ضروری است.

انبه به دلیل ویتامین C بالا برای رشد و نمو استخوان‌های جنین مفید است.

انبه به دلیل ویتامین C بالا برای رشد و نمو استخوان‌های جنین مفید است.

انبه همچنین مملو از ویتامین A است. کمبود ویتامین A در بدو تولد ایمنی نوزاد را کاهش می‌دهد و عوارض متعددی مانند عفونت‌های تنفسی یا اسهال را افزایش می‌دهد.

انبه منبع عالی آنتی اکسیدان‌ها، مواد مغذی و انرژی است. به همین دلیل است که خوردن انبه در دوران بارداری بسیار مفید است.

بر اساس مطالعات 36.5 درصد از زنان در دوران بارداری از کم‌خونی رنج می‌برند. افزودن انبه به رژیم غذایی، نیاز بدن زنان باردار به ویتامین C را که برای جذب آهن ضروری است، تامین می‌کند.

انبه برای سلامت چشم

گوشت نارنجی انبه به ما می‌گوید که سرشار از کاروتنوئید است. این ماده مهم و مغذی از سلامت چشم حمایت می‌کند.

به ویژه، آن‌ها لوتئین و زآگزانتین، دو کاروتنوئید مهم را فراهم می‌کنند که نقش مهمی در شبکیه چشم ایفا می‌کنند و از آن در برابر نور خورشید و نور آبی ساطع شده از دستگاه‌های دیجیتال محافظت‌ می‌کنند. لوتئین و زآگزانتین به ویژه در مبارزه با علائم دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن مفید می‌باشند.

انبه مانند هویج جزو میوه‌های مفید برای سلامت چشم است.

انبه مانند هویج جزو میوه‌های مفید برای سلامت چشم است.

کاهش خطر ابتلا به سرطان

انبه سرشار از بتاکاروتن است. این رنگدانه مسئول رنگ زرد نارنجی میوه است. بتاکاروتن تنها یکی از آنتی‌اکسیدان‌های موجود در انبه است. تحقیقات ثابت کرده که آنتی‌اکسیدان‌های موجود در انبه با رادیکال‌های آزادی که می‌توانند به سلول‌های شما آسیب برسانند و به طور بالقوه منجر به سرطان شوند، مبارزه می‌کنند.

مفید برای یبوست

انبه می‌تواند به سلامت سیستم گوارش کمک کند. انبه دارای ترکیبات آمیلاز و فیبر غذایی می‌باشد که در جلوگیری از یبوست موثر است. ترکیبات آمیلاز می‌توانند به حل شدن سایر مواد غذایی در معده کمک کنند و نشاسته‌های سخت را تجزیه کنند.

در همین حال، فیبر موجود در انبه نسبت به مکمل‌های فیبر می‌تواند برای رفع یبوست موثرتر باشد.

فواید انبه برای کودکان

مصرف انبه به شرطی که رسیده و نرم باشد برای سلامت کودکان بسیار مفید است. انبه می‌تواند ویتامین سی مورد نیاز کودکان را تامین کند. همچنین انبه برای رشد استخوان‌ها و تقویت بینایی آن‌ها بسیار مفید است.

انبه به دلیل این که دارای مقدار مناسبی آهن می‌باشد به درمان کم‌خونی کودکان کمک فراوانی می‌کند. انبه برای کودکانی که ضعیف هستند، بسیار مفید است و می‌تواند سیستم ایمنی بدن آن‌ها تقویت کرده و باعث افزایش وزن شود.

خواص انبه برای زنان

این میوه فواید متعددی برای زنان دارد و به اندازه مجاز مصرف چند بار در هفته آن توصیه می‌شود:

  • پوستی بی عیب می‌بخشد.

  • از خطر ابتلا به سرطان سینه جلوگیری می کند.

  • سلامت واژن را حفظ می کند.

  • با یبوست بارداری مبارزه می کند.

  • سرطان تخمدان را سرکوب می کند.

اگر مبتلا به هر یک از مشکلات بالا هستید، درباره مقدار مصرف انبه در برنامه غذایی خود با پزشک مشورت کنید.

خواص انبه برای مردان

انبه باعث افزایش قدرت جنسی مردانه می‌شود زیرا ویتامین E که به وفور در انبه وجود دارد به تنظیم هورمون‌های جنسی کمک و میل جنسی را تقویت می‌کند.

همچنین به لطف سطوح بالای ویتامین C، انبه راهی آسان برای تقویت سیستم ایمنی بدن مردان است.

علاوه بر اینکه انبه برای لاغری مفید است، مصرف آن برای پیشگیری از سرطان پروستات نیز توصیه می‌شود.

