دکتر کرمانی » مجله » رژیم ها » رژیم تناسب اندام
قرص فورسکولین (Forskolin) برای کدام یک از مشکلات سلامتی مفید است و آیا عوارضی دارد یا خیر؟ بدون شک، چاقی مفرط و اضافه وزن در دنیای امروز، یک خطر جدی برای سلامتی افراد است؛ چرا که در طولانی مدت منجر به بروز بیماریهای مزمن از جمله مشکلات قلبی، فشار خون، دیابت، کبد چرب و … […]
تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.
قرص فورسکولین (Forskolin) برای کدام یک از مشکلات سلامتی مفید است و آیا عوارضی دارد یا خیر؟ بدون شک، چاقی مفرط و اضافه وزن در دنیای امروز، یک خطر جدی برای سلامتی افراد است؛ چرا که در طولانی مدت منجر به بروز بیماریهای مزمن از جمله مشکلات قلبی، فشار خون، دیابت، کبد چرب و … در آنها خواهد شد.
بنابراین، همه این مسائل موجب شده jhبسیاری از افراد چاق برای رسیدن به کاهش وزن سریع و رها شدن از معضل چاقی به مصرف انواع دمنوش و قرصهای لاغری روی بیاورند.
فورسکولین یکی از قرصهای لاغری پرطرفدار در بین مردم است که برخی از افراد چاق برای کمک به چربی سوزی و متابولیسم خود از آن استفاده میکنند.
اما اینکه این ادعا تا چه اندازه صحت دارد، موضوعیست که در مقاله امروز آن را بررسی خواهیم کرد. همچنین، شما را با مزایا و عوارض قرص فورسکولین آشنا میکنیم و تا حد توان حقایقی که در مورد این قرص وجود دارد را برای شما برملا خواهیم ساخت. پس با ما همراه باشید:
فورسکولین یک مکمل حاوی ترکیبات گیاهی است که از ریشه یکی از اعضای خانواده نعناعیان به اسم کولئوس هندی گرفته میشود. این گیاه در تایلند، نپال و بخشهایی از هندوستان رشد میکند:
قرص فورسکولین در گذشته برای بهبود بیماری آسم و مشکلات تنفسی مصرف میشده است.
با توجه به اینکه فورسکولین از ریشه یک گیاه به نام کولئوس هندی به دست میآید، از همان گیاه قابل دریافت است.
اما مواد مغذی بسیاری همچون سبزیجات، پروتئینها، فیبرها و.. وجود دارند که علاوه بر پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها، متابولیسم و سوخت و ساز بدن شما را بالا میبرند.
بنابراین، اگر صرفا به دلیل کاهش وزن و لاغری قصد مصرف این مکمل را دارید، دست نگه دارید و ابتدا روشهای اصولی و بدون عوارض همچون لاغری با رژیم غذایی و ورزش را امتحان کنید. چرا که با این راهکارها سلامتی و کیفیت بالای زندگی خود را تضمین خواهید کرد.
با وجود اینکه برخی از مطالعات بالینی، اثرات مثبت فورسکولین را بر چربی سوزی بدن بررسی کردهاند، اما اکثر این آزمایشات بر روی حیوانات صورت گرفته و تحقیقات انسانی در این زمینه بسیار کمیاب میباشد. بنابراین، نتایج مصرف فورسکولین بر روی انسان ممکن است تاثیرات مثبت مطالعات حیوانی را نداشته باشد.
قرص فورسکولین به تنهایی و بدون رژیم لاغری یا ورزش، اثر چندانی روی کاهش وزن ندارد.
این موضوع در سال 2015 در یک مطالعه تحقیقاتی در آمریکا کاملا تایید شد. از طرفی، اگرچه مکمل فورسکولین در دنیای امروز بیشتر به عنوان داروی لاغری به افراد عرضه میشود، اما مطالعات محدودی در مورد قطعیت این مسئله وجود دارد.
بسیاری از محققان در سالهای 2005 و 2007 با مطالعات بالینی به این نتیجه رسیدند که فورسکولین تا حدودی میتواند در چربی سوزی افراد چاق به خصوص مردان موثر باشد، اما اعلام کردند که همچنان نمیتوانند قطعیت این ادعا را اثبات کنند.
پس با این تفاسیر، فورسکولین یک داروی معجزه آسا برای کاهش وزن نیست و هیچ جایگزینی بهتر از رژیم غذایی و ورزش برای لاغری وجود ندارد.
اگر بعد از پیروی از یک رژیم غذایی سالم، اصولی و برنامه ورزشی وزن کم نمیکنید، شاید لازم باشد که با یک پزشک در این باره مشورت نمایید. پزشکان میتوانند راههایی را برای کمک به کاهش وزن شما توصیه کنند، اما یقینا انتخاب آنها تجویز فورسکولین نخواهد بود.
رژیم دکتر کرمانی تنها رژیمیه که حسرت هیچ غذایی رو به دلت نمیذاره کافیـه همیـن الان تصمیم بگیری که میخـوای وزنت رو کم کنی و به اون اندامی که همیشه آرزوش رو داشتی برسی! از همین لحظه ما کنارتیم تا باهم به هدفت برسیم.
