
فواید انار
به این دانههای سرخ با آن قلب سفیدشان نگاه کنید؟ زیبایی و نظم بینظیرشان هوش از سر انسان میبرد و چه هنری بالاتر از این! یاقوتهای سرخی که به قول آقای رحماندوست «دسته به دسته با نظم و ترتیب یک جا نشسته» هستند. باورتان نمیشود همین دانهها چقدر خاصیت دارند. یاقوتهای بینظیر انار برای قلب مفید هستند و درد معده را خوب میکنند. همچنین پیری را به تأخیر میاندازند و سرطان را از جان شما دور میکنند. با ما باشید تا گوشهای از خواص شگفت انگیز انار را بررسی کنیم هر چند که بسیاری از خواص مهم این میوه بهشتی همچنان بر اهالی علم ناشناخته مانده است.
۱- مقابله با سرطان
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ سرشار از آنتیاکسیدانهای بسیار قوی است که برای مقابله با سرطان فوقالعاده عمل میکنند. از این گذشته این میوه خوش آب و رنگ جلوی پیشرفت سرطان را نیز می گیرد. واقعیت این است که خواص ضد التهابی و آنتیاکسیدانی دارد.
انار تکثیر سلولهای سرطانی را کاهش می دهد. این میوه بهشتی بهخصوص برای مقابله با سرطان پروستات، سینه و کولون موثر است. به دلیل اینکه هورمونهای استروژن را تنظیم میکند. همچنین سرشار از ایزوفلاونهاست که به کاهش سلولهای سرطانی کمک زیادی میکند. اگر برای صبحانه یک لیوان آب انار میل کنید خدمت بزرگی به سلامتی خود میکنید.
۲- خداحافظ آلزایمر
مصرف منظم این میوه سبب جلوگیری از آسیبهای عصبی میشود. هنوز پژوهش های جامع و دقیقی در این رابطه انجام نشده است اما به نظر میرسد که تأثیر آنتیاکسیدانی آن از سیستم عصبی ما در برابر آسیبهای پیری حفاظت کرده است. به این ترتیب از ابتلا به بیماری آلزایمر نیز پیشگیری میکند.
۳- سلامت قلب و عروق
مصرف انار میزان چربی بد و فشار خون بالا را کاهش میدهد و باعث بهبود جریان خون میشود. این خواص ناشی از وجود فلاوونوئیدهای آن است که آنتیاکسیدانهای بسیار قوی محسوب میشوند. برای کاهش چربی خونتان روزانه یک لیوان آب انار میل کنید. البته مصرف دانههای انار نیز به همین میزان موثر است.
۴- ضدسرفه طبیعی
انار دارای میزان زیادی ویتامین B6 میباشد که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. به دیگر خاصیت های انار، ضدالتهابی فلاوونوئیدها و خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسیاش را نیز اضافه کنید. از این رو برای سرفههایی که همچنان ادامه دارند عالی است. هر روز دو مرتبه با آب انار گلو را قرقره کنید. این میوه حتی برای لثه هم مفید است.
۵- مقابله با مشکلات گوارشی
از زمان قدیم انار را برای مقابله با مشکلات گوارشی استفاده میکردند. فلاوونوئیدها و فیبرهای موجود در این میوه و بهخصوص خواص ضدباکتریایی، ضد ویروسی و ضدالتهابی آن برای سیستم گوارش بدن بسیار مفید است. اگر از مشکلاتی مانند نفخ، اسهال، سنگینی معده رنج میبرید و به راحتی نمیتوانید غذاها را هضم کنید به سراغ انار بروید.
۶- پوستی زیبا و شفاف
انار تأثیر زیادی روی شفاف شدن پوست دارد. آنتیاکسیدان بالای این میوه پیری را از پوست شما دور میکند. امروزه از خواص این میوه در تهیه محصولات آرایشی نیز بیشتر استفاده میشود. به عقیده متخصصان در فیبرهای پوست تأثیر میگذارد و خاصیت ارتجاعی آنها را بالا میبرد. البته توجه داشته باشید ۸۰ درصد تأثیر مثبت این میوه روی پوست از طریق مصرف آن و نه از راه استفاده خارجی بدست می آید.
توصیه می کنیم برای کمرنگ کردن لکههای قهوهای روی پوست آب انار را با کمیروغن زیتون مخلوط کرده و روی پوست بمالید. متخصصان استرالیایی معتقدند که انار دارای آنتی اکسیدان فراوانی است که مهمی در زیبایی پوست دارد. آب انار برای پوست بسیار مناسب است و به قسمتهای عمیق پوست نفوذ و موجب هیدراسیون قوی میشود. با فشردن دانههای آن بر روی پوست میتوان پوست را لایه برداری کرد.
