
جینسینگ یک گیاه دارویی است. قرنهاست که انواع مختلف جینسنگ بهعنوان درمان در طب سنتی آسیا و آمریکای شمالی استفاده میشود. بااینوجود، عوارض مصرف جینسینگ نیز لازم است درنظرگرفته شود تا ناخواسته آسیبی به سلامت عمومی بدن وارد نشود. عوارض جانبی جینسینگ بهطورکلی خفیف هستند، اما برای برخی افراد مانند مبتلایان به بیماریهای کبد یا سیستم ایمنی ممکن است شدید و خطرناک باشند. بهعنوان مثال گزارش شده جینسینگ باعث عصبیشدن و بیخوابی میشود یا مصرف طولانیمدت یا دوزهای بالای جینسینگ ممکن است منجر به سردرد، سرگیجه، ناراحتی معده و سایر علائم شود. همچنین، زنانی که بهطور منظم از جینسینگ استفاده میکنند، ممکن است تغییرات قاعدگی یا خونریزی واژینال را تجربه کنند. این مقاله نگاهی دقیقتر به عوارض مصرف جینسینگ روی زنان، مردان، کودکان، زنان باردار، بیماران مختلف مانند بیماران دیابتی، خودایمنی، کبدی و اعصاب خواهد داشت.
- نگاهی کلی به عوارض جینسینگ
- عوارض جینسینگ در بارداری
- عوارض جینسینگ در کودکان
- مصرف جینسینگ در زنان
- عوارض جینسینگ در مردان
- مصرف جینسینگ با چه داروهایی تداخل دارد؟
- جینسینگ با کافئین
- عوارض جینسینگ با انسولین
- عوارض مصرف با داروهای کبدی
- عوارض مصرف جینسینگ با داروهای افسردگی
- عوارض جینسینگ با داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی بدن
- عوارض مصرف جینسینگ با داروهای محرک
- عوارض مصرف با وارفارین (کومادین)
- عوارض مصرف جینسینگ با استروژن
- عوارض مصرف با داروهای تپش قلب
- عوارض جینسینگ با رالتگراویر
- عوارض مصرف با میدازولام
- عوارض مصرف جینسینگ با سلژیلین
- عوارض مصرف با فکسوفنادین
- عوارض مصرف جینسینگ بر روی بیماریها
نگاهی کلی به عوارض جینسینگ
بهطورکلی، بدن انسان با مصرف جینسینگ مشکل چندانی ندارد، اما برخی افراد یا بیماران هنگام مصرف آن، عوارض جانبی را تجربه میکنند. عوارض جانبی مرتبط با جینسینگ آسیایی و آمریکایی شامل عصبیشدن و پرخاشگری، بیخوابی، تغییرات فشارخون، درد سینه، خونریزی واژینال، استفراغ، اسهال و شیدایی است. گزارشهای نادری نیز از بیمارانی که علائم شدیدی مانند التهاب شریانهای مغز (آرتریت مغزی)، واکنشهای پوستی شدید (سندرم استیونز جانسون)، التهاب کبد (هپاتیت کلستاتیک) و واکنشهای آلرژیک آنافیلاکتیک را تجربه کردهاند، گزارش شده است. همچنین اثبات شده است که جینسینگ با برخیاز محصولات گیاهی، داروهای تجویز شده و غذاها تداخل دارد. این فهرست شامل داروهای زیر و داروهای دیگری است که در ادامه به شرح کاملتر آن خواهیم پرداخت.
- کافئین
- الکل
- رقیقکنندههای خون
- داروهای درمان HIV
- داروهای دیابت
- سرکوبکنندههای ایمنی
- داروهای ضدافسردگی
- پرتقال تلخ
- افدرا
- گل خطمی تلخ
برای اجتناب از این تداخلات، مهم است قبلاز مصرف محصولاتی مانند جینسینگ با پزشک و متخصص تغذیه صحبت شود.

زنان در شرایط حساس به هورمون مانند سرطان سینه، سرطان رحم و… بهتر است از مصرف جینسینگ خودداری کنند.
عوارض جینسینگ در بارداری
اگر جینسینگ در کوتاهمدت مصرف شود، احتمالاً برای اکثر زنان باردار بیخطر است، اما گاهی هم میتواند عوارض جانبی زیر را ایجاد کند.
