دکتر کرمانی » مجله » اخبار
صدای وزوزی که گاهی اوقات در گوش خود حس میکنیم، یکی از نشانههای تینیتوس است. این صداهای اضافی باعث میشوند که خواب سختی را تجربه کنید و شما را نگران میکنند که مبادا مشکل خاصی در سلامتییتان پیش آمده است، مثلا شنوایی خود را از دست دادهاید یا دچار سرطان مغز شدهاید. اما برای رفع […]
تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.
صدای وزوزی که گاهی اوقات در گوش خود حس میکنیم، یکی از نشانههای تینیتوس است. این صداهای اضافی باعث میشوند که خواب سختی را تجربه کنید و شما را نگران میکنند که مبادا مشکل خاصی در سلامتییتان پیش آمده است، مثلا شنوایی خود را از دست دادهاید یا دچار سرطان مغز شدهاید. اما برای رفع وزوز گوش چه باید کرد؟
به گزارش سلامت نیوز به نقل از تیتینوس، وزوز گوش اصطلاحیست برای احساس شنیدن صدا بدون اینکه هیچ صدای خارجی شنیده شود.
علائم وزوز گوش این است که شما ممکن است انواع مختلفی از صداها را بشنوید، مثلا، زنگ، زوزه کشیدن یا زمزمه کردن یا وزوز در گوش. همه اینها میتوانند پیوسته باشند یا میتوانند به صورت موقتی بیایند و بروند.
وزوز گوش ممکن است در یک گوش حس شود، یا هر دوگوش و یا حتی در وسط سر، به همین دلیل تشخیص آن دشوار است. برخی از مردم ممکن است فکر کنند صدا از بیرون میآید و آن را دنبال کنند تا زمانی که متوجه شوند که در واقع این صداها از داخل بدن خودشان است.
گاهی اوقات افراد وزوز گوش دارند که کیفیتی شبیه به موسیقی دارد و میتواند مانند یک موسیقی یا آهنگ آشنا به نظر برسد. این احساس معمولاً در افراد مسنتر که دچار کمشنوایی هستند و علاقه شدید به موسیقی دارند اتفاق میافتد. این نوع وزوز به نام وزوز موزیکال شناخته میشود.
هنوز پاسخ دقیق علت وزوز گوش مشخص نشده و تنها میدانیم که این یک بیماری نیست. به طور کلی توافق بر این است که وزوز گوش ناشی از نوعی تغییر ذهنی یا فیزیکی است که لزوماً به شنوایی مربوط نمیشود.
هنگامی که تغییری در سیستم شنوایی ایجاد شود، به عنوان مثال، کاهش شنوایی یا عفونت گوش، مقدار اطلاعات ارسال شده به مغز تغییر پیدا میکند. سپس مغز با تلاش برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر از گوش به این تغییر سطوح پاسخ میدهد و اطلاعات اضافی که به دست میآورید صدایی است که ما به آن وزوز گوش میگوییم.
بنابراین وزوز در واقع فعالیت مغز است و نه خود گوش! تنها یک تغییر در گوش نیست که میتواند منجر به وزوز گوش شود، بلکه این امر میتواند به دلیل تغییرات خاصی در سطح استرس ما باشد. برای مثال، پس از دورههای استرس زیاد، تغییر در شرایط زندگی یا رفاه عمومی یا هنگام سرماخوردگی، عفونت گوش یا مسدود شدن موم گوش.
گاهی اوقات افراد به دنبال یک رویداد واقعاً استرسزا از وزوز گوش آگاه میشوند، اما معمولاً پس از گذشت این موارد، این حالت از بین میرود.
وزوز گوش بسیار شایع است و در تمام گروههای سنی، حتی کودکان خردسال نیز گزارش شده است. حدود 30 درصد از افراد در مقطعی از زندگی خود وزوز گوش را تجربه میکنند، اما تعداد افرادی که با وزوز گوش مداوم زندگی می کنند تقریباً 13 درصد است.
وزوز گوش در افرادی که کمشنوایی یا سایر مشکلات گوش دارند شایعتر است، اما در افراد با شنوایی طبیعی نیز دیده می شود.
اولین فردی که باید با او مشورت کنید، پزشک عمومی است. ممکن است لازم باشد به یک جراح گوش، حلق و بینی ارجاع داده شوید. متخصص، شنوایی شما را ارزیابی میکند و احتمالاً اطلاعاتی در مورد وزوز گوش و بهترین روش کنترل آن به شما میدهد.
مهمترین کاری که باید انجام دهید این است که به انجام کارهایی که از آن لذت میبرید ادامه دهید. اگر زندگی خود را به گونهای متفاوت شروع کنید تا با وزوز گوش کنار بیایید، مشکلتر به نظر میرسد. ممکن است لازم باشد کارها را متفاوت انجام دهید، مثلا مطالعه همراه با موسیقی.
منبع: +
از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزهی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزهی کلمات باور دارم.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نظر شما
نام *
ایمیل
برای دریافت مشاوره خرید رژیم دکتر کرمانی شماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس میگیریم
برای دریافت مشاوره با کارشناسان فیتامینشماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس میگیریم