روز پدر

کتوژنیک و سرطان چه ارتباطی با هم دارند؟ درمان سرطان با رژیم کتو

امروزه رژیم کتوژنیک و سرطان به یکی از موضوعات داغ درباره تاثیر غذا بر بیماری‌ها تبدیل شده است زیرا علی رغم پیشرفت‌های مستمر علم پزشکی در زمینه تشخیص سریع و حتی درمان زودهنگام سرطان، این بیماری هنوز هم یکی از ترسناک‌ترین بیماری‌هایی است که سلامت انسان‌ها را تحت الشعاع قرار می‌دهد. بنابراین پزشکان به دنبال […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 10 دقیقه
تعداد بازدید 1811
تاریخ بروزرسانی
رژیم کتوژنیک و سرطان ارتباط نزدیک و خوبی با هم دارند زیرا مواد غذایی این رژیم رشد تومورها را محدود و کنترل می‌کند.
میانگین امتیاز 5 از 5

امروزه رژیم کتوژنیک و سرطان به یکی از موضوعات داغ درباره تاثیر غذا بر بیماری‌ها تبدیل شده است زیرا علی رغم پیشرفت‌های مستمر علم پزشکی در زمینه تشخیص سریع و حتی درمان زودهنگام سرطان، این بیماری هنوز هم یکی از ترسناک‌ترین بیماری‌هایی است که سلامت انسان‌ها را تحت الشعاع قرار می‌دهد. بنابراین پزشکان به دنبال راهی موثر برای درمان این بیماری هستند.

در گذشته، محققان تصور می‌کردند که سرطان یک بیماری “صرفا” ژنتیکی است و هیچ عامل دیگری در بروز این بیماری دخیل نیست.

اما با گذشت زمان به این نتیجه رسیدند که سایر عوامل محیطی مانند رژیم و سبک غذایی در ایجاد این بیماری نقش مهمی ایفا می‌کند.

طی بررسی‌های به دست آمده در سال 2017 در آمریکا، چاقی یکی از مهمترین دلایل بروز سرطان است و با این بیماری ارتباط تنگاتنگی دارد. از این رو، انتخاب یک رژیم غذایی مناسب می‌تواند در بهبود و رشد سلول‌های سرطانی تاثیرگذار باشد.

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که اثر ضد سرطانی رژیم کتو بر روی رشد تومورها اثر منفی دارد و به دلیل کاهش سطح انسولین در بدن افراد، رشد سلول‌های سرطانی را محدود می‌کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص درمان سرطان با رژیم کتو، به شما پیشنهاد می‌کنیم که تا انتها با مقاله امروز دکتر کرمانی همراه باشید.

تاثیر رژیم کتوژنیک بر سرطان چیست؟

طی بررسی‌های به دست آمده از منابع معتبر جهانی، سرطان دومین عامل مرگ و میر در جهان است. این بیماری معمولا با درمان‌هایی همچون جراحی، شیمی درمانی، پرتو درمانی و.. تا حدودی درمان و کنترل می‌شود.

اما تحقیقات بسیار زیادی نشان داده اند که رژیم کتوژنیک کم کربوهیدرات نیز می‌تواند بر روی سرطان تاثیرات مثبتی داشته باشد.

صحبت‌های دکتر کرمانی در مورد رژیم کتو و تاثیر آن بر درمان سرطان

البته این جمله بدین معنا نیست که شما صرفا با رژیم کتوژنیک درمان خود را به تاخیر بیندازید. اما می‌توانید در کنار درمان بیماری، موضوع را پزشک خود در میان بگذارید و حداکثر بهره وری را از رژیم کتوژنیک داشته باشید:

براساس تحقیقات محققان آمریکایی در چند سال اخیر، تغییرات متابولیکی می‌تواند در کاهش اثرات و علائم منفی ناشی از سرطان نقش داشته باشد. این در حالیست که رژیم کتو با کاهش دادن میزان قابل توجه کربوهیدرات در برنامه غذایی افراد و جایگزین کردن آن‌ها با پروتئین و چربی‌های سالم منجر به ایجاد یک حالت متابولیکی به نام کتوز می‌شود.

این حالت سطح انسولین خون را پایین آورده و از این طریق به مهار سلول‌های سرطانی کمک می‌کند.