علاوه بر اینکه انبه برای لاغری مفید است، مصرف آن برای پیشگیری از سرطان پروستات نیز توصیه می‌شود.

نکته مهم دیگر آنکه انبه خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می‌دهد.

خواص آب انبه برای لاغری و سلامتی

انبه منبع خوبی از ویتامین C، بتاکاروتن، پتاسیم، آهن و بسیاری از مواد مغذی دیگر است، که به مبارزه با عفونت‌ها و همچنین حفظ سلامت کلی بدن کمک می‌کند. این میوه مفید، بسیار مغذی است و در ماه‌های تابستان بیشتر از مواقع دیگر می‌توانید از آن لذت ببرید. این میوه به دلیل طعم لذیذ و بهشتی‌اش معروف است.

انواع مختلفی از انبه از شیرین تا ترش وجود دارد و از این رو طعم آب آن‌ها متفاوت است. آب میوه سرشار از پتاسیم است که به ساخت و ترمیم ماهیچه‌ها کمک می‌کند و از این رو مورد علاقه بدن سازان و ورزشکاران است. این آبمیوه فواید دیگری نیز دارد که در ادامه مقاله ذکر شده است:

  • به پیشگیری از کم خونی کمک می‌کند.

  • برای تقویت و سلامت چشم مفید است.

  • باعث تقویت استخوان‌ها می‌شود.

  • فشار خون و کلسترول را حفظ می‌کند.

  • به هضم غذا کمک می‌کند.

  • به داشتن پوستی درخشان کمک می‌کند.

  • مصرف آن در دوران بارداری مفید است.

  • سیستم ایمنی را تقویت می‌کند.

  • باعث تقویت حافظه می‌شود.

  • گرمازدگی را تسکین می‌دهد.

  • محیط بدن را قلیایی می‌کند.

خواص برگ انبه

بسیاری از مردم با میوه‌های شیرین و گرمسیری که از درختان انبه به دست می‌آید آشنا هستند، اما ممکن است این نکته را ندانند که برگ‌های درختان انبه نیز خوراکی هستند.

برگ‌های جوان سبز انبه بسیار لطیف هستند، بنابراین در برخی فرهنگ‌ها پخته و خورده می‌شوند. از آن‌جایی که برگ‌ها بسیار مغذی در نظر گرفته می‌شوند، از آن‌ها برای تهیه چای و مکمل‌ها نیز استفاده می‌شود.

برگ‌های گونه‌ای خاص از انبه، هزاران سال است که در روش‌های درمانی مانند آیورودا و طب سنتی چینی مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

اگرچه از ساقه، پوست، برگ، ریشه و میوه نیز در طب سنتی استفاده می‌شود، اما اعتقاد بر این است که برگ‌ها به طور خاص به درمان دیابت و سایر موارد برای سلامتی کمک می‌کنند. در ادامه مقاله به تعدادی از خواص برگ انبه اشاره می‌کنیم:

 سرشار از ترکیبات گیاهی مفید

برگ‌های انبه حاوی چندین ترکیب گیاهی مفید از جمله پلی‌فنول‌ها و ترپنوئیدها هستند. ترپنوئیدهای موجود در برگ‌های انبه برای بینایی بهتر و سلامت سیستم ایمنی مهم هستند.

آن‌ها همچنین آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که از سلول‌های شما در برابر مولکول‌های مضر به نام رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند.

در همین حال، پلی فنول‌ها دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی هستند. برخی تحقیقات نشان می‌دهد که آنها باکتری‌های روده را بهبود می‌بخشند و به درمان یا پیشگیری از بیماری‌هایی مانند چاقی، دیابت، بیماری قلبی و سرطان کمک می‌کنند.

انبه سرشار از ترکیبات ضد التهابی و آنتی اکسیدان برای تقویت سیستم ایمنی بدن است.

انبه سرشار از ترکیبات ضد التهابی و آنتی اکسیدان برای تقویت سیستم ایمنی بدن است.

مانگیفرین، یک پلی فنول است که در بسیاری از گیاهان یافت می‌شود، اما به‌ویژه مقادیر زیادی در برگ‌های انبه یافت می‌شود، و دارای فواید بی‌شماری می‌باشد.

محققان آن را به عنوان یک عامل ضد میکروبی و درمان بالقوه برای تومورها، دیابت، بیماری‌های قلبی و اختلالات هضم چربی مورد بررسی قرار داده‌اند.

دارای خواص ضد التهابی

بسیاری از مزایای بالقوه برگ‌های انبه ناشی از خواص ضدالتهابی مانگیفرین است. در حالی که التهاب، بخشی از پاسخ ایمنی طبیعی بدن است، التهاب مزمن می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف را افزایش دهد.

