نان سنگک برای لاغری – خواص نان سنگک چیست؟

در این مقاله به این سوال شما عزیزان پاسخ می‌دهیم که آیا نان سنگک برای لاغری توصیه می‌شود یا نه؟ یکی از مهم‌ترین اقلام سفره خانواده‌های ایرانی نان است. این ماده غذایی در نوع خودش بهترین است؛ چرا که حتی در شرایط بحرانی که هیچ چیزی در دسترس نداریم می‌تواند برای مدتی ما را سیر […]

زمان مطالعه 20 دقیقه

تعداد بازدید 9149

تاریخ انتشار

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

در ایم مقاله به بررسی تاثیر نان سنگک برای لاغری و کاهش وزن می‌پردازیم.
میانگین امتیاز 4.5 از 5

در این مقاله به این سوال شما عزیزان پاسخ می‌دهیم که آیا نان سنگک برای لاغری توصیه می‌شود یا نه؟ یکی از مهم‌ترین اقلام سفره خانواده‌های ایرانی نان است. این ماده غذایی در نوع خودش بهترین است؛ چرا که حتی در شرایط بحرانی که هیچ چیزی در دسترس نداریم می‌تواند برای مدتی ما را سیر نگه دارد.

اما در میان نان‌ها، نان سنگک در صدر نان‌های ایرانی قرار دارد و از ارزش و محبوبیت بالاتری برخوردار است. سنگک در معنای لغوی به معنای سنگ کوچک است که به دلیل داشتن فیبر بالا به عنوان یک نان سالم و مقوی حتی برای بیماران و افراد دارای اضافه وزن توصیه می‌شود.

در مقاله امروز به معرفی نان داغ و خوشمزه سنگک می‌پردازیم و در عین حال خواص و ارزش غذایی آن را بیان خواهیم کرد. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید:

نان سنگک برای لاغری

نان سنگک در دوران رژیم لاغری، در صورت مصرف متعادل، می‌تواند یک انتخاب فوق العاده مناسب و در عین حال سالم باشد. این نان سرشار از فیبر رژیمی است که باعث می‌شود برای مدت طولانی‌تری سیر بمانید و از پرخوری و ریزه خواری شما در طول روز جلوگیری می‌کند.

تحقیقات نشان داده است که اضافه وزن بالای بسیاری از افراد چاق به دلیل استفاده از خوراکی‌های مضر و پرکالری می‌باشد.

فیبر و پروتئین بالای نان سنگک در کنار کاهش ولع شما نسبت به غذاها از نفخ، دل درد و یبوست نیز در دوران رژیم جلوگیری کرده و در مقایسه با نان‌های دیگر مضرات کمتری دارد. نان سنگک یک نان کم چرب و در عین حال بدون قند است.

از این رو، مصرف آن در کنترل کاهش وزن بسیار موثر خواهد بود. شما می‌توانید نان سنگک را با انواع چاشنی‌های سالم مانند سبزیجات، پروتئین‌های بدون چربی مانند مرغ، ماهی، تخم مرغ، حبوبات و.. در کنار هم بگذارید و از خوردن یک وعده غذایی سالم و رژیمی لذت ببرید.

پس اگر از یک رژیم لاغری اصولی استفاده می‌کنید، نان سنگک را حتما در وعده‌های غذایی خود داشته باشید. اما حواس‌تان به اندازه وعده‌ها باشد و کالری دریافتی که در هر وعده وارد بدن خود می‌کنید را در نظر داشته باشید.

همان‌طور که گفتیم، نان سنگک برای ورزشکاران نیز یک انتخاب غذایی سالم است. پس رژیم غذایی خود را با یک فعالیت بدنی منظم ترکیب کنید تا تلاش‌های خود را برای رسیدن به کاهش وزن و اندام ایده آل خود بالاتر ببرید.

برای ایجاد تغییرات اساسی در غذاها، توصیه می‌شود که از یک متخصص تغذیه کمک بگیرید تا به شما یک برنامه غذایی متناسب با نیازها و اهدافتان بدهد؛ برنامه‌ای که در عین سالم بودن به پیشرفت بیشتر شما در پروسه لاغری کمک کند.

campaign

رژیم دکتر کرمانی تنها رژیمیه که حسرت هیچ غذایی رو به دلت نمی‌ذاره کافیـه همیـن الان تصمیم بگیری که می‌خـوای وزنت رو کم کنی و به اون اندامی که همیشه آرزوش رو داشتی برسی! از همین لحظه ما کنارتیم تا باهم به هدفت برسیم.