- اسهال
- حالت تهوع
- مشکلات و اختلالات خواب
- خشکی دهان و گلو
- سردرد
- خارش بدن
- خونریزی واژینال
- تغییرات فشارخون
- تپش قلب
- واکنشهای آلرژیک
- پرخاشگری
محققان هشدار میدهند زنان باید در استفادهاز جینسینگ در مراحل اولیه بارداری محتاط باشند. این هشدار عمدتاً بر اساس مطالعهای است که چندی قبل در یک مجله منتشر شد و نشان داد ترکیبی در جینسینگ به نام ginsenoside Rb1 وجود دارد که منجر به ناهنجاری در جنین موش میشود. این مطالعه نشان داد هرچه غلظت جینسنوزید Rb1 بیشتر باشد، خطرات آن بیشتر است. البته تحقیقات درمورد اثرات و عوارض مصرف جینسینگ در زنان باردار محدود است. دانشمندان اغلب برای آزمایش ایمنی داروها و مکملهای گیاهی به مطالعات روی حیواناتی مانند موشها و همسترها یا خوکچههای هندی تکیه میکنند. اگرچه مطالعات روی جوندگان همیشه مستقیماً برای انسان صدق نمیکند، اما میتواند به پزشکان در مورد مشکلات احتمالی هشدار دهد.
عوارض جینسینگ در کودکان
جینسینگ احتمالاً برای نوزادان و کودکان خطرناک است. مطالعات نشان میدهند جینسینگ با مسمومیت کشنده در نوزادان مرتبط است و البته مشخص نیست که برای کودکان بزرگتر بیخطر است یا خیر. تا زمانی که اطلاعات بیشتری مشخص نشده باشد، لازم است از خوراندن جینسینگ به کودکان پرهیز شود.
مصرف جینسینگ در زنان
زنان در شرایط حساس به هورمون مانند سرطان سینه، سرطان رحم، سرطان تخمدان، اندومتریوز یا فیبروم رحم بهتر است از مصرف جینسینگ خودداری کنند. جینسینگ حاوی نوعی مواد شیمیایی (جینسنوزیدها) است که میتوانند مانند استروژن عمل کنند. بههمین دلیل، زنانی که شرایطی دارند که ممکن است با قرارگرفتن درمعرض استروژن اضافی دچار آسیب بیشتری شوند، نباید از جینسینگ استفاده کنند. همچنین، زنانی که بهطورمنظم از جینسینگ استفاده میکنند، ممکن است تغییرات قاعدگی یا خونریزی واژینال را تجربه کنند. شایعترین عوارض مصرف جینسینگ برای زنان (یا برخیاز مردان) عبارتند از:
- بیخوابی
- حالت تهوع
- سردرد (میگرن)
- فشارخون بالا
- مشکلات گوارشی

یکی از عوارض مصرف جینسینگ در زنان، مشکلات گوارشی است.
عوارض جینسینگ در مردان
گزارش شده است که مصرف جینسینگ در مردان باعث عصبیشدن و بیخوابی میشود. همچنین درصورت مصرف طولانیمدت یا دوزهای بالای جینسینگ، ممکن است عوارضی مانند سردرد، سرگیجه، ناراحتی معده و سایر علائم ایجاد شوند. عوارض جانبی غیرمعمولی که گزارش شدهاند عبارتند از:
- بثورات شدید
- آسیب کبدی
- واکنشهای آلرژیک شدید
بهندرت، عوارض مصرف جینسینگ ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- التهاب عروق مغز (آرتریت مغزی)
- واکنشهای شدید پوستی (سندرم استیونز – جانسون)
- التهاب کبد (هپاتیت کلستاتیک)
مصرف جینسینگ با چه داروهایی تداخل دارد؟
درصورت مصرف هرگونه دارو، هرگز بدون مشورت با پزشک نباید جینسینگ مصرف شود. این موضوع، بهویژه درصورت مصرف داروهای دیابت صادق است، زیرا جینسینگ ممکن است بر سطح قندخون تأثیر بگذارد. این گیاه همچنین میتواند با وارفارین و برخیاز داروهای افسردگی تداخل داشته باشد. حتی کافئین هم ممکن است اثرات محرک جینسینگ را تقویت کند.
جینسینگ با کافئین
کافئین میتواند سیستم عصبی را تحریک کند. جینسینگ هم روی سیستم عصبی اثر محرک دارد. بنابراین، مصرف جینسینگ همراه با کافئین ممکن است خطر عوارض جانبی، از جمله افزایش ضربان قلب و فشار خون بالا را بهوجود آورد.
