دکتر کرمانی » مجله » اخبار
آلودگی مواد غذایی یکی از بزرگترین معضلات مرتبط با تغذیه و سلامت است که در هر ساله از طرف سازمان بهداشت جهانی و سازمانهای غذایی دنیا مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.به گزارش خبرگزاری مهر، ۲۴ مهر برابر با ۱۶ اکتبر توسط سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی غذا نامگذاری […]
تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.
آلودگی مواد غذایی یکی از بزرگترین معضلات مرتبط با تغذیه و سلامت است که در هر ساله از طرف سازمان بهداشت جهانی و سازمانهای غذایی دنیا مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، ۲۴ مهر برابر با ۱۶ اکتبر توسط سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی غذا نامگذاری شده است و در سراسر جهان و به منظور جلب توجه تمامی ذی نفعان و نقش آفرینان در مقوله امنیت غذا، این روز را گرامی میدارند.
دستیابی به امنیت غذایی در گرو برخورداری از یک سیستم پایدار غذایی و توجه به مدیریت هوشمند و آگاهانه در حوزه کشاورزی است.
بنا به تعریف سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، روش خوب کشاورزی؛ عبارت است از مجموعهای از اصول برای اعمال فرایندهای تولید در مزرعه و پس از تولید که منجر به مواد غذایی ایمن و سالم و محصولات غیر غذایی کشاورزی میشود.
بیماری ۶۰۰ میلیون نفر پس از خوردن غذای آلوده و ۴۲۰۰۰۰ نفر مرگ و میر که منجر به از دست دادن ۳۳ میلیون سال زندگی سالم میشود، نتیجه ناایمنی غذا است.
کودکان زیر ۵ سال ۴۰ درصد از بار بیماریهای ناشی از غذا را به دوش می کشند و سالانه ۱۲۵ هزار مرگ و میر را برای آنان به همراه دارد. کاهش بهرهوری مرتبط با بیماریهای ناشی از غذا در کشورهای با درآمد کم و متوسط ۹۵ میلیارد دلار برآورد میشود.
محصولات تراریخته اصلی که به صورت تجاری در مزرعه کشت می شوند عبارتند از سویا، ذرت، پنبه و کلزا مقاوم به علف کش و حشره کش.
همچنین محصولات کشاورزی مانند سیب زمینی و برخی از میوهها که با اصلاحات ژنتیکی نسبت به آفتها و بیماریهای گیاهی مقاوم میشوند. با وجود این مزایا متاسفانه این نوع مواد غذایی عوارضی نیز دارند مانند:
آلودگی مواد غذایی به طور کلی به غذاهایی گفته میشود که فاسد یا آلوده شدهاند، زیرا حاوی میکروارگانیسمهایی مانند باکتری یا انگل یا مواد سمی هستند که آنها را برای مصرف نامناسب میکند.
به طور کلی چهار نوع آلودگی مواد غذایی وجود دارد:
تامین کنندگان محصولات حاوی مواد آلرژیزا باید به درستی آنها را برچسب گذاری کرده و به مشتریان خود اطلاعرسانی کنند.
محمود آل بویه مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، با عنوان این مطلب که بیش از ۱۷ هزار نمونه پایش شده سموم کشاورزی داشتیم، گفت:
بیش از ۴۴ هزار نمونه پایش شده در سطح عرضه را داشتیم و بیش از ۲۲۰۰ نمونه پایش افزودنیهای خوراکی انجام شده و بیش از ۲۷۰۰ مورد پایش شده برای برچسب تراریختگی انجام شده است و در این راستا ۲۹ هزار نمونه از نظر فلزات سنگین و نیتریت پایش شده است.
وی درباره نظارت بر سلامت آرد و نان، افزود:
گندم سالم و آرد سالم در نهایت سبب تولید نان مناسب میشود که موضوعی چند بخشی است. در این جهت غنیسازی آرد با آهن و اسیدفولیک انجام میشود و حتی غنیسازی آرد با روی یا سلنیوم هم مطرح است که در حال حاضر حدود ۳۶۰ پروانه ساخت برای آرد کامل صادر شده است.
همین طور بیش از ۱۰۰ پروانه ساخت برای محصولات با آرد کامل صادر شده است که ماحصل اینها میتواند در ماکارانی، بیسکوئیت و پودر کیک هم دیده شود.
آل بویه به مقوله تقلب در محصولات غذایی اشاره کرد و گفت:
تقلب در هر محصول و کالایی رخ میدهد اما طبیعتاً اثرات تقلب در حوزه غذا بیشتر است؛ چون بر سلامت افراد اثرگذار است. اگر کشف کنیم افراد یا شرکتی غذای تقلبی تولید و عرضه کرده است با آنها برخورد خواهد شد.
جلوگیری از آلودگی مواد غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است، بنابراین همه تولیدکنندگان باید اطمینان حاصل کنند که فرآیندهای آنها مطابق با استانداردهای جهانی ایمنی مواد غذایی است.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نظر شما
نام *
ایمیل
برای دریافت مشاوره خرید رژیم دکتر کرمانی شماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس میگیریم
برای دریافت مشاوره با کارشناسان فیتامینشماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس میگیریم