ایرانی‌ها رکورددار مصرف دارو در جهان!

مدیر مسئول سازمان بیمه سلامت به ایرانی‌ها اخطار جدیدی داده است. طبق گزارش سازمان بیمه سلامت، ایرانی‌ها به اندازه یک کشور یک و نیم میلیاردی دارو مصرف می‌کنند. درحالی که جمعیت ایران حدود 80 میلیون نفر است. یعنی ایرانی‌ها به اندازه کشور 1.5 میلیاردی چین از دارو استفاده می‌کنند. این آمار نشان‌دهنده رابطه ناسالم در […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 5 دقیقه
تعداد بازدید 3005
تاریخ انتشار
میزان مصرف داروهای ایرانی ها
میانگین امتیاز 5 از 5

مدیر مسئول سازمان بیمه سلامت به ایرانی‌ها اخطار جدیدی داده است. طبق گزارش سازمان بیمه سلامت، ایرانی‌ها به اندازه یک کشور یک و نیم میلیاردی دارو مصرف می‌کنند. درحالی که جمعیت ایران حدود 80 میلیون نفر است. یعنی ایرانی‌ها به اندازه کشور 1.5 میلیاردی چین از دارو استفاده می‌کنند. این آمار نشان‌دهنده رابطه ناسالم در بازار دارویی ایران است.

طبق این گزارش ایران از نظر مصرف دارو جزء سه کشور اول دنیاست. بسیاری از پزشکان بدون ملاحظه بیش از اندازه استاندارد دارو تجویز می‌کنند و بازار قاچاق دارو نیز در ایران بسیار گسترده است. بطور معمول پزشکان نباید بیش از 2 یا 3 قلم دارو برای هر بیماری تجویز کنند. حداقل پنج درصد از نسخه‌های هر پزشک باید شامل 5 قلم دارو باشد. با این حال بسیاری از پزشکان ملاحظه این امر را نمی‌کنند.

مصرف خودسرانه دارو در ایران

قاچاق دارو نیز تاثیر زیادی بر این موضوع دارد. در سیستم دارویی کشور موارد بسیار زیادی داروهای گران قیمت به خصوص داروهای بیماران خاص مانند هموفیلی‌ با نرخ دولتی و دفترچه فروخته می‌شود. اما به خاطر وجود شبکه قاچاق دارویی وسیع کشور همان دارویی که با نرخ دولتی فروخته شده بود، به چرخه دارویی کشور بر می‌گردد و دوباره با قیمت گران‌تر به مشتری‌های بازارسیاه فروخته می‌شود.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفتند که درباره این موضوع آمار دقیقی وجود ندارد. اما داروهایی که با این روش از داروخانه‌‌ها خارج شدند و به سیستم دارویی برگشتند و به قیمت آزاد خرید و فروش می‌شوند بسیار زیاد است. روابط ناسالم همچنان به میزان زیادی در بازار دارویی کشور وجود دارد.

از نظر ایشان تنها راه کنترل این بازار سیاه اجرای کامل طرخ نسخه نویسی الکترونیکی است. با اجرایی شدن نسخه الکترونیکی داروهای گرانقیمت و بیماران خاص در این سیستم بهتر کنترل می‌شود و امکان قاچاق آنها کمتر خواهد شد. در نسخه نویسی الکترونیکی هر دارو یک کد خاص دارد و با فروش آن، کد در سیستم باطل شده و هیچ داروخانه دیگری اجازه فروش آن را ندارد.

بیشتر بخوانید:  چرا خوردن موز قبل از ورزش خوب است؟

البته در حال حاضر تقریبا 94 درصد از داروخانه‌های کشور به سیستم نسخه نویسی الکترونیک مجهز هستند. درصد بالایی از مطب‌ها نیز سیستم را دارند. حدود 1200 مطبی که اخیرا با سازمان بیمه سلامت قرارداد بسته‌اند ملزمند برای همه بیماران نسخته الکترونیکی صادر کنند.

قبلا نسخه کاغذی نوشته می‌شد و اگر یک داروخانه دو قلم دارو  از یک نسخه را نداشت و نسخه پیچیده می شد، دیگر نسخه باطل بود و فرد نمی توانست اقلام باقیمانده را با پوشش بیمه‌ای تهیه و باید آن را با نرخ آزاد می‌خرید. اما اکنون با استفاده از سیستم نسخه نویسی الکترونیک اگر یک داروخانه چند قلم دارو را از یک نسخه نداشت و نسخه پیچیده شد فرد می‌تواند بقیه اقلام را از داروخانه دیگر با پوشش بیمه‌ای و نرخ دولتی تهیه کند.

ایرانی‌ها رکورددار مصرف دارو در جهان! - 1 - - اخبار

مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 5 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*