رژیم تنبلی تخمدان: غذاهای مجاز در برنامه غذایی پلی کیستیک

رژیم تنبلی تخمدان یکی از بهترین روش‌ها برای بهبود علائم این بیماری است زیرا تقریباً 10 درصد از زنان جوان دارای یک اختلال هورمونی به نام سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) هستند. زنان مبتلا به PCOS اغلب مقاومت به انسولین دارند (یعنی بدن آنها به ‌صورت صحیح از انسولین استفاده نمی‌کند.) در نتیجه انسولین بیش […]

رژیم تنبلی تخمدان شامل پروتئین و چربی سالم بالا و کربوهیدرات کم است.
4.7 از 5

زمان مطالعه 35 دقیقه

تعداد بازدید 6728

تاریخ انتشار

رژیم تنبلی تخمدان یکی از بهترین روش‌ها برای بهبود علائم این بیماری است زیرا تقریباً 10 درصد از زنان جوان دارای یک اختلال هورمونی به نام سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) هستند. زنان مبتلا به PCOS اغلب مقاومت به انسولین دارند (یعنی بدن آنها به ‌صورت صحیح از انسولین استفاده نمی‌کند.) در نتیجه انسولین بیش از حد در بدن‌شان ایجاد می‌شود.

افزایش تولید آندروژن‌ها یا هورمون‌های مردانه نیز از مشخصه‌های PCOS است. این ناهنجاری‌های هورمونی می‌توانند باعث اختلالات متابولیک و مشکلاتی در تولید مثل شوند.

با این‌ حال لازم است بدانید که سبک زندگی، مانند نوع و مقدار غذایی که می‌خورید و همچنین فعالیت و ورزشی که انجام می‌دهید، می‌تواند علائم PCOS را بهبود بخشد.

در این مطلب به‌طور خاص به بررسی رژیم غذایی درمان پلی کیستیک می‌پردازیم. همچنین یک نمونه برنامه غذایی پلی کیستیک را برای شما آورده‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

تخمدان پلی کیستیک چیست؟

PCOS یا تنبلی تخمدان وضعیتی است مختص زنان که به دلیل عدم تعادل هورمون‌های جنسی آنها اتفاق می‌افتد و ممکن است منجربه موارد زیر شود:

  • تغییر در چرخه قاعدگی
  • مشکلات پوستی مانند آکنه
  • افزایش رشد مو در صورت و بدن
  • کیست تخمدان
  • مشکل باردارشدن

PCOS تا 10 درصد از زنان را تحت‌ تاثیر قرار می‌دهد و علت آن هنوز مشخص نیست، اما ممکن است ژنتیکی باشد، زیرا زنان مبتلابه سندرم تخمدان پلی کیستیک احتمالاً مادر یا خواهرشان مبتلابه PCOS هستند.

این اختلال در زنان معمولاً در دهه 20 یا 30 یا گاهی‌اوقات در سنین نوجوانی تشخیص داده می‌شود.

چگونه رژیم غذایی بر تخمدان پلی کیستیک اثر می‌گذارد؟

دو روش اصلی که رژیم غذایی تخمدان پلی کیستیک بر بهبود این اختلال تأثیر می‌گذارد، مدیریت وزن، مدیریت تولید و مقاومت به انسولین هستند.

بااین‌حال، انسولین نقش مهم‌تری در PCOS ایفا می‌کند. بنابراین مدیریت سطح انسولین با رژیم غذایی تخمدان پلی کیستیک، یکی از بهترین اقداماتیست که افراد می‌توانند برای مدیریت این بیماری انجام دهند. بسیاری از افراد مبتلابه PCOS مقاومت به انسولین دارند.

درواقع، بیش از 50 درصد از افراد مبتلابه سندرم تخمدان پلی کیستیک، قبل از 40 سالگی به دیابت یا پیش‌دیابت مبتلا می‌شوند. دیابت ارتباط مستقیمی با نحوه پردازش انسولین در بدن دارد.

پیروی از یک رژیم غذایی که نیازهای غذایی فرد را برآورده کرده، وزن سالمی برای او به ارمغان آورده و سطح انسولین خون او را تا حد مطلوب افزایش دهد، می‌تواند به افراد مبتلابه PCOS کمک کند تا احساس بهتری داشته باشند.

رژیم‌ها و عادات غذایی اشتباه در تخمدان پلی کیستیک

مطالعات نشان می‌دهند بهترین عادت غذایی برای زنان مبتلابه سندرم تخمدان پلی کیستیک این است که کربوهیدرات کمی را در رژیم غذایی خود گنجانده و در عوض چربی فراوانی مصرف می‌کنند.