عوارض جینسینگ با انسولین
یکی از عوارض مصرف جینسینگ کاهش قندخون است. انسولین هم برای کاهش قندخون استفاده میشود. درنتیجه، مصرف جینسینگ همراه با انسولین ممکن است باعث کاهش بیش از حد قندخون شود.
عوارض مصرف با داروهای کبدی
داروهای تغییریافته توسط کبد (سوبستراهای سیتوکروم P450 2D6 (CYP2D6)) با جینسینگ تداخل دارند. برخیاز داروها توسط کبد تغییر یافته و تجزیه میشوند. جینسینگ نیز ممکن است سرعت تجزیه این داروها توسط کبد را تغییر دهد که میتواند منجر به تغییر اثرات و عوارض جانبی داروها شود.
عوارض مصرف جینسینگ با داروهای افسردگی
مصرف جینسینگ با برخی داروهای افسردگی ممکن است خطر عوارض جانبی خاصی مانند اضطراب، سردرد، بیقراری و بیخوابی را افزایش دهد.
عوارض جینسینگ با داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی بدن
داروهایی که عملکرد سیستم ایمنی بدن را کاهش میدهند (سرکوبکنندههای ایمنی) با جینسینگ تداخل دارند. جینسینگ میتواند فعالیت سیستم ایمنی را افزایش دهد. برخیاز داروها، مانند داروهایی که پس از پیوند عضو استفاده میشوند، فعالیت سیستم ایمنی را کاهش میدهند. مصرف جینسینگ همراه با این داروها ممکن است اثرات این داروها را کاهش دهد. داروهایی که انعقاد خون را کند میکنند (داروهای ضدانعقاد / ضدپلاکت) هم با جینسینگ تداخل دارند. جینسینگ میتواند سرعت لختهشدن خون را کاهش و خطر کبودی و خونریزی را افزایش دهد.

مصرف جینسینگ با برخی داروهای افسردگی ممکن است خطر عوارض جانبی مانند اضطراب را افزایش دهد.
عوارض مصرف جینسینگ با داروهای محرک
داروهای محرک، سیستم عصبی را تحریک میکنند. با افزایش سرعت سیستم عصبی، داروهای محرک ممکن است باعث ایجاد احساس عصبانیت و تسریع ضربان قلب شوند. جینسینگ نیز میتواند سیستم عصبی را تحریک کند. مصرف جینسینگ همراه با داروهای محرک ممکن است باعث مشکلات جدی، ازجمله افزایش ضربان قلب و فشار خون بالا شود. بنابراین باید از مصرف داروهای محرک همراه با جینسینگ پرهیز شود.
عوارض مصرف با وارفارین (کومادین)
وارفارین برای کاهش سرعت لختهشدن خون استفاده میشود. یکی از عوارض مصرف جینسینگ این است که میتواند اثرات وارفارین را کاهش دهد.
عوارض مصرف جینسینگ با استروژن
جینسینگ ممکن است برخیاز اثرات مشابه استروژن را داشته باشد. مصرف جینسینگ همراه با قرصهای استروژن ممکن است اثرات استروژن را کاهش دهد.
عوارض مصرف با داروهای تپش قلب
داروهایی که میتوانند باعث ضربان نامنظم قلب شوند نیز با جینسینگ تداخل دارند. جینسینگ میتواند بر جریان الکتریکی در قلب تأثیر بگذارد و خطر تپش قلب را افزایش دهد. برخیاز داروها هم میتوانند همین اثر را داشته باشند. مصرف جینسینگ با این داروها ممکن است فرد را درمعرض خطر جدی قلبی قرار دهد.
عوارض جینسینگ با رالتگراویر
رالتگراویر در برخی افراد با سمیت کبدی مرتبط است. مصرف جینسینگ همراه با رالتگراویر ممکن است خطر سمیت کبدی را در برخی افرادی که این دارو را مصرف میکنند، افزایش دهد.
عوارض مصرف با میدازولام
جینسینگ میتواند سرعت تجزیه کبدی میدازولام را افزایش دهد. مصرف جینسینگ همراه با میدازولام ممکن است اثرات میدازولام را کاهش دهد.

مصرف جینسینگ همراه با میدازولام ممکن است اثرات میدازولام را کاهش دهد.