مطالعات علمی مختلفی نشان میدهند که فورسکولین با فرمولاسیون منحصر به فرد خود فواید مختلفی برای سلامتی بدن دارد که در ادامه به این موارد اشاره مینماییم:
یک مطالعه بالینی در مورد فواید فورسکولین نشان میدهد که این مکمل میتواند باعث گشاد شدن عروق خونی شده و فشار خون را کاهش دهد.
البته لازم به ذکر است که این آزمایشات بالینی به طور قطع ادعای کاهش فشار خون با مصرف فورسکولین را اثبات نمیکند و برای اینکه محققان در این زمینه به قطعیت کامل برسند، یقینا آزمایشات بیشتری لازم است!!
گلوکوم یا آب سیاه یکی از بیماریهای چشمی است که در آن فشار داخل چشم بالا میرود و به اعصاب بینایی آسیب وارد میکند. تحقیقات نشان میدهد که قطرههای چشمی حاوی فورسکولین میتوانند از بینایی شما در برابر بیماری گلوکوم محافظت نمایند.
یک مطالعه در سال 2013 در ایتالیا نشان داد که مکمل حاوی فورسکولین و فلاونوئید (یکی از آنتی اکسیدانهای قوی) توانست فشار داخل چشم را در افراد مبتلا به بیماری آب سیاه را ده درصد در طی 30 روز مصرف کاهش دهد.
این مطالعه در ادامه عنوان میکند که دوزهای بالاتر این قطرهها با کاهش علائم این بیماری کاملا مرتبط هستند.
همانطور که پیشتر اشاره شد، متخصصان در گذشته از فورسکولین (ریشه کولئوس هندی) برای درمان اختلالات تنفسی استفاده میکردند. در حقیقت، فورسکولین سطح ترکیبی به نام آدنوزین مونو فسفات حلقوی (حلقویAMP) را افزایش میدهد که این ترکیب مجاری تنفسی را آرام کرده و خطر بیماریهایی همچون آسم را کاهش میدهد.
قرص فورسکولین که از گیاه کولئوس به دست میآید فشار خون را کاهش میدهد.
مصرف خودسرانه هر دارویی میتواند به بدن ما در طولانی مدت آسیبهای جدی وارد کند، به خصوص اگر با عنوان داروهای لاغری و کاهش وزن در بازار عرضه شده باشند. چرا که این داروها مستقیما بر روی اندامهای داخلی از جمله کبد، کلیهها، مغز و.. تاثیر میگذارند.
این نکته را به خاطر داشته باشید که سلامتی در وهله اول مهمترین مسئله است و بیشتر افراد چاق برای داشتن زندگی بهتر و بهره بردن از نعمت سلامتی، تصمیم میگیرند که وزنشان را پایین بیاورند. بنابراین، اکیدا توصیه میکنیم که قبل از مصرف هر دارویی مبنی بر لاغری سریع حتما با پزشک و متخصص تغذیه موضوع را در میان بگذارید.
جالب است بدانید که یکی از مواد تشکیل دهنده قرص فورسکولین قهوه سبز است که برخی از مصرف کنندگان ممکن است نسبت به کافئین به کار رفته در این قرص حساس باشند و با انواع واکنشهای آلرژیکی روبرو شوند.
گذشته از آن، همانطور که گفتیم، امروزه فورسکولین بیشتر به عنوان یک داروی لاغری به افراد چاق توصیه میشود اما عوارض بسیار زیادی از مصرف این قرص گزارش شده که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:
از آنجایی که این دارو ممکن است در برخی افراد حساسیت و عوارض خاصی ایجاد کند، برخی از افراد به هیچ عنوان نباید این مکمل را مصرف کنند:
خانمهای باردار و افراد زیر 18 سال نبایداز قرص فورسکولین استفاده کنند.
با این اوصاف، اگر جزو موارد بالا و یا دچار بیماری زمینهای خاصی هستید، حتما قبل از مصرف قرص فورسکولین با پزشک مشورت نمایید.
قرص فورسکولین یکی از قرصهای پرطرفدار در بین مردم است که امروزه با عنوان قرص لاغری به بازار عرضه شده است. گفته میشود که این قرص با تولید آنزیم لیپاز چربیسوزی را در بدن افزایش میدهد و از این طریق به لاغری و کاهش وزن کمک میکند، اما این ادعا در مورد مطالعات انسانی هنوز به صورت کامل تایید نشده است. از طرفی، کاهش وزن صرفا با آزادسازی چربیهای بدن اتفاق نمیافتد و لازم است که افراد چاق در طول روز کالری مناسبی را دریافت نمایند. پس با این تفاسیر، فورسکولین یک داروی معجزه آسا برای کاهش وزن نیست و هیچ جایگزینی بهتر از رژیم غذایی و ورزش برای لاغری وجود ندارد!!
منابع:
verywellfit.com
webmd.com
healthline.com
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نظر شما
نام *
ایمیل
برای دریافت مشاوره خرید رژیم دکتر کرمانی شماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس میگیریم
برای دریافت مشاوره با کارشناسان فیتامینشماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس میگیریم