اگرچه شکی نیست که کاهش وزن برای بهبود علائم و کاهش خطر سلامتی در زنان دارای اضافه وزن مبتلابه PCOS مهم است، با این‌ حال حتی بیمارانی که دارای وزن سالم هستند، هم باید از قوانین رژیم غذایی تخمدان پلی کیستیک پیروی کنند.

بنابراین توصیه‌های غذایی که بر پایه‌ی اصلاح مصرف درشت مغذی‌ها و اصلاح کیفیت چربی‌ها و کربوهیدرات‌های مصرف‌شده تمرکز دارد، ممکن است برای همه زنان مبتلابه سندرم تخمدان پلی کیستیک مفید باشد.

یافته‌های محققان نشان می‌دهند زنان مبتلابه PCOS باید اطمینان حاصل کنند که رژیم غذایی آنها شامل کربوهیدرات‌های با کیفیت خوب، شاخص گلیسمی پایین و چربی اشباع محدود باشد.

رژیم تنبلی تخمدان: غذاهای مجاز در برنامه غذایی پلی کیستیک - 1 - رژیم تنبلی تخمدان - بیماری و درمان

ویژگی‌های برنامه غذایی پلی کیستیک

رژیم غذایی تخمدان پلی کیستیک دارای قوانین مشخصی است. تحقیقات نشان می‌دهد تغییر سبک زندگی، اولین راه درمان برای زنان مبتلا به PCOS است.

زنانی که کمتر از 5 تا 10 درصد وزن بدن خود را کاهش می‌دهند، بهبود قابل توجهی در میزان تخمک‌گذاری را تجربه می‌کنند. بنابراین داشتن یک رژیم غذایی سالم که علاوه بر کنترل قند خون، باعث کاهش وزن بیمار شود نقش موثری را در بهبود علائم PCOS ایفا خواهد کرد.

به‌طور کلی رژیم غذایی تخمدان پلی کیستیک بر پایه‌ی نکات زیر استوار می‌باشد:

کربوهیدرات‌های با کیفیت و فیبر بالا

زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک در مقایسه با زنانی که PCOS ندارند، بیشتر در معرض ابتلابه دیابت نوع 2 هستند. م

انند رژیم غذایی دیابتی، برای زنان مبتلابه PCOS مصرف کربوهیدرات‌های با فیبر بالا و با کیفیت بسیار مهم است. این کار به تثبیت سطح قند خون شما کمک می‌کند.

رژیم غذایی درمان پلی کیستیک حاوی کربوهیدرات کم اما سالم است.

رژیم غذایی درمان پلی کیستیک حاوی کربوهیدرات کم اما سالم است.

پیروی از یک رژیم غذایی متعادل

مصرف یک رژیم غذایی متعادل PCOS به حفظ بدن در حالت خنثی و هموستاتیک کمک می‌کند. یک رژیم غذایی مناسب برای تنبلی تخمدان به انسولین اجازه می‌دهد با رساندن گلوکز به سلول‌های شما برای تولید انرژی، وظیفه خود را به درستی انجام دهد.

این فرآیند منجربه کاهش انسولین در جریان خون شده و در نهایت تولید آندروژن را کاهش می‌دهد و بدین‌ ترتیب علائم PCOS کاهش می‌یابد.

 روال منظم برای غذا خوردن

در رژیم غذایی تنبلی تخمدان وعده‌های غذایی را نباید حذف کنید. حذف وعده‌های غذایی می‌تواند سطح قند خون شما را پایین بیاورد و منجربه میل بیشتر به غذا و زیاده‌روی در خوردن شود.

رعایت یک برنامه منظم باعث می‌شود سطح قند خون شما تثبیت شود. قند خون پایدار به تولید مناسب آندروژن در بدن شما کمک می‌کند. تولید مناسب آندروژن مساوی است با علائم PCOS با شدت کمتر.

برخی از پزشکان برای تنظیم بهتر قند خون و ایجاد عادات بهتر، خوردن وعده‌های غذایی کوچک‌تر با تعداد بیشتر در روز را توصیه می‌کنند.

مصرف غذاهای غنی از مواد مغذی، سرشار از ویتامین و مواد معدنی

مطالعات نشان می‌دهد که مصرف غذاهای سرشار از ویتامین D، ویتامین B، ید، سلنیوم و منیزیم تا حد زیادی به بهبود مقاومت به انسولین و کاهش شدت علائم مرتبط با PCOS کمک می‌کند.

