ارتباط سرطان پوست و تغذیه چیست؟ + غذاهای مفید برای پیشگیری از سرطان پوست

سرطان پوست، رشد غیرطبیعی سلول‌های پوست است و معمولاً در اثر قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور ایجاد می‌شود به طوری که هر چه پوست بیشتر در معرض اشعه خورشید و اشعه‌های مضر فرابنفش قرار بگیرد احتمال ابتلا به سرطان افزایش می‌یابد. راه‌های زیادی برای پیشگیری از سرطان پوست وجود دارد. یکی از […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 14 دقیقه
تعداد بازدید 1656
تاریخ انتشار
سرطان پوست و تغذیه، رابطه تنگاتنگی با هم دارند.

سرطان پوست، رشد غیرطبیعی سلول‌های پوست است و معمولاً در اثر قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور ایجاد می‌شود به طوری که هر چه پوست بیشتر در معرض اشعه خورشید و اشعه‌های مضر فرابنفش قرار بگیرد احتمال ابتلا به سرطان افزایش می‌یابد. راه‌های زیادی برای پیشگیری از سرطان پوست وجود دارد. یکی از مهم‌ترین آنها نقش تغذیه در سرطان پوست است. غذاهای مفید برای سرطان پوست شامل انواع مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان است که یک محافظ عالی در برابر انواع سرطان است. در این مقاله به بررسی دقیق‌تر ارتباط سرطان پوست و تغذیه می‌پردازیم.

نقش رژیم غذایی در سرطان پوست

بر کسی پوشیده نیست که سبک تغذیه مناسب و اصولی همراه با ورزش منظم برای ذهن و بدن ما مفید است. ویتامین و مواد مغذی موجود در برخی مواد غذایی حتی می‌تواند به مبارزه با بیماری‌ها کمک کنند. اما این تصور که سرطان پوست را می‌توان با تغییر رژیم غذایی درمان کرد، اثبات نشده است.

با این حال، اکثر پزشکان معتقد هستند که بین پیشگیری و درمان سرطان پوست و تغذیه سالم ارتباط معناداری وجود دارد. به عنوان مثال آنتی اکسیدان‌ها می‌توانند به کاهش خطر ابتلا به سرطان پوست کمک کنند.

بدن می‌تواند بسیاری از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت پوست را تولید کند، اما آنتی اکسیدان‌ها را تولید نمی‌کند و بهترین راه برای دریافت این مواد مغذی از طریق غذاهایی است که می‌خوریم.

شواهد محدودی مبنی بر اینکه شیوع سرطان‌های پوست ممکن است توسط رژیم غذایی کاهش یابد، وجود دارد. اما متخصصان پوست همچنان مصرف ویتامین‌های C، E و A، روی، سلنیوم، بتاکاروتن (کاروتنوئیدها)، اسیدهای چرب امگا 3، لیکوپن و پلی‌فنول‌ها را توصیه می‌کنند.

مواد مغذی (به ویژه آنتی اکسیدان‌ها) موجود در غذاها می‌توانند به شما در پیشگیری از سرطان پوست کمک کنند.

ویتامین‌های مناسب برای سرطان پوست

مواد مغذی غنی از آنتی اکسیدان‌ به پیشگیری از سرطان پوست کمک می‌کنند، مواد مغذی و  ویتامین‌هایی که خطر سرطان پوست شما را کاهش می‌دهند عبارتند از:

بتاکاروتن :بتاکاروتن در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود. این ویتامین سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و توانایی آن را برای مبارزه با بیماری‌ها افزایش می‌دهد.

ویتامین C: حاوی خواص سمی برای سلول‌های سرطانی است.

ویتامین D: با تقویت سیستم ایمنی خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد.

ویتامین E: به محافظت از سلول‌ها در برابر رادیکال‌های آزاد و اشعه ماوراء بنفش کمک می‌کند و در عین حال به عنوان یک ضد التهاب عمل کرده و وضعیت کلی پوست را بهبود می‌بخشد.

لیکوپن: به محافظت از پوست در برابر اشعه‌های مضر خورشید کمک می‌کند و با کاهش خطر ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها مرتبط است.