درمان سرطان با رژیم کتو امکان‌پذیر است؟

جالب است این نکته مهم را بدانید که سلول‌های سرطانی برای رشد و تکثیر، ده برابر گلوکز و هفتاد برابر بیشتر از سلول‌های طبیعی اسید لاکتیک تولید می‌کنند.

بیشتر بخوانید:  ادعاهای وسوسه انگیز بعضی داروهای لاغری

با این تفاسیر، کاهش انسولین خون و وارد شدن فرد مبتلا و مستعد بیماری سرطان به مرحله کتوزیس تا حد زیادی در کنترل و درمان این بیماری تاثیرگذار می‌باشد. بنابراین، رژیم کتوژنیک با کاهش رشد تومور و حتی گرسنگی دادن به سلول‌های سرطانی که در ادامه آن را توضیح خواهیم داد به درمان و مهار این بیماری کمک می‌کنند.

کتوژنیک و سرطان چه ارتباطی با هم دارند؟ درمان سرطان با رژیم کتو - 1 - کتوژنیک و سرطان - رژیم تناسب اندام

چگونه رژیم کتو به پیشگیری و درمان سرطان کمک می‌کند؟

برای پاسخ به این سوال که اثر ضد سرطانی رژیم کتو چیست، ابتدا بهتر است به این موضوع توجه داشته باشیم که بسیاری از درمان‌های سرطانی با هدف ایجاد تغییر در فرآیند سوخت و ساز سلول‌های سرطانی و طبیعی طراحی می‌شوند.

از طرفی، همه سلول‌های سرطانی یک ویژگی مشترک و منحصر به فرد دارند:

“آن‌ها از کربوهیدرات یا قند خون تغذیه می‌کنند و از این طریق به رشد و تکثیر خود ادامه می‌دهند.”

بنابراین، وقتی شما از یک رژیم کتوژنیک استاندارد و اصولی استفاده می‌کنید، فرآیند سوخت و ساز یا متابولیسمی بدن شما تغییر کرده و سطح قند خون‌تان کاهش می‌یابد.

به بیان ساده‌تر، رژیم کتو، به سلول‌های سرطانی گرسنگی می‌دهد و از این طریق به مرور زمان، این سلول‌ها مقاومت خود را از دست داده و به احتمال زیاد از بین می‌روند و حتی کندتر رشد می‌کنند.

یکی از مسائل مهم در رژیم کتوژینک و سرطان این است که قندها بیماری را تشدید می‌کنند و رژیم کتو آنها را محدود می‌کند.

یکی از مسائل مهم در رژیم کتوژینک و سرطان این است که قندها بیماری را تشدید می‌کنند و رژیم کتو آنها را محدود می‌کند.

اما تاثیر رژیم کتو در پیشگیری و درمان سرطان به همین چند خط ختم نمی‌شود و این رژیم به واسطه چند فرآیند دیگر می‌تواند به درمان سرطان کمک کند:

  • کم شدن منابع دریافت کربوهیدرات در بدن، علاوه بر پایین آوردن سرعت کالری دریافتی، انرژی موجود در سلول‌های بدن را نیز کاهش می‌دهد. این مسئله سرعت رشد تومور و پیشرفت سرطان را به شدت پایین می‌آورد.
  • منبع انرژی اصلی در رژیم کتوژنیک، چربی‌ها (کتون‌ها) است. اما از آنجایی که سلول‌های سرطانی قادر به استفاده از کتون به عنوان سوخت نیستند، کم انرژی شده و به دنبال آن رشد و اندازه تومورها را کاهش می‌دهند.
  • همان‌طور که پیش‌تر هم اشاره کردیم، یک رژیم کتوژنیک استاندارد به میزان قابل توجهی مصرف کربوهیدرات را پایین می‌‌آورد. این مسئله باعث می‌شود که تغذیه سلول‌های سرطانی که همان گلوکز‌ها هستند محدود شده و به واسطه آن رشد تومورها در بدن کاهش پیدا کند.

رژیم کتو برای کدام سرطان‌ها مفید است؟

قوی‌ترین شواهد مربوط به رژیم کتو در مورد تومور مغزی گلیوبلاستوما؛ شایع‌ترین نوع سرطان مغز است که با کند کردن رشد تومور به کنترل و حتی درمان این بیماری کمک می‌کند.