در جدول زیر مواد غذایی دارای ویتامین و املاح رژیم غذایی برای تنبلی تخمدان ذکر شده را می‌بینید:

ویتامین و املاح معدنی نمونه ماده غذایی
ویتامین D ماهی سالمون، تخم‌مرغ، قارچ، شیر غنی شده با ویتامین D
ویتامین B ماهی تن، بادام، بادمجان، توت‌فرنگی، ذرت، پرتقال، لوبیا
سلنیوم ماهی تن، سالمون، گوشت قرمز، غلات غنی شده، بوقلمون، تخم‌مرغ، پنیر دلمه، اسفناج
منیزیم آووکادو، شکلات تلخ، آجیل، مغز دانه‌ها، غلات کامل، موز

غذاهای مجاز در رژیم تنبلی تخمدان

رژیم غذایی تخمدان پلی کیستیک قوانین خاص خود را دارد. اگر به PCOS مبتلا شده‌اید، به اضافه‌کردن این غذاها به رژیم غذایی خود توجه کنید!

سبزیجات

مهم نیست از چه رژیمی پیروی می‌کنید، سبزیجات برگ سبز همیشه در برنامه غذایی پلی کیستیک گزینه خوبی هستند. آنها سرشار از مواد مغذی بوده و کم‌کالری می‌باشند و برای کاهش وزن ایده‌آل هستند.

اما مهمتر از همه برای مبتلایان به PCOS، سبزیجات برگ سبز مانند کلم پیچ یا اسفناج حاوی سطوح بالایی از ویتامین B هستند. به‌طور باورنکردنی، بیش از 80 درصد از زنانی که از PCOS رنج می‌برند، کمبود ویتامین B دارند! این ویتامین خاص با بسیاری از علائم PCOS مرتبط است، ازجمله:

گوشت بدون چربی و ارگانیک

خوردن گوشت بدون چربی برای رژیم برای تنبلی تخمدان ضروری است و اگرچه ممکن است گران‌تر از گوشت‌های پرچرب آن باشد، اما این هزینه اضافی می‌تواند ارزش آن را داشته باشد.

این امر به‌ویژه برای مبتلایان به سندرم تخمدان پلی کیستیک صادق است، زیرا ممکن است کاهش وزن در آنها به دلیل عدم تعادل هورمونی دشوارتر باشد.

مصرف گوشت ارگانیک به همان اندازه مهم است که محتوای چربی غذاهای شما اهمیت دارد. گوشت غیر ارگانیک معمولاً حاوی سطوح بالاتری از هورمون‌هاست که به دام داده می‌شود و این می‌تواند مستقیماً بر سطح هورمون‌های انسانی تأثیر بگذارد.

از سوی دیگر، گوشت ارگانیک معمولاً دارای سطوح بسیار پایین‌تری از هورمون‌های حیوانی است و درصورت عدم تعادل هورمونی، خوردن آن ایمن‌تر می‌باشد.

چربی‌های سالم

در رژیم تنبلی تخمدان باید حتما از چربی و غذاهای پرچرب استفاده کنید اما چربی سالم! از آووکادو گرفته تا ماهی‌های چرب، چربی‌های سالم زیادی وجود دارند که می‌توانید در رژیم غذایی خود از آنها لذت ببرید و اینها برای کنترل PCOS بسیار مهم هستند.

چربی‌های سالم منبع اسیدهای چرب ضروری هستند که اجزای کلیدی در حفظ دیواره‌های سلولی می‌باشند. همچنین، این چربی‌ها برای تعادل مناسب هورمون‌ها و همچنین کنترل وزن شما کلیدی می‌باشند.

یکی از نگرانی‌های بسیار بزرگ برای زنانی که PCOS را تجربه می‌کنند باروری است، که اسیدهای چرب نقش اساسی در آن دارند. امگا 3 که در منابعی مانند ماهی یا دانه کتان یافت می‌شود، به موارد زیر کمک می‌کند:

  • تنظیم هورمون‌ها
  • کاهش حساسیت بدن به پرولاکتین، (هورمونی که می‌تواند تخمک‌گذاری را سرکوب کند).
  • افزایش جریان خون در رحم
  • کمک به اسپرم برای رسیدن به تخمک
  • تنظیم چرخه قاعدگی

انواع توت‌ها، آجیل، چای سبز (هر چیزی که حاوی آنتی‌اکسیدان بالایی باشد!)

