تا 30 سالگی فرصت جذب کلسیم را دارید!

برخی از داروهایی که استفاده می‌کنیم، می‌تواند در از دست دادن توده استخوانی تاثیرگذار باشد. مثلا کورتون. باید از مصرف مکرر و طولانی مدت کورتون خودداری کنیم. برای داشتن استخوان سالم، باید ترکیب‌های اصلی سازنده استخوان‌ها، مانند کلسیم، منیزیم، فسفر و پروتئین‌ها را استفاده کنیم. از دوران کودکی و نوجوانی، ذخایر کلسیم بدن را باید […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 4 دقیقه
تعداد بازدید 3827
تاریخ بروزرسانی
برای داشتن اسنخوان‌های سالم از منابع کلسیم و منیزیم استفاده کنیم
میانگین امتیاز 3 از 5

برخی از داروهایی که استفاده می‌کنیم، می‌تواند در از دست دادن توده استخوانی تاثیرگذار باشد. مثلا کورتون. باید از مصرف مکرر و طولانی مدت کورتون خودداری کنیم. برای داشتن استخوان سالم، باید ترکیب‌های اصلی سازنده استخوان‌ها، مانند کلسیم، منیزیم، فسفر و پروتئین‌ها را استفاده کنیم.

برای داشتن اسنخوان‌های سالم از منابع کلسیم و منیزیم استفاده کنیم
زود دیر می‌شود، همین الان به فکر مصرف غذاهای کلسیم‌دار باشید.

از دوران کودکی و نوجوانی، ذخایر کلسیم بدن را باید افزایش دهیم تا با داشتن استخوان سالم‌تر، بتوانیم به اندازه کافی فعالیت فیزیکی کنیم. منابع کلسیم شامل شیر، ماست، دوغ و پنیر است. بادام و نخود هم منابع خوبی برای کلسیم به حساب می‌آیند. در حبوبات و مغز دانه‌های دیگر هم کلسیم وجود دارد.

مصرف منابع پروتئین می‌تواند سبب استحکام استخوان‌ها. استفاده از نور خورشید، ویتامین D را به بدن ما می‌رساند. در ماهی هم، ویتامین D خوبی وجود دارد. منیزیم نیز در سلامت استخوان‌ها نقش بسزایی دارد. از منابع منیزیم می‌توان به سبزی‌های برگ‌سبز، حبوبات و مغزها اشاره کرد. مصرف برخی از مواد غذایی سبب تسریع پوکی استخوان می‌شود.

باید از مصرف غذاهای شور خودداری کرد زیرا مانع جذب کلسیم می شوند .مصرف کافئین نیز مانع جذب کلسیم می شود. باید مصرف کافئین را به حداقل برسانیم. زیرا منجر به پوکی استخوان می شود. سطح ویتامین دی بدن نیز نباید از عدد ۳۰ کمتر باشد. باید ببینیم آیا مقدار کلسیمی که در روز استفاده می‌کنیم کافی است یا  به اندازه کافی ویتامین D داریم؟

ورزش در ساختن توده استخوانی قوی کمک کننده است. نکته‌های تغذیه‌ای باید از دوران نوجوانی و جوانی رعایت شود. ذخایر کلسیم بدن باید پر باشد تا بتوان این ذخایر را در طول عمر استفاده کند. بیشترین جذب کلسیم تا ۳۰ سالگی است. البته بعد از آن هم بدن مقداری کلسیم جذب خواهد کرد.

بیشتر بخوانید:  8 توصیه برای اولین مسافرت با کوچولوها

همانطور که گفتیم باید حواستان به داروهایی باشد که با کلسیم میانه خوبی ندارند. باید از مصرف مکرر و طولانی مدت کورتون خودداری کنیم. همچنین برخی از داروهایی به استخوان آسیب می‌رساند که برای تیروئید استفاده می‌شود. باید حتماً روزانه ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی داشته باشیم و به اندازه کافی لبنیات مصرف کنیم.

تا 30 سالگی فرصت جذب کلسیم را دارید! - 1 - - اخبار
مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 3 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*