آیا مصرف نان سنگک چاق می‌کند؟

براساس تحقیقات، خوردن نان سنگک برای لاغری به تنهایی تاثیرگذار نیست. مانند هر غذای دیگری نان سنگک ذاتا باعث افزایش وزن یا چاقی نمی‌شود. افزایش وزن به عوامل مختلفی از جمله تغذیه نامناسب، پرخوری، کم تحرکی، بیماری‌های زمینه‌ای از جمله دیابت، فشار خون، کم کاری تیروئید و.. بستگی دارد.

از این رو، اگر به طور مداوم مقادیر زیادی از هر نوع نان از جمله نان سنگک را مصرف کنید، به یکباره میزان بالایی از کالری را وارد بدن خود کرده‌اید که همین مسئله به مرور زمان باعث اضافه وزن شما خواهد شد.

پس حفظ رژیم غذایی متعادل، کنترل اندازه وعده‌ها و انجام فعالیت بدنی منظم برای مدیریت وزن بسیار موثر و ضروری است.

مقدار نان سنگک برای لاغری را متخصص یا مشاور تغذیه باید برای شما مشخص کند تا به اندازه مصرف شود.

مقدار نان سنگک برای لاغری را متخصص یا مشاور تغذیه باید برای شما مشخص کند تا به اندازه مصرف شود.

ارزش غذایی نان سنگک

نان سنگک از قدیمی‌ترین نان‌های ایرانی است که از دیرباز مهمان سفره ما ایرانیان بوده است. این نان از آرد سبوس‌دار تهیه می‌شود و یکی از بهترین گزینه‌ها در وعده صبحانه محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید:  خواص بومادران برای سلامتی

بر اساس جدول ارزش غذایی ۱۰۰ گرم نان سنگک حاوی مواد مغذی و ویتامین‌های زیر است:

ارزش غذایی میزان
کالری یا انرژی 259
کربوهیدرات 10.55 گرم
پروتئین 7.8 گرم
چربی 41 گرم
آب 32 گرم
کلسترول 0 میلی‌گرم
تیامین (ویتامین B1) 33 میلی‌گرم
ریبوفلاوین (ویتامین B2) 0.4 میلی‌گرم
نیاسین (ویتامین B3) 10.3 میلی‌گرم
فولات (ویتامین B9) 0 میکروگرم
کلسیم 57 میلی‌گرم
آهن 35.2 میلی‌گرم
فیبر 3.1 گرم
قند 0 گرم

طبع نان سنگک

طبیعت خوشه‌های گندم گرم و معتدل است و از آنجایی که نان سنگک از سبوس گندم و مقدار بسیار ناچیزی جوش شیرین تهیه می‌شود دارای طبع معتدل می‌باشد.

به همین خاطر، تمامی مزاج‌ها می‌توانند با خیال راحت از این نان خوشمزه و البته پرخاصیت استفاده کنند.

نان سنگک طبع معتدلی دارد که با مصرف کنجد و سیاه دانه طبع گرمی به آن می‌بخشید.

نان سنگک طبع معتدلی دارد که با مصرف کنجد و سیاه دانه طبع گرمی به آن می‌بخشید.

البته لازم است بدانید که نان جو به سبب دارا بودن طبع سرد و خشک در مقایسه با نان سنگک نفاخ‌تر است.

به صورت کلی، نان سنگک طبع معتدلی دارد، اما اگر همراه با کنجد، سیاه دانه یا سبزی‌های خشک شده همچون ترخون، مرزه یا شنبلیله پخته شود، طبع آن به سمت گرمی خواهد رفت.

دیگر خواص نان سنگک برای سلامتی

همان‌طور که گفتیم، نان سنگک از پرطرفدارترین نان‌های ایرانی است که با توجه به ارزش غذایی بالای خود، فواید زیادی برای سلامتی دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

منبع غنی از مواد مغذی و ویتامین‌ها

به طور معمول، نان سنگک از آرد سبوس‌دار تهیه می‌شود که در مقایسه با آردهای تصفیه شده، از ارزش غذایی بالاتری برخوردار می‎باشد. به علاوه، این نان، ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری مانند آهن، ویتامین‌های گروه B، کلسیم و.. را برای بدن فراهم می‌سازد.