اگرچه این دسته‌بندی گسترده است، اما به عنوان مثال، غذاهایی مثل توت‌فرنگی، شکلات تلخ و گردو، همگی دارای سطوح بالایی از آنتی‌اکسیدان می‌باشند. همه این غذاها برای یک رژیم غذایی سالم در هر شرایطی بسیار مهم هستند، اما اگر PCOS دارید، در رژیم غذایی پلی کیستیک اهمیت بیشتری پیدا می‌کنند.

نشان داده شده است که زنان مبتلابه PCOS دارای سطح بالاتری از استرس اکسیداتیو هستند که با خوردن سطوح بالاتر آنتی‌اکسیدان در رژیم غذایی می‌توان با آن مبارزه کرد.

هنگام انتخاب این غذاها، مهم است که به شاخص گلیسمی (GI) آنها نگاه کنید، زیرا برخی از میوه‌ها می‌توانند باعث افزایش سطح قند خون شوند که می‌تواند پیامدهایی برای دیابت ناشی از PCOS داشته باشد.

غلات کامل

زنانی که از PCOS رنج می‌برند، چهار برابر بیشتر درمعرض ابتلابه دیابت نوع 2 هستند. غلات سبوس‌دار حاوی سطوح بالایی از فیبر هستند که می‌تواند به مدیریت سطح انسولین کمک کند.

غذاهای دارای فیبر بالا، مانند جو، لوبیا، آجیل، میوه‌های خشک یا برنج سبوس‌دار، کربوهیدرات‌های “کند رهش” هستند. این بدان معناست که آنها قند را با سرعت آهسته‌تر و منظم‌تری وارد خون می‌کنند و بنابراین کمتر احتمال دارد باعث افزایش سطح قند خون مرتبط با دیابت نوع 2 شوند.

غذا‌های غیر مجاز برای تخمدان پلی کیستیک کدامند؟

با توجه به قوانینی که در رژیم غذایی تخمدان پلی کیستیک گفته شد، مشخصا برخی از غذاها برای بیماران PCOS مضر بوده و تا حد امکان باید از آنها اجتناب شود:

لبنیات

برای درک اینکه مبتلایان به پلی کیستیک چرا باید از مصرف لبنیات اجتناب کنند، باید نقش فاکتور رشد انسولین 1 (IGF-1) را بدانید.

به‌طور خلاصه، IGF-1 ساختار و نقش انسولین را در بدن شما تقلید می‌کند و نشان داده شده است که زنان مبتلابه PCOS سطوح بسیار بالاتری از IGF-1 نسبت به سایر افراد دارند.

IGF-1 که در محصولات شیر گاو یافت می‌شود، دقیقاً همان ساختار IFG-1 انسان را دارد و بنابراین سطح آن را در بدن شما افزایش می‌دهد!

غذاهای فراوری شده

در رژیم غذایی درمان پلی کیستیک مواد غذایی فرآوری شده و دارای مواد نگهدارنده جایی ندارند زیرا غذاهای فرآوری شده دارای شاخص گلیسمی (GI) بالاتری هستند که مستقیماً با تولید انسولین و دیابت مرتبط است.

همان‌طور که قبلا ذکر شد، زنان مبتلابه PCOS بسیار بیشتر در معرض ابتلابه دیابت هستند و بنابراین بسیار مهم است که از غذاهای دارای شاخص گلیسمی بالا که احتمالا منجربه افزایش قند خون شما می‌شود اجتناب کنند.

غذاهای دارای شاخص گلیسمی بالا بیشتر شامل غذاهای فرآوری شده مانند بیسکویت، کیک و غذاهای آماده می‌شوند، اما کربوهیدرات‌هایی مانند سیب‌زمینی سفید، نان سفید و برنج سفید نیز GI بالایی دارند.

در برنامه غذایی پلی کیستیک تا جای ممکن باید از مصرف مواد غذایی دارای نگه دارنده اجتناب کنید.

در برنامه غذایی پلی کیستیک تا جای ممکن باید از مصرف مواد غذایی دارای نگه دارنده اجتناب کنید.

چربی‌های ناسالم

قبلاً گفتیم «چربی‌های سالم» می‌توانند نقش مثبتی در مدیریت سندرم تخمدان پلی کیستیک داشته باشند و عکس آن برای «چربی‌های بد» صادق است.