در سال 2010، یک مطالعه تحقیقاتی بر روی اثرات درمان گلیوبلاستوما و رژیم کتوژنیک انجام شد که در آن یک خانم 65 ساله پس از جراحی تومور خود، از یک رژیم کتوژنیک اصولی و استاندارد استفاده می‌کرد.

بیشتر بخوانید:  اگر کاهش وزنمان متوقف شد چه چیزی بخوریم؟

در مدتی که او رژیم کتوژنیک می‌گرفت، هیچ اثری از پیشرفت تومور در وی مشاهده نشد. اما پس از ده هفته و برگشتن به یک رژیم غذایی عادی، افزایش قابل توجهی از رشد تومور را مشاهده نمود.

اثر ضد سرطانی رژیم کتو به ویژه در بهبود سرطان ریه، پانکراس، روده بزرگ، پروستات، تخمدان و رکتوم اثبات شده است.

اثر ضد سرطانی رژیم کتو به ویژه در بهبود سرطان ریه، پانکراس، روده بزرگ، پروستات، تخمدان و رکتوم اثبات شده است.

به جز این سرطان، رژیم کتوژنیک در درمان و کنترل سایر سرطان‌ها از جمله سرطان ریه، پانکراس، روده بزرگ، پروستات، تخمدان و رکتوم نیز تاثیر مثبتی دارد.

اکثر افرادی که به یک بیماری پیش زمینه‌ای خاص مخصوصا سرطان مبتلا هستند، نمی‌توانند از رژیم غذایی پیروی کنند. اما رژیم کتوژنیک این محدودیت را برداشته است و از این بیماران نیز در برنامه غذایی خود حمایت می‌کند.

تنها نکته‌ای که افراد مبتلا و یا مستعد برگشت سرطان بایستی به خاطر داشته باشند این است که قطع به یقین از یک رژیم کتوژنیک اصولی و استاندارد استفاده کنند و حتما قبل از اقدام موضوع را با پزشک متخصص خود در میان بگذارند.

سوالات متداول کتوژنیک و سرطان

ارتباط رژیم کتوژنیک و سرطان چیست؟

رژیم کتو با کاهش میزان انسولین و وارد کردن بدن شخص به مرحله کتوزیس، رشد تومور و سلول‌های سرطانی را کاهش داده و به پیشگیری و درمان این بیماری کمک می‌کند.

اثر ضد سرطانی رژیم کتو چیست؟

همه سلول‌های سرطانی یک ویژگی مشترک و منحصر به فرد دارند: آن‌ها از کربوهیدرات یا قند خون تغذیه می‌کنند و از این طریق به رشد و تکثیر خود ادامه می‌دهند. بنابراین، وقتی شما از یک رژیم کتوژنیک استاندارد و اصولی استفاده می‌کنید، فرآیند سوخت و ساز یا متابولیسمی بدن شما تغییر کرده و سطح قند خون‌تان کاهش می‌یابد.

رژیم کتو برای پیشگیری و کمک به بهبود کدام سرطان موثرتر است؟

قوی‌ترین شواهد مربوط به رژیم کتو در مورد تومور مغزی گلیوبلاستوما؛ شایع‌ترین نوع سرطان مغز است که با کند کردن رشد تومور به کنترل و حتی درمان این بیماری کمک می‌کند. همچنین برای افراد مبتلا به سرطان ریه، پانکراس، روده بزرگ، پروستات، تخمدان و رکتوم نیز تاثیر مثبتی دارد.

آنچه از مقاله کتوژینک و سرطان آموختیم:

درباره ارتباط رژیم غذایی کتوژنیک و سرطان به این نتیجه رسیدیم که برنامه غذایی حاوی چربی و پروتئین که قند وکربوهیدرات را بسیار محدود می‌کنند، برای کنترل این بیماری بسیار موثر و قوی است. با توجه به اثر مستقیم چاقی بر روی سرطان، یکی از رژیم‌های موثر در پیشگیری و کنترل این بیماری رژیم کتوژنیک است که با محدود کردن کربوهیدرات رشد سلول‌های سرطانی را متوقف می‌کند. اما با وجود اثر ضد سرطانی رژیم کتو، توجه داشته باشید که درمان سرطان با رژیم کتو به معنای قطع کردن درمان دارویی و غیره نیست و اکیدا توصیه می‌شود که در کنار درمان، در زمان استفاده از رژیم کتو موضوع را با پزشک متخصص خود در میان بگذارید.

منابع:

میانگین امتیاز 5 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*