کاهش احساس گرسنگی در طول روز

گندم کامل موجود در نان سنگک این نان را در کنار غذاهای پروتئینی به یک وعده فوق العاده کامل در دوران رژیم تبدیل می‌کند. سنگک منبع غنی از فیبر رژیمی است و به هضم غذا نیز کمک می‌کند.

مفید برای افراد دیابتی

نان سنگک به دلیل نداشتن قند در محتویات خود در مقایسه با سایر نان‌ها برای افراد دیابتی انتخاب سالم‌تری است و به تنظیم سطح قند خون در این افراد کمک می‌کند.

با وجود اینکه نان سنگک، سالم‌ترین نان برای افراد دیابتی است اما با این حال در مصرف آن باید احتیاط کرد زیرا منبع کربوهیدرات است.

با وجود اینکه نان سنگک، سالم‌ترین نان برای افراد دیابتی است اما با این حال در مصرف آن باید احتیاط کرد زیرا منبع کربوهیدرات است.

کمک به سلامت قلب و عروق

همان‌طور که در جدول ارزش غذایی مشاهده می‌کنید، در تهیه نان سنگک از چربی به هیچ عنوان استفاده نمی‎‌شود. این ویژگی نان سنگک را به یک انتخاب سالم برای سلامت قلب شما تبدیل می‌کند. همان‌طور که می‌دانید در تهیه بعضی از نان‌های سنتی از کره‌های حیوانی یا روغن استفاده می‌شود. اما نان سنگک با این ویژگی منحصر به فرد خود یک انتخاب غذایی سالم برای افراد دارای مشکلات قلبی است.

انتخاب فوق العاده برای ورزشکاران

کربوهیدرات‌های پیچیده به قندهایی گفته می‌شود که بدن برای مصرف و هضم آن‌ها به مدت زمان بیشتری نیاز دارد. این نوع کربوهیدرات‌ها سبب افزایش ناگهانی قند خون نمی‌شوند و به صورت آهسته در بدن به گلوکز تبدیل می‌شوند. از این رو، انرژی مورد نیاز بدن را برای مدت طولانی‌تری تامین می‌کنند.

نان سنگک نان گندم کامل است و مصرف آن به سبب دارا بودن کربوهیدرات‌های پیچیده یک انتخاب مناسب برای افراد فعال به خصوص ورزشکاران خواهد بود.

تقویت سیستم ایمنی بدن

نان سنگک حاوی آنتی اکسیدان‌های بسیار قوی است که از سلول‌های بدن در برابر آسیب‌ها و بیماری‌های مزمن محافظت می‌کند.

گذشته از آن، نان سنگک منبع غنی از ویتامین‌های گروه B و مواد مغذی است که در کنار آنتی اکسیدان‌ها در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثر می‌باشد.

علاوه بر فواید نان سنگک برای لاغری، این نان به دلیل سبوس کامل،‌حاوی انواع ویتامین‌های ب است.

علاوه بر فواید نان سنگک برای لاغری، این نان به دلیل سبوس کامل،‌ حاوی انواع ویتامین‌های ب است.

کمک به سلامت دستگاه گوارش

نان سنگک در مقایسه با سایر نان‌ها از جمله نان باگت، تافتون و لواش هضم بسیار آسان‌تری دارد و از یبوست و نفخ جلوگیری می‌نماید.

بیشتر بخوانید:  خواص روغن گلرنگ چیست و چه تاثیری بر کاهش وزن دارد؟

جالب است بدانید که دستگاه گوارش ما میزبان میلیون‌ها میکروب به نام میکروبیوم است که به هم خوردن تعادل آن‌ها زمینه ساز مشکلات دستگاه گوارش خواهد بود. نان سنگک به تعادل میکروبیوم‌های روده کمک کرده و از سیستم گوارش ما محافظت می‌نماید.

عوارض مصرف نان سنگک

نان سنگک مانند هر محصول غذایی دیگری می‌تواند عوارض یا مشکلات خاصی را برای افرادی که نگرانی‌های خاصی را نسبت به رژیم غذایی یا سلامتی خود دارند ایجاد نماید:

  • برخی از افراد ممکن است نسبت به مواد خاصی که در نان سنگک استفاده می‌شود از جمله دانه‌های کنجد حساسیت داشته باشند. بنابراین، اگر نسبت به این مواد حساسیت دارید حتما نان سنگک را با مشورت پزشک یا به صورت ساده استفاده کنید. واکنش‌های آلرژیک می‌تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد. پس آگاهی از آلرژی به کنترل آن بسیار کمک خواهد کرد.