برخی از دیگر فواید انار برای پوست عبارت است از:
۱٫ آنتی اکسیدان قدرتمند: تغذیه پوست در پیشگیری از پیری زودرس آن بسیار ضروری است.
۲٫ بازسازی بافت سلولی: نه تنها انار ضد التهاب است بلکه میزان بالایی از اسیدهای چرب ضروری دارد که به طور خارقالعادهای موجب تحریک سلولهای پوستی و بازسازی آنها میشود.
۳٫ قدرت ضد پیری: لایههای بیرونی پوست از کلاژن و فیبرهای الاستیک تشکیل شده است. چین و چروکها به دلیل کاهش میزان کلاژن، الاستیک و ویتامین ث ایجاد میشوند. یک عدد انار ۴۸ درصد ویتامین ث روزانه را تامین میکند.
۷- گنجینه آنتیاکسیدانها
تمام میوههای قرمز رنگ حاوی آنتیاکسیدان هستند و همانطور که گفتیم انار در رأس همه این میوهها قرار دارد. آنتیاکسیدانهای این میوه حتی بیشتر از چای سفید است. این میزان آنتیاکسیدان بالا این شایستگی را به انار میدهد که جایگاه ثابتی در سبد میوهتان داشته باشد. با مصرف روزی یک انار باک آنتیاکسیدانتان را پر کنید. انار همچنین سرشار از ویتامینهای B5، B6، ویتامین C و مس است.
۸- انار را با استاتین مصرف نکنید
طبیعی بودن این میوه دلیل نمیشود که بیحساب و کتاب مصرف شود. اگر شما هم اکنون در حال مصرف داروهای استاتین هستید قبل از مصرف منظم حتماً با پزشک خود مشورت کنید. استاتین دارویی است که برای کنترل چربی خون بالا مصرف میشود. در واقع این میوه خواص داروهای استاتین را بالا می برد و برای همین باعث ایجاد مسمومیت می شود. حواستان به مصرف آب این میوه باشد. معمولاً آبمیوهها همیشه شیرینتر هستند. برای همین توصیه میکنیم آب انارهای بدون قند و بدون مواد نگهدارنده استفاده کنید.
۹- معجزه انار در درمان بیماریهای التهابی
نتایج پژوهشی جدید ساخت نوعی ترکیب موجود در پوست و میوه انار به دلیل خواص ضدالتهابی برای مقابله با آلزایمر و پارکینسون مفید است. گروهی از متخصصان علوم پزشکی دانشگاه «هادرسفیلد» در این پژوهش دریافتند وجود این ترکیب ضدالتهابی در انار روزنهای در بررسی های جدید خواهد بود تا بتوان به کمک آن، این دو بیماری ناتوانکننده را ریشهکن کرد. بنابر اطلاعات جمعآوری شده در مرکز بینالمللی بیماری آلزایمر تا سال ۲۰۵۰ میلادی شمار مبتلایان به زوال عقل سه برابر خواهد شد.
اکنون متخصصان این دانشگاه ترکیبی را در میوه و پوست انار مشاهده کردند که میتواند مانع از التهاب سلولهای مغزی شود. دکتر «الیومایوکان اولاجید»، متخصص ارشد این مطالعه و تیم تحقیقاتیاش به بررسی خاصیت ضدالتهابی این میوه پرداخته و ترکیب موجود در آن را روی سلولهای مغزی موشها آزمایش کردند. همچنین آنان به بررسی رابطه بین این ترکیب و هر گونه نشانهای از التهاب در سلولهای مغزی این حیوانات پرداختند.
به گزارش مدیکال دیلی، به گفته این متخصصان ترکیب موجود در انار حاکی از کاهش سطح التهاب در سلولهای مغزی موشها بود هرچند پیش از آغاز آزمایشها روی نمونههای انسانی باید بررسیهای بیشتری در این زمینه انجام شود.
نظرات شما
مریم ۲۹ خرداد ۱۴۰۰
وقتتان بهخیر درباره برگ درخت انار و خواص آن برای لاغری هم اگه ممکنه بفرمایید
کارشناس به اندام ۰۶ تیر ۱۴۰۰
سلام دوست عزیز بله اینکارو انجام خواهیم داد
فریبا ۲۴ دی ۱۳۹۹
کالریش چقدره خب دکترجان؟؟ همه چیزو گفتید جز کالریشو
کارشناس به اندام ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
دوست عزیز، هر 100 گرم دانه انار، دارای 60 کالری هست.