غذاهایی که دارای چربی‌های اشباع یا هیدروژنه هستند، شامل محصولات لبنی مانند خامه یا پنیر و گوشت قرمز چرب و همچنین غذاهای فرآوری شده یا سرخ شده می‌شوند.

این چربی‌های ناسالم می‌توانند تولید استروژن را افزایش دهند که می‌تواند علائم PCOS شما را بدتر کند و منجربه افزایش وزن شود که می‌تواند علائم بیماری را بدتر کند.

محصولات سویا

زنان مبتلابه سندرم تخمدان پلی کیستیک معمولا سطح استروژن بالاتر از حد طبیعی دارند. نشان داده شده است محصولات سویا سطح استروژن را افزایش می‌دهند که برای افرادی که استروژن پایینی دارند عالی است، اما می‌تواند برای کسانی که PCOS یا سایر شرایط غالب استروژن را دارند مضر باشد.

در حالی که هنوز بحث‌هایی در مورد تأثیر سویا بر سطوح استروژن وجود دارد، اما اگر از PCOS رنج می‌برید، بهتر است محصولات سویا را از رژیم غذایی تخمدان پلی کیستیک حذف کنید.

گلوتن

اگرچه داشتن PCOS باعث عدم تحمل گلوتن در شما نمی‌شود، اما به بسیاری از زنان مبتلابه این بیماری توصیه می‌شود تا آن را از رژیم غذایی خود حذف کنند.

این به این دلیل است که گلوتن ممکن است باعث ایجاد التهاب شود که می‌تواند منجربه مقاومت به انسولین و افزایش خطر ابتلابه دیابت شود.

همچنین نشان داده شده است افرادی که دارای سطوح بالاتر التهاب هستند، تولید آندروژن اضافی دارند که می‌تواند به افزایش وزن و قاعدگی نامنظم منجر شود که هر دو از علائم رایج PCOS هستند.

دیگر مواد غذایی نامناسب

کربوهیدرات‌های تصفیه شده نیز باعث التهاب می شوند، مقاومت به انسولین را تشدید می کنند و باید از مصرف آنها اجتناب یا به طور قابل توجهی محدود شود. اینها شامل غذاهای بسیار فرآوری شده مانند:

  • نان سفید
  • کلوچه
  • شیرینی‌های صبحانه
  • دسرهای شیرین
  • هر چیزی که با آرد سفید درست شود
  • نودل های پاستا (پاستا تهیه شده از آرد لوبیا یا عدس به جای آرد گندم یک جایگزین مغذی است.)
  • شکر، نوشابه و آبمیوه غیرطبیعی

با این حال، قبل از حذف تعدادی از غذاها از رژیم غذایی خود، بهتر است با یک پزشک صحبت کنید. آنها می توانند یک برنامه غذایی مناسب برای شما و نیازهای فردی شما توصیه کنند.

نمونه برنامه غذایی برای تخمدان پلی کیستیک

یک نمونه برنامه رژیم غذایی برای تخمدان پلی کیستیک به‌ صورت زیر می‌باشد:

وعده غذایی نمونه غذایی
صبحانه  آووکادو + نان گندم کامل + 1 تخم مرغ یا

2/1 فنجان جو + 1 ق غ ددانه چیا یا

بذر کتان + 1 ق غ کره آجیل + 2/1 فنجان توت یا

1 فنجان ماست یونانی + 1 فنجان تمشک + 1 ق غ شاهدانه یا

دانه چیا + 1 ق پودر دارچین یا

2 عدد تخم مرغ + 1 فنجان اسفناج + 4/1 فنجان گوجه فرنگی خرد شده + آووکادو + کمی زردچوبه یا

اسموتی شامل 1 فنجان شیر بادام ساده + 1 پیمانه پودر پروتئین (با مشورت پزشک) + 1 فنجان ماست یونانی ساده + 1 فنجان گل کلم + 1 فنجان اسفناج + 1 ق غ کره بادام زمینی + کمی دارچین

ناهار  2 فنجان فلفل و قارچ + 100 گرم کاهو + 4/1 فنجان لوبیا پخته + کمی ذرت ارگانیک یا

استیک سرخ شده + 2 فنجان گل کلم خرد شده + آووکادو + 4/1 فنجان برنج قهوه‌ای پخته شده + کمی گشنیز یا

2 تخم مرغ آب‌پز + 2/1 آووکادو + 1 فنجان برنج قهوه‌ای + 1 عدد هویج + 2/1 فنجان فلفل دلمه‌ای قرمز + 2/1 فنجان گوجه فرنگی