عوارض مصرف جینسینگ با سلژیلین
جینسینگ ممکن است میزان جذب سلژیلین توسط بدن را کاهش یا افزایش داده و اثرات و عوارض جانبی سلژیلین را تغییر دهد.
عوارض مصرف با فکسوفنادین
فکسوفنادین برای درمان آلرژیهای فصلی مصرف میشود. جینسینگ ممکن است میزان فکسوفنادین موجود در بدن را کاهش دهد، اما اطلاعات کافی برای آن هنوز وجود ندارد.
عوارض مصرف جینسینگ بر روی بیماریها
بیماریهای خودایمنی مانند مولتیپل اسکلروزیس (MS)، لوپوس (لوپوس اریتماتوز سیستمیک، SLE)، آرتریت روماتوئید (RA) با مصرف جینسینگ درتعارض هستند. بهنظر میرسد جینسینگ فعالیت سیستم ایمنی را افزایش میدهد و ممکن است موجب تشدید بیماریهای خود ایمنی شود.
جینسینگ در دیابتیها
از عوارض مصرف جینسینگ این است که میتواند سطح قندخون را کاهش دهد. بنابراین، این گیاه ممکن است با اثربخشی داروهای تجویزی کاهنده قندخون تداخل داشته باشد. افرادی که از داروهای دیابت مانند انسولین و داروهای خوراکی کاهشدهنده قندخون مصرف میکنند، باید قبلاز استفادهاز جینسینگ با پزشک خود صحبت کنند.
جینسینگ در فشارخون
همانطور که در بالاتر اشاره شد، برخی گزارشها نشان دادهاند که جینسنوزیدها ممکن است اثربخشی وارفارین (داروی رقیقکننده خون) را کاهش دهند. علاوهبراین، جینسنوزیدها ممکن است فعالیت پلاکتی را مهار کنند و بنابراین، احتمالاً نباید با آسپرین استفاده شوند. جینسینگ نیز میتواند ریتم قلب و فشارخون را در روز اول مصرف کمی تحتتاثیر قرار دهد. بنابراین، به بیماران قلبی توصیه میشود از جینسینگ با احتیاط استفاده کنند.
عوارض جینسینگ روی کبد
با وجود استفاده گسترده، جینسینگ بهخودی خود با آسیب کبدی مرتبط نیست. درواقع، جینسینگ گاهی اوقات برای درمان آسیب حاد یا مزمن کبد (آنزیم سرم یا آسیب حاد کبدی آشکار بالینی) استفاده میشود، اگرچه اثربخشی و ایمنی آن در این شرایط هنوز ثابت نشده است. بااینوجود، گزارشهایی نیز حاکی از این هستند که جینسینگ بر فعالیت سیتوکروم P450 تأثیر میگذارد و باعث تداخلات دارویی قابل توجهی میشود که میتواند منجربه عوارض جانبی حادی از جمله آسیب کبدی شود. مطالعات آزمایشگاهی نشان دادهاند جینسینوزیدهای مختلف، اثرات متفاوتی بر فعالیت سیتوکروم P450 دارند و برخی ممکن است به اندازه کافی CYP 3A4 را مهار کنند تا بر متابولیسم سایر داروها تأثیر بگذارند و فعالیت آنها را افزایش یا کاهش دهند.
بنابراین، انواع جینسینگ ممکن است درجات مختلفی از تداخل این گیاه با داروها را نشان دهند. گزارش شده است آسیب کبدی 1 تا 3 ماه پس از مصرف جینسنگ در بیمارانی ایجاد میشود که قبلاً داروهای ایماتینیب و رالتگراویر را بدون آسیب کبدی تحمل میکردند و بعدها هم شروع مجدد دارو را بدون مصرف همزمان جینسنگ تحمل کردند. بنابراین، مشخص است در این آسیب کبدی، تنها جینسینگ متهم درجه اول محسوب میشود.

جینسینگ گاهی اوقات برای درمان آسیب حاد یا مزمن کبد (آنزیم سرم یا آسیب حاد کبدی آشکار بالینی) استفاده میشود.