اسیدهای چرب امگا 3: التهاب را کاهش می‌دهد و در عین حال از رشد سرطان پوست جلوگیری می‌کند.

یکی از غذا‌های مفید برای سرطان پوست، مواد غذایی حاوی امگا3 هستند.

یکی از غذا‌های مفید برای سرطان پوست، مواد غذایی حاوی امگا 3 است.

پلی فنول‌ها: دارای اجزای مهار کننده تومور و ضدالتهابی است که به ترمیم DNA آسیب دیده توسط اشعه ماوراء بنفش کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید:  کاهش وزن تضمینی با 18 راهکار کلیدی

سلنیوم: به کاهش خطر ابتلا به سرطان‌های مختلف کمک می‌کند.

روی: یک تقویت کننده موثر ایمنی است که به بدن در مبارزه با سرطان و سایر بیماری‌ها کمک می‌کند.

غذاهای مفید برای پیشگیری از سرطان پوست

شما می‌توانید مواد مغذی مورد نیاز برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پوست را در غذاهای زیر بیابید:

بتاکاروتن

غذاهای سرشار از بتاکاروتن شامل کدو حلوایی، هویج، فلفل و انبه می‌باشند. همچنین میوه‌ها و سبزیجاتی که رنگ نارنجی دارند مانند: سیب زمینی، طالبی، هلو و زردآلو نیز بتاکاروتن بالایی دارند.

ویتامین C

ویتامین C یا اسید اسکوربیک را می‌توان در سبزیجات برگ سبز و مرکباتی مانند: توت فرنگی، تمشک، کلم بروکلی، فلفل دلمه‌ای، انواع توت‌ها، طالبی، گوجه فرنگی و سیب زمینی یافت.

ویتامین D و اسیدهای چرب امگا 3

ماهی‌های چرب مانند ماهی خال مخالی، ساردین، شاه ماهی، ماهی تن و سالمون دارای ویتامین D و اسیدهای چرب امگا 3 می‌باشند.

ویتامین D

ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی است که به طور طبیعی در غذاهای خاصی مانند ماهی، روغن ماهی (به ویژه روغن کبد ماهی)، جگر، زرده تخم مرغ، پنیر و قارچ یافت می‌شود. امروزه شیر، پنیر و آب پرتقال غنی شده با ویتامین D نیز وجود دارد.

این ویتامین از طریق قرار گرفتن در معرض نور UV خورشید، به صورت طبیعی توسط بدن تولید می‌شود. در صورت کمبود شدید ویتامین D، می‌توان از مکمل‌ها نیز استفاده کرد.

ویتامینE

بادام، بادام زمینی، چغندر، اسفناج، فلفل دلمه‌ای قرمز، تخمه آفتابگردان، کدو تنبل، روغن گلرنگ، زرده تخم مرغ، غلات غنی شده مثل سویا و جوانه گندم دارای  ویتامین E می‌باشند. در رابطه با این ویتامین به طور کلی می‌توان به گروهی از ترکیبات آنتی اکسیدانی محلول در چربی اشاره کرد.

لیکوپن

غذاهای قرمز و صورتی مانند هندوانه، پاپایا، گواوا، گریپ فروت صورتی، پرتقال خونی و گوجه فرنگی دارای لیکوپن می‌باشند.

خوردن مواد غذایی لیکوپن دار، مثل گوجه‌فرنگی، نقش تغذیه در سرطان پوست را پر‌رنگ می‌کند.

خوردن مواد غذایی لیکوپن دار، مثل گوجه‌فرنگی، نقش تغذیه در سرطان پوست را پر‌رنگ می‌کند.

اسیدهای چرب امگا 3

گردو و بذر کتان نیز حاوی مقادیر بالایی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند.

پلی فنول‌ها‌

چای سیاه یا سبز تازه دم شده دارای  پلی فنول است، البته چای سبز به دلیل خواص آنتی اکسیدانی نیز معروف است.

سلنیوم

سلنیوم یک ماده معدنی کمیاب است که عمدتاً در آجیل برزیلی، غذاهای دریایی، گوشت ارگانیک، مرغ و گوشت قرمز  یافت می‌شود.