  • محتوای فیبر موجود در نان سنگک سبوس‌دار می‌تواند برای اکثر افراد مفید باشد. اما برای برخی از افراد افزایش ناگهانی فیبر منجر به بروز ناراحتی‌های گوارشی مانند نفخ یا گاز معده خواهد شد. توصیه می‌شود اگر به مواد غذایی حاوی فیبر عادت ندارید، کم کم این غذاها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

  • نان سنگک در صورت مصرف بیش از حد و بدون توجه به اندازه سهمیه‌های غذایی در طول روز مانند هر غذای پر کربوهیدرات دیگری باعث افزایش وزن خواهد شد. پس حتما به میزان مصرف آن دقت کافی داشته باشید.

البته این نکته را به خاطر داشته باشید که بسیاری از عوارض بالقوه نان سنگک را می‌توانید با اعتدال، کنترل کردن میزان آن در هر وعده غذایی از طریق رعایت کردن رژیم و ورزش تا حد زیادی کاهش دهید. اما اگر نگرانی یا محدودیت خاصی دارید حتما با پزشک متخصص در این باره مشورت کنید.

افرادی که به گلوتن حساسیت دارند یا مبتلا به دیابت هستند، باید در مصرف نان سنگک احتیاط و حتی از آن اجتناب کنند.

افرادی که به گلوتن حساسیت دارند یا مبتلا به دیابت هستند، باید در مصرف نان سنگک احتیاط و حتی از آن اجتناب کنند.

چه کسانی بهتر است نان سنگک مصرف نکنند؟

برخی افراد بهتر است در مصرف نان سنگک احتیاط بیشتری داشته باشند و حتما با پزشک خود در صورت تصمیم به مصرف روزانه این نان مشورت کنند:

  • افرادی که دچار بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن هستند: سلیاک یک اختلال مزمن گوارشی از نوع بیماری‌های خودایمنی است که در اثر خوردن غذاهای حاوی گلوتن تحریک و تشدید می‌شود. این بیماری منجر به بروز مشکلات گوارشی بلند مدت خواهد شد. همان‌طور که می‌دانید، نان سنگک معمولا از آرد گندم که حاوی گلوتن است تهیه می‌‎شود. از این رو، افراد مبتلا به بیماری سلیاک بهتر است از خوردن نان‌های سنتی از جمله نان سنگک به دلیل دارا بودن گلوتن اجتناب کنند تا از این طریق از بروز ناراحتی‌های گوارشی یا سایر مشکلات خود جلوگیری نمایند.

  • افرادی که به دیابت مبتلا هستند: با وجود اینکه نان سنگک به دلیل داشتن شاخص گلیسمی انتخاب بسیار خوبی برای افراد دیابتی است، اما همچنان منبع کربوهیدرات است. بنابراین، افراد مبتلا به دیابت بایستی میزان مصرف کربوهیدرات خود را کنترل کنند تا سطح قند خون آن‌ها بالا نرود.

آنچه از مقاله نان سنگک برای لاغری آموختیم:

در این مقاله خواندیم که نان سنگک برای لاغری مفیدتر است، زیرا سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی است و به سبب دارا بودن فیبر رژیمی و پروتئین بالا، از پرخوری و ریزه‌خواری در طول روز جلوگیری کرده و از جمله غذاهاییست که در شرایط بحرانی انرژی مورد نیاز بدن ما را تامین می‌کند. البته اگر در مصرف نان سنگک اعتدال کافی نداشته باشیم، مانند هر غذای پرکربوهیدرات دیگری به مرور زمان ما را با افزایش وزن مواجه خواهد کرد.

منابع:

نان سنگک برای لاغری - خواص نان سنگک چیست؟ - 12 - نان سنگک برای لاغری - تغذیه

مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 4.5 از 5
تاریخچه ویرایش

نسخه فعلی

1402/06/30

نویسنده: مریم اصیلی

ویراستار: مریم اصیلی

1402/06/27

نویسنده: مریم اصیلی

ویراستار: فاطمه کیمیا

نمایش همه ویرایش‌ها

    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
-علیرضا 1402/07/20

بهترین نونه چون حتما حتما باید خمیرش خوب ور بیاد وگر نه نمیشه پخت واسه همینه که برای معده اصلا مشکلی ایجاد نمیکنه تمام مراحل پخت کامل باید رعایت بشه

احمد خراطها 1400/10/25

خیلی عالی

سادا 1400/04/24

عالی‌بود