مضرات جینسینگ روی اعصاب و روان
جینسینگ آمریکایی ممکن است اثرات داروهای مورد استفاده در اختلالات روانپزشکی مختلف را افزایش داده یا تشدید کند. بنابراین آنها را نباید با هم مصرف کرد. گزارشهایی از تداخل احتمالی بین جینسینگ آسیایی و داروی ضدافسردگی فنلزین (که متعلق به دستهای از داروها بهنام مهارکنندههای مونوآمین اکسیداز است) وجود دارد که منجر به علائمی از دورههای شیدایی تا سردرد و لرزش میشود. دوزهای بالای جینسینگ با مشکلات خواب و بیقراری در افراد مبتلابه اسکیزوفرنی مرتبط است. همچنین، جینسینگ آسیایی ممکن است اثرات ضددرد مرفین را مسدود کند. برای جلوگیری از عوارض مصرف جینسینگ، برخیاز کارشناسان توصیه میکنند این گیاه بیش از 3 ماه – یا گاهی فقط چند هفته – متوالی استفاده نشود.
اگرچه جینسینگ جزو گیاهان دارویی بسیار قدیمی و مشهور در طب سنتی آسیا و آمریکای شمالی به شمار میرود و فواید زیادی برای آن ذکر شده است، اما عوارض مصرف جینسینگ نیز همانقدر گسترده و فراوان است. البته این عوارض درمورد تمام افراد صادق نیست، ولی برای برخی افراد مانند بیماران دیابتی یا کبدی میتواند مشکلات جدی ایمنی و سلامت را به بار آورد. شایعترین عوارض جینسینگ، شامل: مشکلات خواب (بیخوابی)، مشکلات قاعدگی، درد سینه، افزایش ضربان قلب، فشارخون بالا یا پایین، سردرد، ازدستدادن اشتها، اسهال، خارش، بثورات پوستی، سرگیجه، تغییرات خلقی، خونریزی واژن و تهوع است.
عوارض جانبی غیرمعمولی که گزارش شدهاند نیز معمولا نوعی راش شدید بهنام سندرم استیونز – جانسون، آسیب کبدی و واکنشهای آلرژیک شدید هستند. این گیاه با توجه به کمبود شواهد در مورد ایمنی آن، برای کودکان، زنان باردار یا شیرده توصیه نمیشود. جینسینگ با برخیاز داروها مانند وارفارین، کافئین، انسولین، داروهای کبدی، افسردگی، سرکوب سیستم ایمنی بدن، داروهای محرک، تپش قلب، استروژن و داروهای مبتلایان به بیماریهای خودایمنی یا دیابت تداخل دارد. توجه شود زنان در شرایط حساس به هورمون، مانند سرطان رحم، سرطان تخمدان، سرطان سینه، اندومتریوز یا فیبروم رحم نیز بهتر است از مصرف جینسینگ خودداری کنند.
این مطالب را از دست ندهید ...- خواص جینسینگ برای سلامتی + 3 روش استفاده از آن
- قهوه جینسینگ چیست و چه خواصی دارد؟
- عوارض جینسینگ؛ از مضرات جینسینگ بیشتر بدانید!
- جینسینگ برای لاغری + معرفی بهترین جینسینگ برای کاهش وزن
- جینسینگ در شیردهی و مادران شیرده مجاز است یا نه؟
- جینسینگ در بارداری مفید است یا مضر؟
- جینسینگ با عسل چه تاثیری بر کاهش وزن دارد؟ + طرز تهیه و طریقه مصرف
- جینسینگ برای چاقی؛ آیا جینسینگ واقعا چاق میکند؟
نظرات شما
-الهام 1402/07/04
سلام وقت بخیر ببخشید من دو سه سال هست که جینسینگ استفاده میکنم یعنی بار اول چن ماهی سه چهار بسته استفاده کردم وزنم از ۶۰به ۸۰رسیده ترکش کردم وزنم اومده پایین بعد چن ماه دوباره چن بسته استفاده کردم همینطور تا الان هم که دارم استفاده میکنم دوماهی هست ترک کنم فورا لاغر میشم بعد ببخشید من موقع استفاده از جینسینگ پشت کتفم درد میکنه میزنه به قلبم دکتر رفتم گفت بخاطر استفاده از قرص جینسینگ نیست اعصاب هس یا شاید قبلا ضربه خوردی درحالی که پشت کتفم قبلا جای مشت داداشم بوده متاسفانه حالا میخام ببینم ربطش به قرص جینسینگ هست یا ضربه و اصن چرا بعد ترک قرص جینسینگ فورا وزنم میاد همون ۶۰کیلوی قبلم ممنون میشم راهنمایی کنید 🙏
کارشناس به اندام 1402/07/05
سلام وقت بخیرعزیزم ترکیباتش کورتونه که وزنتون میره بالا بعدقطعش برمیگرده مصرف نکنید مشکل دردی که فرمودین باید چک بشه بی ربط با قرصم نمیتونه باشه
- 1402/06/28
سلام ببخشید راسته ک پودر جینسینگ سرطان زاست؟؟؟!
