
حتما تا به حال در مورد نوشابه و مضرات آن زیاد شنیدهاید و شما را از این مادهی شیرین و جذاب بسیار ترساندهاند! همه بر این باورند که نوشابه ضرر دارد و باید آن را از سبد خانواده حذف کرد. مطالعات زیادی بر روی عوارض مصرف نوشابه از جمله اضافه وزن، خطر ابتلا به دیابت و خراب شدن دندانها انجام شده است. اما تا به حال هیچ کس به فواید آن توجه و یا حتی اشاره نکرده است. نوشابه یک خاصیت عجیب دارد که کمتر کسی به آن توجه کرده است. برای اینکه از این خاصیت نوشابه بهره ببرید، باید ویدئوی امروز دکتر کرمانی را تماشا کنید. اما قبل از اینکه به سراغ خاصیت نوشابه برویم، بگذارید ببینیم این مادهی به ظاهر بیخاصیت از چه چیزهایی تشکیل شده است. تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
مواد تشکیل دهندهی نوشابه چیست و چه مضراتی دارد؟
نوشابه از مواد تشکیل دهندهی زیر ساخته شده است:
1- کافئین
کافئین یک مادهی محرک است که یک طعم تلخ مانند به نوشابه میدهد. کافئین اضطراب شدیدی در بدن ایجاد میکند و زیاده روی در مصرف آن ممکن است فشار خون را افزایش داده، موجب حملات قلبی شود. از دیگر عوارض مصرف بیش از حد کافئین میتوان به افزایش کلسترول، نارسایی قلبی، تضعیف سلامت روده و افزایش سرعت روند پیری اشاره کرد.
2- اسید فسفریک
اسید فسفریک یک مادهی افزودنی محبوب در نوشابه است که به حفظ یکپارچگی مخلوط نوشابه کمک میکند تا رشد باکتریها را در آن به حداقل برساند. همچنین به نوشیدنیها عطر و طعم میدهد. یکی از مهمترین عوارض مصرف نوشابه اسید فسفریک است که موجب کاهش جذب کلسیم یا دفع آن از بدن شده و در نتیجه پوکی استخوان را افزایش میدهد. وجود این ماده در نوشابه اسید کلریدریک معده را نیز خنثی کرده و موجب سوء هاضمه میشود.
3- شربت ذرت با فروکتوز بالا
شربت ذرت با فروکتوز بالا یک شیرین کنندهی تهیه شده از شربت ذرت است که با اصلاح ژنتیکی ذرت به دست میآید. این شربت در انواع مختلفی وجود دارد و عمدتا در صنایع ساخت نوشابه استفاده میشود. مصرف شربت فروکتوز به مقدار کم به بدن آسیبی نمیرساند، اما مصرف بیش از حد آن باعث پوسیدگی دندان، ابتلا به دیابت نوع 2 و بسیاری از مشکلات دیگر میشود.
از آنجا که فروکتوز نمیتواند به طور مستقیم برای انرژی سلولها استفاده شود، بنابراین کبد برای خلاص شدن از آن، آن را به چربی تبدیل میکند. فروکتوز اضافی باعث نقرس، سنگ کلیه و فشار خون بالا نیز میشود.
4- فرمالدئید
گازی تند با بوی زننده است و کوچکترین آلدئید محسوب میشود. این ماده از سوخت ناقص ترکیبهای کربندار به دست میآید و در دود خودروها و آتش سوزی جنگلها هم پیدا میشود.
5- بنزوات سدیم
بنزوات سدیم یک ماده نگهدارنده است که برای ماندگاری بیشتر نوشیدنیها و غذاهای فرآوری شده به کار میرود. این ماده هرچند از نظر سازمان غذا و دارو یک مادهی بیخطر در نظر گرفته شده است، اما جالب است بدانید که با اختلال بیش فعالی رابطهی کاملا مستقیم دارد. زمانی که این ماده با اسید اسکوربیک وشابههای گازدار ترکیب شود، بنزن تولید میکند که یک مادهی سرطانزا و قوی است.
6- رنگ کاراملی
رنگ کاراملی یک مادهی طعم دهندهی قوی است. این ماده، یک رنگ خوراکی محلول است که با حرارت کربوهیدراتها به دست میآید. این مایع طلایی- قهوهای طعم تلخی دارد و بوی شکر سوخته میدهد. مطالعات دانشگاه پنسیلوانیا نشان میدهد که این رنگها در نوشابه با مسائل عروقی و قلب مرتبط است و سلامت قلب را به خطر میاندازد.
حالا که با مواد تشکیل دهندهی نوشابه آشنا و از مضرات آن باخبر شدید، بد نیست به سراغ ویدئوی دکتر کرمانی در مورد نوشابه برویم و با خاصیت آن نیز آشنا شویم. توصیه میکنم این ویدئو را از دست ندهید.
نظرات شما
امید 1402/06/19
آقای دکتر سلام ، جایگزین نوشابه گازدار چیه ؟ و چه نوشیدنی گازداری ضرر کمتری داره ؟ مثلا 7up یا اسپرایت یا آب سودا یا لیموناد یا ... کدوم جایگزین بهتری هست ؟ چون آب خالی نه گاز داره و نه طعم .
کارشناس به اندام 1402/06/20
سلام عزیزم اب گازدار بدون قند استفاده کنید
ناشناس 1401/06/03
عالی
کارشناس به اندام 1401/06/06
❤🌹
ناشناس 1401/03/23
ممنون از راهنمایی شما واقع سم است به جاش دوغ بخورید تو تابستان می چسبه مابختیاری ها دوغ می خوریم شلال می شیم
پارسا یوسفی کنعانی 1401/02/07
نه همه این ها دروغه نوشابه برای بدن بده همین چند وقت بیش پسر دایی من امیرمهدی اینقدر نوشابه خورد که بدنش نسبت بهش آلرژی نشون داد و داشت میمرد
پریسا 1400/11/06
خوب بود