مطالعات حیوانی نشان می‌دهد که خواص ضدالتهابی برگ‌های انبه ممکن است حتی از مغز شما در برابر شرایطی مانند آلزایمر یا پارکینسون محافظت کند.

برخی تحقیقات نشان می‌دهد که عصاره برگ انبه ممکن است به تنظیم متابولیسم چربی کمک کند، بنابراین شما را در برابر افزایش چربی و چاقی محافظت می‌کند. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که برخی از ترکیبات برگ انبه ممکن است با سرطان مبارزه کند.

عصاره برگ انبه به دلیل اثراتی که بر قند خون و تری گلیسیرید دارد ممکن است به مدیریت دیابت کمک کند.

عصاره برگ انبه به دلیل اثراتی که بر قند خون و تری گلیسیرید دارد ممکن است به مدیریت دیابت کمک کند.

همچنین تحقیقات حیوانی نشان می‌دهد که برگ انبه می‌تواند زخم معده و سایر بیماری‌های گوارشی را درمان کند.

آنتی اکسیدان‌ها و پلی فنول‌های موجود در برگ‌های انبه ممکن است برخی از اثرات پیری پوست را به تعویق بیندازند و برخی بیماری‌های پوستی را درمان کند.

از آن‌جایی که برگ‌های انبه مملو از آنتی‌اکسیدان هستند، ممکن است فولیکول‌های موی شما را از آسیب محافظت کنند.

طرز مصرف برگ انبه

برگ‌های انبه را می‌توان در چای دم کرده یا به صورت پودر مصرف کرد. بهتر است قبل از مصرف مکمل‌ها با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.

خواص هسته انبه

هسته انبه همانند خود انبه دارای خواص زیادی برای بدن می‌باشد. از جمله این خواص می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درمان سرماخوردگی و سرفه
  • درمان بواسیر
  • ضد استفراغ
  • پیشگیری از سرطان
  • درمان اسم
  • پیشگیری از ابتلا به دیابت
  • مفید برای پوست و مو
  • درمان اختلالات قاعدگی
  • درمان زودانزالی
  • تنظیم حرکات روده

هسته انبه جزء مفید‌ترین هسته‌ها بوده که مغز آن غنی از مواد مغذی می‌باشد:

  • مصرف هسته این میوه در درمان سرماخوردگی و سرفه‌های ناشی از آن موثر است.
  • همچنین می‌توان از مغز هسته انبه در انواع شیرینی و کیک‌ها استفاده کرد.
  • مغز هسته انبه ضد استفراغ بوده و در درمان بواسیر خونی نیز موثر شناخته شده است.

مضرات مصرف انبه

انبه اگر به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متنوع و متعادل گنجانده شود، به طور کلی برای اکثر افراد بی‌خطر شناخته می‌شود. با این حال، برخی از افراد حساس ممکن است درماتیت تماسی را از طریق لمس میوه انبه تجربه کنند. اگر نگران آلرژی هستید، در مورد مصرف انبه حتما با پزشک خود مشورت کنید:

  • پوست انبه حاوی ترکیبی به نام اوروشیول است، که در پیچک سمی نیز یافت می‌شود. اوروشیول همان چیزی است که پس از دست زدن به گیاه پیچک سمی باعث ایجاد بثورات قرمز خارش دار می‌شود. در حالی که پوست انبه حاوی اوروشیول کمتری نسبت به پیچک سمی است، همچنان می‌تواند باعث ایجاد بثورات و واکنش‌های آلرژیک شود.

  • در موارد نادر، برخی از افراد حتی ممکن است هنگام خوردن میوه پوست کنده، واکنش آلرژیک نشان دهند.

  • اگر حساسیت پوستی دارید، می‌توانید پوست انبه را با دستکش یا حوله ثابت نگه‌دارید و از میوه آن استفاده کنید، تا از تماس مستقیم با آن جلوگیری کنید.

آن‌چه از مقاله خواص انبه آموختیم:

انبه میوه‌ای آبدار با طعمی غنی و یکی از خوشمزه‌ترین و دوست‌داشتنی ترین میوه‌های استوایی است. در واقع، در بسیاری از مناطق به آن “سلطان میوه‌ها” می‌گویند، زیرا نه تنها خوشمزه بلکه بسیار مغذی است! مطالعات نشان داده‌اند که مصرف منظم انبه با افزایش سلامت سیستم ایمنی، بهبود سلامت گوارش و بینایی، مو و پوست سالم و افزایش محافظت آنتی اکسیدانی مرتبط است. در صورتی از انبه برای لاغری می‌توانید استفاده کنید که در هنگام صبح یا ناهار و به اندازه محدود میل شود.

منابع:

4.1 از 5
    به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*