شام 100 گرم سالمون کبابی + 4/1 کینوا پخته شده + 2 فنجان کلم بروکلی بخارپز + کمی سس (1 ق چ آبلیمو تازه + کمی شوید + 3 ق غ ماست یونانی ساده) یا

2 فنجان سبزیجات بخارپز + 2/1 فنجان سیب زمینی پخته + کمی سس (روغن زیتون + سرکه بالزامیک + آبلیمو تازه) + 2/1 آووکادو یا

پیتزای مرغ (با آرد گندم کامل + 1 ق غ سس پستو + 100 گرم مرغ پخته خرد شده + پنیر  پارمزان) + کمی سرکه بالزامیک + سالاد (3/4 فنجان خیار خرد شده + 4/1 فنجان پیاز قرمز خرد شده + 1 ق چ روغن زیتون + کمی آبلمیو تازه + کمی نمک دریا

میان وعده‌ 1 فنجان سبزیجات تازه (هویج + گوجه فرنگی + نخود فرنگی) یا

1 سیب + 1 ق غ کره بادام زمینی یا

غلات کامل یا

100 گرم ماست یونانی ساده و پرچرب + 1 ق غ دانه کتان آسیاب شده + 2/1 فنجان توت یا

1 مشت دانه کدو تنبل + 1 پرتقال یا

1 عدد خیار + 2 ق غ پنیر خامه‌ای + سالمون یا

2/1 موز + کمی ماست ساده + 1 ق غ شکلات بدون شکر یا

2 کیک برنجی ساده و شیرین نشده + 2 ق چ کره آجیل + کمی دارچین یا

1 کیک برنج + 1 ق چ کره آجیل + 2/1 موز + 2/1 فنجان زغال اخته یا تمشک یا

آووکادو + چاشنی مورد علاقه (بدون شکر)

نکته: ماست یونانی مشابه ماست چکیده است و از ترکیب شیر و خامه تولید می‌شود و دارای چربی بالایی است.

در مصرف میان‌وعده، گاهی‌اوقات به خود اجازه دهید تا غذاهای محدود شده برای PCOS را هم مصرف کنید. به هر حال زندگی را نمی‌توان خیلی سخت گرفت!

اما در مجموع سعی کنید غذاهای با فیبر بالا، چربی‌های سالم، کربوهیدرات‌های پیچیده و پروتئین را بیشتر در میان‌وعده‌های خود بگنجانید.

بهترین رژیم غذایی تخمدان پلی کیستیک

همان‌طور که دیدیم برنامه غذایی کم کربوهیدرات و با پروتئین و چربی سالم بالا (مانند رژیم کتو) برای درمان تنبلی تخمدان موثر است.

هنگامی که کربوهیدرات می‌خورید، بهتر است یک کربوهیدرات پیچیده (یعنی حاوی فیبر، مانند برنج قهوه‌ای به جای برنج سفید) انتخاب کنید و آن را با یک غذای پروتئینی همراه نمایید. مثلا: خوردن موز با کره بادام‌زمینی، به جای خوردن فقط یک موز).

زیرا این امر به کاهش سرعت جذب گلوکز و جلوگیری از افزایش و افت ناگهانی قند خون که می‌تواند تولید هورمون‌های مردانه و کورتیزول را افزایش دهد، کمک کند.

با رعایت تمامی نکات و بایدها و نبایدهای غذایی که در این مطلب درباره رژیم غذایی تخمدان پلی کیستیک ذکر شد، می‌توانید تا حد زیادی مطمئن باشید که در مسیر درست کنترل بیماری حرکت می‌کنید.

همچنین در بین تمام رژیم‌هایی غذایی معتبر و مطرح، رژیم غذایی کتوژنیک یا کتو بهترین گزینه درمانی برای این بیماری است که می‌تواند حتی مشکلات مربوط به ناباروری را تا حدود زیادی کنترل کند زیرا بر پایه کربوهیدرات و قند پایین و پروتئین و چربی سالم بالا است.

بهترین رژیم غذایی تنبلی تخمدان، رژیم کتوژنیک است.

بهترین رژیم غذایی تنبلی تخمدان، رژیم کتوژنیک است.

رژیم کتوژنیک بهترین رژیم غذایی برای تنبلی تخمدان

خانم‌هایی که مبتلا به سندرم پلی کیستیک هستند، اگر اضافه وزن دارند می‌توانند با برنامه غذایی کتو هم وزن خود را کم کنند و همزمان نیز علائم و مشکلات ناشی از تنبلی تخمدان را کاهش دهند زیرا چاقی یک عامل مهم در ایجاد این بیماری است.