روی

گوشت قرمز، صدف، مرغ، لوبیا پخته، نخود و آجیل (مانند بادام هندی و بادام) به علاوه بسیاری از غذاهای وعده صبحانه با روی غنی شده‌اند.

افزایش مصرف غذاهای ذکر شده در بالا به شما کمک می‌کند سالم بمانید. همچنین حفظ سلامت پوست در برابر آسیب‌های ناشی از نور خورشید با کلاه، لباس و ضدآفتاب نیز می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

بیشتر بخوانید:  دیابت: قاتلی خاموش در کمین سلامتی شما!

غذاهای مضر برای سرطان پوست

همواره توصیه می‌شود که افراد مبتلا به سرطان از غذاهای ارگانیک استفاده کنند و از مصرف غذاهای کنسرو شده، فست فود و چرب خودداری کنند.

  • از گوشت فرآوری شده نیز باید دوری کرد، گوشت‌های فرآوری شده به هر نوع گوشتی گفته می‌شود که با دود کردن، نمک زدن، پختن یا کنسرو کردن نگه‌داری می‌شود. بیشتر گوشت‌های فرآوری شده گوشت قرمز هستند. برخی از نمونه‌های گوشت قرمز فرآوری شده عبارتند از: هات داگ، سالامی، سوسیس، ژامبون، گوشت ذرت و سوسیس و کالباس.
  • غذاهای بیش از حد پخته شده و غذاهای سرخ شده نیز ممکن است خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهند، زیرا هنگامی که غذاهای نشاسته‌ای در دمای بالا پخته یا سرخ می‌شوند، ترکیبی به نام آکریل آمید تشکیل می‌شود.
  • همچنین بهتر است از قندهای ساده خصوصا شکر و قند نیز استفاده نشود به این دلیل که این غذاها ممکن است حاوی مواد سرطان‌زا یا ترکیباتی باشند که باعث سرطان می‌شوند.
  • الکل نیز زمانی که توسط بدن متابولیزه شود مواد سرطان‌زا تولید می‌کند؛ بنابراین از نوشیدن الکل و نوشیدنی‌های الکلی هم باید اجتناب شود.

آن چه در مقاله سرطان پوست و تغذیه آموختیم:

بر اساس تحقیقات انجام شده در زمینه نقش تغذیه در سرطان پوست، می‌توان نتیجه گرفت که تغذیه نامناسب خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد. همچنین تغذیه مناسب در بهبود سرطان پوست نقش مهمی ایفا می‌کند. در حقیقت زمانی که فرد به این بیماری مبتلا می‌شود، بدن می‌تواند بسیاری از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت پوست را تولید کند، اما آنتی اکسیدان‌ها را تولید نمی‌کند و بهترین راه برای دریافت غذاهای مفید برای سرطان پوست مصرف غذاهایی است که حاوی بتاکاروتن، ویتامین C ،D ،E، لیکوپن، اسیدهای چرب امگا 3، پلی فنول‌ها، سلنیوم و روی می‌باشند. قند، شکر، گوشت فرآوری شده، غذاهای بیش از حد پخته شده و غذاهای سرخ شده ممکن است خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان را افزایش دهند. برای کاهش خطر ابتلا به سرطان، بهتر است بیشتر روی عادات سبک زندگی سالم تمرکز کنید که شامل خوردن غذاهایی است که ارزش غذایی بالایی دارند و ممکن است خطر سرطان را کاهش دهند. به همین دلیل می‌توان گفت سرطان پوست و تغذیه ارتباط نزدیکی با هم دارند و در ایجاد یا پیشروی سرطان پوست نقش مهمی دارد. رژیم غذایی دکتر کرمانی با ارائه برنامه‌های غذایی متنوع و مغذی و برنامه ورزشی، به پیشگیری از بیماری‌هایی مانند سرطان و افزایش وزن کمک خواهد کرد.

منابع: +++

campaign

رژیم دکتر کرمانی تنها رژیمیه که حسرت هیچ غذایی رو به دلت نمی‌ذاره کافیـه همیـن الان تصمیم بگیری که می‌خـوای وزنت رو کم کنی و به اون اندامی که همیشه آرزوش رو داشتی برسی! از همین لحظه ما کنارتیم تا باهم به هدفت برسیم.

    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*