کارشناس به اندام 1402/06/29
سلام عزیزم نه تا این حد مصرف زیاد عوارض به دنبال داره بعضی افراد هم حساسیت دارن که با مصرف مشخص میشه
-پری 1402/06/24
سلام خسته نباشید ببخشید من الان ۲۰ روزه ک قرص جینسنگ مصرف میکنم صورتمو جوش گرفته اگه مصرفشو قطع کنم جوشام از بین میره ؟چون از اول من هیچی جوش نداشتم لطفا جواب بدید
کارشناس به اندام 1402/06/25
سلام سلامت باشید بله قطع کنیداحتمالا حساسیته دیگه نخورید
-محمد 1402/06/24
سلام وقتتون بخیر.من چند دوره از پودر جی سینگ استفاده میکنم الان سر و گردنم قرمز میشه ،باید چیکار کنم خوب بشه،مشکل جدیه؟و اینکه غلظت خون گرفتم و اگه خون بدم ممکنه قرمزی سر و گردنم خوب بشه؟ممنون اگه راهنمایی کنید.
کارشناس به اندام 1402/06/25
سلام عزیز باید بامتخصص مشورت کنید بله خون دادن وحجامت خوبه
-امین 1402/05/26
سلام آقای دکتر بنده چند سال پیش یکی دوبار از پودر جینسینگ استفاده کرده بودم، چند ماه پیش سکته مغزی کردم، الحمدالله بهترم و هنوز دارم دارو مصرف میکنم، میخواستم بپرسم حالا میتونم ازین پودر دوباره استفاده کنم، خطری نداره برام؟
کارشناس به اندام 1402/05/27
سلام عزیزم مصرف نکنید
-بهمن 1402/05/26
سلام من به مدت یک سال از پودر جنسینگ استفاده کردم بعد یه دفعه درد مفاصل شدید گرفتم جوری شدم وقتی میخوابیدم دست و پام کاملا بی حس میشه انگار خون جریان نداره کف پاهام خیلی درد میکنه نفرت دارم از شبا که میخوام بخوابم بعضی وقتا کلا نمیخوابم میترسم دوباره دست پام فلج بشه و اینکه من دکتر رفتم آزمایش دادم و گفت روماتیسم داری برام دارو تجویز کرد و هیچ اثری نداشت واقعا نمیدونم آیا واقعا دچار روماتیسم شدم یا عوارض این پودر بوده اشتهام کم شده کلی مریضی اومده سراغم یعنی ممکنه عوارض این پودر باشه؟ وقتی مه میرم سر کار یا راه میرم هیچ مشکلی ندارم نه درد دارم نه هیچی فقط موقع استراحت دوار کرفتی عضلات و گزگز دست پا میشم ممنون میشم اگه راهنمایی کنید که چیکار کنم البته الان یک سالی هست که خیلی به ندرت از این پودر استفاده میکنم نه جوش زدم نه عوارضی دیگه ای دیدم فقط این درد های عضلانی که میاد سراغم دکتر گفت باد روماتیسم هستش و گلبول های سفید خون یه مقداری بالا هست دوستان خواهشن سر به خود دنبال این پودر ها و قرص ها نرید لطفا با رژیم غذایی درست و سالم خودتون رو بسازید تا دچار هیچ گونه عوارضی نشید اقای دکتر عزیز بی زحمت اگه راهنمایی مد نظرتون هست یا راهکاری دارید بهم بگید ممنون میشم
کارشناس به اندام 1402/05/27
سلام دوست عزیز توصیه میکنیم پودر قطع بشه به احتمال قوی دیگه دردی نداشته باشید
رامین 1402/05/22
سلام من مصرف کردم ولی بعداز یک هفته مصرف یه حالت افسردگی دارم بی حوصله و گیج بنظرتون دلیلش همین قرص میتونه باشه؟داروی دیگه ای هم مصرف نمیکنم
کارشناس به اندام 1402/05/23
سلام بله عزیزم مصرف وقطع کنید
-سعید 1402/05/16