در رژیم کتوژنیک دکتر کرمانی شما می‌توانید بر اساس برنامه غذایی 50 روزه، حدود 12 تا 13 کیلوگرم کم کنید و از یک لیست غذایی روزمنو، بدون حذف وعده‌های غذایی بهره ببرید. همچنین این رژیم را زیر نظر پشتیبان‌های تغذیه دکتر کرمانی پیروی خواهید کرد تا در صورت بروز مشکل یا ایجاد سوال، شما را راهنمایی کنند. نکته مهم دیگر اینکه لیست رسپی‌های غذایی کتو در اختیار شما قرار می‌گیرد تا با مواد پروتئینی و چربی‌های سالم وعده‌ها و میان‌وعده‌های کتویی تهیه کنید.

تن سالم در وزن سالم
علت خیلی از بیماری‌ها مثل کبد چرب، دیابت، فشار خون و حتی کیست تخمدان، اضافه وزنه.
اگه می‌خوای طول عمرتو تضمین کنی، باید وزنتو پایین بیاری.

فرصت سلامتی رو از دست نده.
برای ثبت‌نام کلیک کن
call-to-action

سوالات متداول رژیم تنبلی تخمدان

تخمدان پلی کیستیک چیست؟

سندرم تخمدان پلی کیستیک وضعیتیست مختص زنان که به دلیل عدم تعادل هورمون‌های جنسی آنها اتفاق می‌افتد و ممکن است منجربه ناباروری و ایجاد مشکلات پوستی شود.

ویژگی‌های برنامه غذایی پلی کیستیک چیست؟

تحقیقات نشان می‌دهد تغییر سبک زندگی، اولین راه درمان برای زنان مبتلا به PCOS است. زنانی که کمتر از 5 تا 10 درصد وزن بدن خود را کاهش می‌دهند، بهبود قابل توجهی در میزان تخمک‌گذاری را تجربه می‌کنند. بنابراین داشتن یک رژیم غذایی سالم که علاوه بر کنترل قند خون، باعث کاهش وزن بیمار شود نقش موثری را در بهبود علائم PCOS ایفا خواهد کرد.

بهترین رژیم غذایی تخمدان پلی کیستیک کدام است؟

خانم‌هایی که مبتلا به سندرم پلی کیستیک هستند، اگر اضافه وزن دارند می‌توانند با برنامه غذایی کتو هم وزن خود را کم کنند و همزمان نیز علائم و مشکلات ناشی از تنبلی تخمدان را کاهش دهند زیرا چاقی یک عامل مهم در ایجاد این بیماری است.

رژیم غذایی کتوژنیک یا کتو بهترین گزینه درمانی برای این بیماری است که می‌تواند حتی مشکلات مربوط به ناباروری را تا حدود زیادی کنترل کند زیرا بر پایه کربوهیدرات و قند پایین و پروتئین و چربی سالم بالا است.

آنچه از مقاله رژیم تنبلی تخمدان آموختیم:

در مقاله رژیم تنبلی تخمدان به بررسی اثرات برنامه غذایی پلی کیستیک در بهبود این بیماری پرداختیم و دانستیم که سندرم تخمدان پلی کیستیک می‌تواند چرخه‌های قاعدگی زنان را مختل و باردار شدن را سخت‌تر کند. سطوح بالای هورمون‌های مردانه نیز منجر به علائم ناخواسته‌ای مانند رشد مو در صورت و بدن می‌شود. مداخلات سبک زندگی و رژیم غذایی درمان پلی کیستیک اولین درمانیست که پزشکان برای PCOS توصیه می کنند و اغلب به خوبی جواب می دهد. همچنین کاهش وزن می‌تواند علائم PCOS را درمان کند و شانس باردار شدن را بهبود بخشد.

منابع:

4.7 از 5
این مطالب را از دست ندهید ...
    به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
-دیا 1403/02/05

سلام وقت بخیر من یک سوال داشتم من ۱۶ سالمه و از ۱۳ سالگی بیماری pcos دارم خیلی دارو مصرف کردم اما فایده نکرده و موهای بدنم خیلی زیاد شده پس باید من چیکار کنم تا درمان بشم واقعا خیلی ناراحتم میکنه این بیماری و اگه درمان شم آیا موهای بدنم کاهش پیدا میکنه یا خیر ؟

کارشناس به اندام 1403/02/06

سلام وقت بخیر عزیزم قطعی نمیشه گفت کمترمیشه ولی شما میتونین لیزر کنید قطعا خیلی به کم شدن حجم مو کمک میکنه

-eli 1403/01/25

شیرموز خرما باهم ترکیبش کنیم و بخوریم برایpcoضرر داره؟

کارشناس به اندام 1403/01/26

عزیزم نه مشکلی نداره ولی کالری زیاده نباید در خوردنش زیاده روی نشه

-بهاره 1403/01/02

سلام ، چطوری برنامه رژیم را خریداری کنیم؟

کارشناس به اندام 1403/01/03

سلام عزیزم برای رژیم روی لینک بزنید وثبت نام کنید

-قنبری 1402/12/03

سلام من شدیداً لاغر هستم و پلی کیستیک دارم و نگران هستم بعد از درمان پلی کیستیک از اینی که هستم لاغرتر بشم چون شنیدم در اکثر افراد باعث چاقی میشه . توروخدا کمکم کنین ‌

کارشناس به اندام 1402/12/04

سلام عزیزم خیلی از افراد لاغر ودارای کمبود وزن هم میتونن پلی کیستیک باشن پس برای درمان اقدام کنید کم خونی یا مشکل گوارشی نباشه وزن میره بالا

نازان 1402/11/26

سلام من 2 ساله میشه که اقدام به بارداری کردم ولی پلی کیستیک دارم آیا با دارو می‌شود باردار شوم

کارشناس به اندام 1402/11/27

سلام عزیزم قابل درمان هست و به زودی حتما باردار خواهید شد

-هدی 1402/08/02

مطالب بسیتری آموزنده و علمی بودند.ممنون.

کارشناس به اندام 1402/08/03

نظرلطف شماست عزیزم

-زبنت محمود پور 1402/05/05

سلام خسته نباشین من از ایران یکی از روستا ها شرکت میکنم واز برنامه شما خیلی رازی شدم من میخوام تخمدان هام دارو بشن ومیخوام بهم بگین چه چیز هاییی بخورم وچه چیز هاییی نخورم

کارشناس به اندام 1402/05/06

سلام سلامت باشید عزیزم متوجه پرسشتون نشدم

Aref 1402/04/19

سلام. برای صبحانه نان ننوشتید، همه ی اون خوراکی ها رو باید بدون نان مصرف کنیم؟ یا مثلا نان سبوس دار مثله سنگک میشه استفاده کرد؟

کارشناس به اندام 1402/04/20

سلام عزیزم غلات کامل وسبوس دار میشه استفاده کرد

mahi 1402/02/23

سلام پروتئین وی و پروتئین شیر نه خود شیر؛برای افرادی که تنبلی تخمدان دارند مناسبه؟

کارشناس به اندام 1402/02/24

سلام عزیزم مصرف این مکمل ها دوره داره ونمیشه همیشگی باشه به میزان کم باشه مشکلی نداره ولی در یک دوره درکنارش ورزش حرفه ای باید باشه

رامین 1401/11/11

بسیار عالی ممنون از اطلاعات مفیدی که ارائه کردید. موفق باشید.

کارشناس به اندام 1401/11/12

تشکر عزیز جان از همراهی و لطفی که دارین تندرست باشید

فاطیما 1401/10/25

سلام من یه سوال برام پیش اومد شما میگید سویا خوب نیست به خاطر اینکه استروژن رو زیاد میکنه. ولی در رژیمی که گذاشتین ۴ مورد سویا داشتین(توفو،ادامام،شیرسویا،تمپه) پس اینا رو میشه خورد بلاخره یا خیر؟؟ ممنون میشم جواب بدید من pcos هستم و میخوام این رژیم رو بگیرم انشالا جواب بده بیام زیر نظر دکتر کرمانی

کارشناس به اندام 1401/10/26

سلام عزیزم مصرف موادغذایی حاوی استروژن برای افرادی که پلی کیستیک هستن باید محدود ویا حذف بشه مصرف به اندازه خیلی کم مشکلی پیش نمیاره درخدمت شما هستیم برای دریافت رژیم دکتر کرمانی میتونین روی این لینک کلیک کرده وثبت نام انجام بدین

dr z b 1401/08/10

اطلاعات بسیار مفید وکاربردی

کارشناس به اندام 1401/08/12

خوشحالیم که مطالب مورد توجهتون بوده .ممنون از همراهیتون 💕🌹