عزیزان قرص جنسینگ،را خودتان حضورا بروید از،داروخانه معتبر بخرید یا خودجینسینگ را از عطاری معتبر بدون پودر شده اش،را بخرید،تمام داروها وپودرهایی که از داروخانه های انلاین میخرید تقلبی وقلابی است،نه پولتان،را به هدر دهید نه سلامتیتان را بخطر باندازید،خصوصا ازخانم شایان به هیچ عنوان خرید نکنید بخداوندی خدا همه داروهاش تقلبی است
-حامد 1402/05/12
الان میگن که وقتی صورت با خوردن پودر جوش بزنه درست بشه دیگه باید در نیاد ولی برای من درست میشه دوباره در میاد از چیه یعنی عوارض پودر هنوز تو بدنمه یا چیه دکتر ؟؟
کارشناس به اندام 1402/05/13
دوست گرامی جوش زدن میتونه حساسیت غذایی اختلال هورمونی یا عارضه دارویی باشه برای درمان کامل هم باید تحت نظر متخصص باشید وصبور
-حامد 1402/05/09
یعنی ممکنه یک سال یا بیشتر هم بمونه عوارضش خواهش میکنم جواب بدید دکتر؟؟
کارشناس به اندام 1402/05/10
عرض شد دربدن هر فرد متفاوته
-حامد 1402/05/08
چقدر مثلاً وقت نیازه واقعا نیازه دکتر میترسم خیلی طول بکشه صورتم درست شه دقیق چقدر طول میکشه عوارض تموم شه و درست شم ؟؟
کارشناس به اندام 1402/05/09
مشخص نیست عزیزم
حامد 1402/05/07
سلام وقت بخیر برای پاکسازی عوارض پودر جینسینگ که جوش زده صورتم دوماهه درست هم نمیشه چقدر زمان میبره و چه کار باید کرد تا عوارضش تموم شه؟
کارشناس به اندام 1402/05/08
سلام فقط زمان نیاز هست اب ومایعات فراوان بنوشید
-نرگس 1402/05/02
سلام من ۱۲ سالمه خیلی لاغر هستم به نظر شما قرص جنسینگ بخورم؟
کارشناس به اندام 1402/05/03
سلام نه عزیزم نخورید
- 1402/04/26
سلام من دو سه ماه پودر جنسینگ مصرف کردم واسه چاقی الان بعد یه مدت سر استخوان لگنم سیاه شده واسه چند کیلو چاقی
-مهیار 1402/04/08
سلام وقت بخیر ، این پودر که باعث جوش صورت شده میتونم از عرق کاسنی و شاهتره استفاده کنم برای درست شدنش یعنی درست میکنه اگه کنه چه مدت طول میکشه؟
کارشناس به اندام 1402/04/09
سلام صرفا درمان کننده نیست میتونیدامتحان کنید
- 1402/04/06
سلام وقتی پریود میشم میتونم استفاده کنم؟ من میخام فقط یک دوره استفاده کنم عوارض نازایی نداره؟
کارشناس به اندام 1402/04/07
سلام عزیزم استفاده نکنیدتوصیه نمیشه
-مهیار 1402/04/02
سلام وقت بخیر برای اینکه اثرات پودر جینسینگ از بین بره باید چیکار کرد مثله چاقیه صورت که باعث میشه جوش هم در بیاد ؟
کارشناس به اندام 1402/04/03
سلام عزیزم اب ومایعات بیشتر استفاده کنید
-مهدی 1402/04/02
کلا بیست روز مصرف کردم بعد اینکه بهم اثر کرد جوش ها در اومدن الان دو ماه نمیخورم جوش ها هم گم نمیشن جواب بدید
کارشناس به اندام 1402/04/03
عزیزم متخصص باید بررسی وچکاب لازم و انجام بده تا درمان رو شروع کنه
-مهدی 1402/03/31
کلا بیست روز مصرف کردم بعد اینکه یکم روم اثر کرد جوش ها در اومدن الان دو ماه نمیخورم جوش ها هم گم نمیشن
-مهدی 1402/03/30
سلام جوش صورت من که باعث و بانیش پودر شده الان دو ماه درست نشده هر روز زیاد تر میشه دکتر هم میرم پودر هم همون دو ماه میشه نمیخورم پس چرا درست نمیشه
کارشناس به اندام 1402/03/31
سلام عزیزم متخصص باید از نطرداخلی بررسی لازم وانجام بده شما برفرض یکسال پودر مصرف کردین مطمئنا زمان بیشتری میخاد تا اثرش ازبین بره